Datr1 | Komentáře u knih | Databáze knih

Datr1 Datr1 komentáře u knih

Hurá, ještě žijeme Hurá, ještě žijeme Johannes Mario Simmel

Kdo má rád Stoletého staříka, tomu se to bude určitě líbit. Jenom je to celkem dlouhé...

17.07.2022 4 z 5

Domeček pro panenky Domeček pro panenky Phoebe Morgan

Jak už zde bylo řečeno, příběh je sice čtivý, ale nic originálního nečekejte. Konec je napínavý, docela dobrý.

09.06.2022 3 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Úplně skvělá knížka, nedá se moc odložit, protože pořád není jasné, jak to bude dál, a jestli bude happy-end. Moc se mi líbila.

03.04.2022 5 z 5

Všechny touhy vedou do Říma Všechny touhy vedou do Říma Luca Di Fulvio

Zase krásné, čtivé, napínavé!

19.03.2022 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Čím dál lepší! Opravdu napínavé až do konce, a závěr úplně pobízí k přečtení dalšího dílu.

23.02.2022 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Je to čtivá klasická detektivka, napřed zločin, potom pátrání, a nakonec dramatické dopadení,jako kapitán Exner apod. Mně se líbila.

23.02.2022 4 z 5

Saturnin se představuje Saturnin se představuje Miroslav Macek

Na tenhle díl jsem se moc těšila, ale bohužel, není to ono. Po skvělém začátku následuje sice spousta příhod ze života Saturnina, ale k humoru předešlých knih to má daleko. Trochu to vylepšuje závěr, kdy je sluhou, ale jinak jsem zklamaná.

05.01.2022 2 z 5

Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea Dan Mooney

Vynikající kniha. Nejprve jsem jí četla jako oddychovku, ale ten milý příběh dvou seniorů mně bavil čím dál víc. Velice dojemný závěr plakala jsem jak želva . Určitě stojí za přečtení.

20.11.2021 4 z 5

Historička Historička Elizabeth Kostova

Zajímavé historie je tam hodně, kdo má rád příběhy o Drakulovi, bude spokojený. Pro mně docela zdlouhavé, ale dobře napsané.

13.11.2021 3 z 5

Osamělí Osamělí Håkan Nesser

Pokud je toto nejlepší švédský krimi-román, tak jsou dost chudáci. Krimi to není, kromě pár posledních kapitol to je o ničem. A jako román taky žádná sláva.

27.10.2021 2 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Jonas Jonasson

Za mně skvělá jako Analfabetka, vtipné, plné zvratů, akorát konec trochu rozpačitý.

16.10.2021 4 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

Skvělá knížka! Rozhodně doporučuji.

07.10.2021 5 z 5

Tajemný Etrusk Tajemný Etrusk Mika Waltari

Ten, kdo má rád Sinuheta jako já, bude mít rád i tuto knihu. Stejný styl, stejný jazyk, pro mne skvělá.

02.10.2021 4 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Skvělá kniha! Dost živě jsem si dokázala představit, že by se to takhle mohlo tenkrát zvrtnout, bylo mi tehdy 22let, a věřte, byla jsem po přečtení šťastná, že je to jen vymyšlený příběh.

12.09.2021 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

ještě lepší než jednička, takhle zpracovat osudy jedné rodiny, aby to mělo hlavu a patu, se podaří málokomu. A opět události, o kterých jsem vůbec netušila, že se udály. Skvělé!

03.09.2021 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velmi čtivé, krásně zpracované, popsané historické události, o kterých jsem neměla vůbec tušení. Doporučuji.

03.09.2021 4 z 5

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

S ubývajícími stránkami přibývá napětí, dobře se to čte, závěr byl pro mne dost překvapivý. Končí to vskutku originálně, ale z mého pohledu trochu podivně.

28.07.2021 4 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Toto byla moje druhá knížka od něj, a zase skvělá. Nádherný příběh.

22.05.2021 5 z 5

Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

Tuhle knížku dostal můj vnuk k 8.narozeninám, a půjčil mi jí k přečtení. Čte se moc hezky, je trochu drsná, ale Andersen je mnohem horší, pro děti. A v televizi jsou i v animovaných pohádkách mnohem drsnější scény. Harry taky není nic pro malé děti a zbožňují ho. Já se moc těším, až jim (jsou 2 kluci) to budu o dovolené předčítat.

07.05.2021 5 z 5

Dcera krále močálů Dcera krále močálů Karen Dionne