debe debe komentáře u knih

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

No, já teda přelousknu kdeco, ale tohle bylo trošku příliš. První díl se smrsknul na - věříš mi, nevěřím ti, druhej na chci tě a zas radši nechci, a třetí na je naštvanej, jsem naštvaná, s neuvěřitelným happy endem. Achjo. Opravdu se všechny díly dají přečíst za víkend. Je to taková pohádka pro teenagerky! Nikdy více prosím!

16.07.2013 ztráta času

Po dobrém, nebo po zlém? Po dobrém, nebo po zlém? Zdeněk Matějček

Kniha nepřínáší žádné přesné scénáře jak postupovat v určitých situacích, naopak zdůrazňuje, že se musíke každému dítěti přistupovat individuálně dle jeho povahy a zvolit vhodnou "motivaci"...

19.02.2013 4 z 5

Patty Diphusa, Venuše záchodků Patty Diphusa, Venuše záchodků Pedro Almodóvar

Kniha je pro mě trochu zklamání, na rozdíl od filmové tvorby, první část má spád, zbytek mě nebavil...

16.02.2013 3 z 5

Dobrou s kobrou aneb Třicet legrácek před usnutím Dobrou s kobrou aneb Třicet legrácek před usnutím Terry Jones

Takový čerstvý vítr na poli pohádek, dětem se povídky moc líbí, už jedeme druhé kolo a pokaždé najdeme něco nového. Krásný jazyk, nové nápady a neotřelá poselství. Doporučuji!!!

24.01.2019 5 z 5

Zlatá liška Zlatá liška Wilbur Smith

Ten konec byl dost pritazeny za vlasy, jakokdyby autor nevedel kudy kam a chtel pribeh rychle ukoncit. Ale jinak opet poutave cteni.

30.07.2017 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Bylo to moje první setkání s autorkou. Detektivka byla fajn, taková novodobá Agatha Ch., žádné bestiální vraždy, takže hlavně toto hodnotím kladně. Ze začátku se objevilo spoustu postav, které se nakonec vylouply se všemi jejich charaktery. Bez obav přečtu i další díly!

01.02.2016 4 z 5

Mezi červenou a černou Mezi červenou a černou Jan Guillou

Výborná kniha. Autor dokáže tak nějak srozumitelně shrnout a podat zásadní události minulého století. A to mně sedí. Těším se na další díl!

03.01.2016 5 z 5

Som mama Som mama Kristína Farkašová Tormová

U některých pasáží jsem se hlasitě smála. Vtipný popis náročného období každé "začínající" mámy. Ani nevíte, jak potěší zjištění, že v podstatě každý prožívá stejné peklo a nenadělá nic. Nicméně s určitým časovým odstupem je to peklo opravdu komické a stojí za to si ho připomínat! Autorka mi mluvila z duše! Bezva počteníčko!

18.12.2015 5 z 5

Tajemství Tajemství Julie Garwood

Na mě to bylo trochu moc dokonalý a vše se vznášelo na růžovém obláčku... asi dokonalá červená knihovna, ale na mě moc patosu.

31.10.2015 3 z 5

Temná Raven Temná Raven Sylvain Reynard

Nějak mě ti upíři "skámošený" s lidmi, který nesmí na slunce, ale vlastně můžou a který nejsou schopni milovat, ale vlastně nakonec asi jo, nebavili... nejsem příznivec jakékoliv fantasy, tak proto hodnotím tak nízko.

04.10.2015 3 z 5

Království na konci cesty Království na konci cesty Jan Guillou

Vůbec jsem nečekala, že mě celá trilogie tak dostane. Poslední díl byl třešničkou na dortu. Opravdu velkolepé dílo!

03.07.2015 5 z 5

Cesta do Jeruzaléma Cesta do Jeruzaléma Jan Guillou

Kvalitní historický román včetně jednoho úžasného lidského příběhu. Přiznám se, že mi dělá problém udržet pozornost u těch všech bojů o trůn ve Švédsku na přelomu 11 a 12 století a začátek byl přeci jenom trochu pomalý rozjezd, snad to další dva díly napraví.

26.06.2015 5 z 5

Žvanda a Melivo Žvanda a Melivo Ester Stará

Především zábavná, poučná a úžasně hravá! Mohu jen doporučit, děti jí mají velice rády.

16.06.2015 5 z 5

Povídám, povídám neplechy Povídám, povídám neplechy Ljuba Štíplová

Čtu velice ráda dětem, moc se jim líbí ta úžasná hra s českým jazykem.

07.06.2015 5 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Četlo se velice dobře, zajímavé téma, a né že bych to všechno štěstí Sam nepřála, ale tohle se snad stává jenom v knihách.

07.06.2015 4 z 5

Zima světa Zima světa Ken Follett

První díl byl jedinečný, ale ani tento neztrácí na přitažlivosti :-) Doporučuji!

22.05.2015 5 z 5

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Nemá chybu! Poutavé, poučné a velice "čtivé" historické milníky Evropy.

28.02.2015 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Bezvadně rozvedený příběh a úvahy a pochybnosti všech postav tak reálné! Doporučuji!

19.01.2015 5 z 5

Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Oddechové detektivky, z této série některé méně, některé více napínavé. Vždy ale příjemně pobaví, takže kdo hledá nenáročnou četbu s trochou té historie, určitě se pobaví!

09.01.2015 4 z 5

Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím Linda S. Howington

Řekla bych, že série měla sestupnou tendenci, autorka to sice zachraňuje vtipnými dialogy, ale u tohoto posledního dílu mě zápletka vcelku nudila, nebyla až tak uvěřitelná.

28.10.2014 3 z 5