Datr1 | Komentáře u knih | Databáze knih

Datr1 Datr1 komentáře u knih

Parte Parte Čou Chao-chuej (p)

Od čínského autora je to má 1.kniha, pár stránek mi trvalo, než jsem si za pamatovala jména, ale pak super. Četla se moc dobře, napínavé, konec s příslibem pokračování. Jsem zvědavá na další.

08.08.2023 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Zaujalo mně vysoké hodnocení, tak jsem si jí půjčila v knihovně. Dost jsem se přemlouvala, abych to dočetla, obsah sice byl vcelku zajímavý, ale styl vyprávění alà červená knihovna mi vadil. Nelíbilo se mi to ani jako oddechovka.

11.06.2023 2 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Knížky od JP mám moc ráda, tahle tedy nezklamala. Napřed jsem se nemohla srovnat s tím, že 13-tiletá Jenny mluví nějak moc dospěle, ale pak to bylo opravdu překvapivé, jak bylo již popsáno. Sloni super

06.06.2023 4 z 5

Záhada zlatodolu Záhada zlatodolu Zuzana Koubková

Celkem hezký příběh ve stylu Vondruška, ale mistr je mistr.

29.05.2023 3 z 5

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Tenhle způsob vyjadřování miluju, bylo to super

26.04.2023 3 z 5

Kočičí stopa Kočičí stopa Dominik Dán

Bohužel jsem ještě žádnou knížku od DD nečetla, tak jsem se ztrácela ve jménech detektivů, jinak se to dá číst i mimo pořadí. Celkem čtivé, ale vadil mi rádoby hovorový jazyk.

15.04.2023 2 z 5

Kukuřice, komunismus a kaviár Kukuřice, komunismus a kaviár Anya von Bremzen

Celkem pěkné, víc než recepty mně zaujala historie SSSR, kterou nám tajili. A ta byla celkem šokující.

12.04.2023 3 z 5

Máš mě v krvi Máš mě v krvi Elizabeth Norebäck

No, tak za mně super. Prvních 100 stran mi trvalo, ale pak už to jelo, nemohla jsem se odtrhnout.

27.03.2023 4 z 5

Chraň mě před zlými muži Chraň mě před zlými muži Saul A. Lelchuk

Za mně napínavé, čtivé, líbilo se mi to

27.03.2023 4 z 5

Sklíněné korálky Sklíněné korálky Petr Sýkora

Knížka je čtivá, dá se řict i napínavá, období upalování čarodějnic naštěstí na ústupu, líbila se mi. Vadilo mi snad jen používání přítomného, minulého a budoucího času současně.

16.03.2023 4 z 5

Láska a válka Láska a válka Liz Trenow

Pěkně napsaný román, nápaditě propletené osudy hlavních postav, stojí za přečtení.

10.02.2023 4 z 5

Nikdy Nikdy Andreas Pflüger

Akční, čtivé napínavé. Občas jste se ztrácela v časech, hlavně že začátku, možná, kdybych četla první že série, bylo by to lepší. Ale dobrý originální námět.

04.02.2023 4 z 5

Leon Leon Roman Bureš

Skvělý příběh. Četla jsem už několik románů z tohoto období, ale tenhle byl asi nejčtivější,rozhodně doporučuji.

27.01.2023 4 z 5

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Moc pěkná knížka pro mladé slečny, všichni jsou krásní a zamilovaní, skvělá oddychovka. Škoda jen, že už dávno nejsem mladá slečna...

24.01.2023 4 z 5

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Zajímavý příběh, část, kterou vypráví chlapec je skvělá, konec, kdy je dospělý, už tak hezký není, ale celkově pěkná knížka.

07.01.2023 4 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Skvělá knížka, doporučuji

14.11.2022 5 z 5

Tajemství prázdného trezoru Tajemství prázdného trezoru Matthew J. Costello

No hodně slabé, ještě že je to tenká knížka, tak jsem jí dočetla, ale kdo čeká napínavý děj, tak bude hodně zklamaný...

02.11.2022 2 z 5

Svobodu medvědům Svobodu medvědům John Irving

Irvinga mám ráda, ale tohle je na mně dost "ujetý", tak jsem knížku odložila. Třeba někdy jindy...

25.10.2022 2 z 5

Temnota Temnota David Lagercrantz

Je pravda, že knížka je trochu slabší, ale v závěru se celkem vydařila, poveselila mně podobnost s Sherlockem, a docela se těším na pokračování, vypadá to na zajímavou dvojici s neobvyklými případy.

15.10.2022 4 z 5

Ďábel v přestrojení Ďábel v přestrojení Lisa Kleypas

Klasická červená knihovna, čtivé, erotické. Půjčila jsem si jí spíš omylem, ale dalo se.

19.09.2022 3 z 5