deedulka komentáře u knih
První polovina knihy se řádně táhla a byla nudná hlavně kvůli nezáživnému popisování a procházení sídla hledačů. Druhá půlka knihy už se však rozjela a bylo zde více akce a překvapivých zvratů. No a stále fandím tomu druhému hlavnímu mužskému hrdinovi, který není v knize favorizován. :-) Shay mi krapet leze na nervy a přála bych Renovi, aby se vzchopil a získal srdce Cally.
Ideální letní čtení k vodě. Nic náročného, místy napínavé a trocha romantiky pro mladší čtenáře. :) Z mého pohledu jsem si vychutnala hlavně tu akční dějovou linku. Na tu romantickou už je mi přece jen o nějaký ten pátek víc, aby mne to dojalo a tak bych jí i ubrala. Těším se na další díl, až se dozvím víc o těch tajemných Hledačích. A taky jsem zvědavá, jestli Calla bude s tím, s kým asi autorka předvídatelně plánuje, protože mně je sympatický ten druhý hrdina. :)
Docela milé překvapení od české autorky. Vlkodlaci a elfové mne svým příběhem zaujali, i když jsem byla trochu překvapená, že je kniha krapet brutálnější. Hold nic pro jemnocitné dušičky a dětičkám bych ji ještě do ruky nedávala. Místy byl děj zbytečně rozvláčný, ale naštěstí to pak za odměnu vynahradila vždy nějaká akce.
Občas jsem se ztrácela v technických popisech a fyzikálních zákonech. Mark byl hold kabrňák, pro kterého to byla brnkačka. :) Líbil se mi jeho břitký humor i ve vypjatých situacích. Celkový nápad se zapomenutým "marťánkem" byl originální a čtivý. Jsem zvědavá i na další knihy od autora.
Pěkně napsané a dějově zvládnuté. Věkově to sedí spíše pro děti a mládež, i když o kousek starší ročník také nebude zklamaný. Jen už nejsem tolik nadšená z příběhů ze školních lavic (naštěstí to byla jen malá část knihy), z toho už jsem trochu vyrostla. Nebráním se však dalšímu dílu.
Taková pořádná slaďárna. :) Romantiky tam bylo habaděj, až to na mne občas bylo moc.
Chvílemi napínavé a chvílemi celkem nuda. Napínavý a zajímavé byl děj v Arkádii - nové prostředí, kultura a plno záchranných akcí. Nuda byla s Tessou a její "novinářskou stáží". Kniha končí hodně otevřeně. Proto doufám, že se snad ještě dočkáme pokračování, aby nám příběh autorka dotáhla do zdárného konce.
Další povedená série Richelle Mead. Do jedné knihy stihla vměstnat osudy vysoké šlechty, osidlování nových oblastí i rýžování zlata. Naše šlechtična je odvážné děvče a nebojí se prchnout ze zajištěné budoucnosti vstříc dobrodružství a novým možnostem.
Opět takové táhlé čtení a něco zajímavého si autorka nechá zase až na konec. Pohnutky Marcie jsem úplně nechápala a vlastně ani Chase, že na to přistoupil. Když nepotřebujete přemýšlet a stačí romantická trochu naivní struna, tak dobré.
Klasická romantika. Příběh předvídatelný a bohužel hodně plytký. Vše se točilo kolem toho, kdo koho přitahuje. Chtělo by to více rozvinout dějovou linii a ubrat hormonů. Akorát na závěr si autorka připravila zvrat, který jsem tedy vážně nečekala.
Dočetla jsem asi hlavně proto, že jsem chtěla mít sérii dokončenou. Snad už další díl nebude. Místy byl příběh zajímavý, ale místy opět zbytečně násilný a nechutný (např. scéna na hřbitově). Děj se už hodně opakoval a nudil.
Celý příběh mi přišel hodně zdlouhavý a celkem nezáživný. Když později začali navíc popisovat i druhy ryb a větrů, to už jsem si říkala, že snad nemyslí vážně. :-) Nejvíc se mi líbilo, že si na chvíli vyměnili role a podívali se i na život v Čechách z pohledu Chorvata. První díl to ovšem nepřekonalo.
Nakonec to bylo docela příjemné romantické čtení. Sice bez detektivní zápletky, ale občas se něco taky dělo. Ze začátku jsem tedy měla obavy, že to bude taková ta naivní červená knihovna, kdy budeme mít okolo plno dětiček a všichni budou hrozně milí a žvatlaví a hlavní hrdinka bude úplně paf, že uviděla muže. :) Jakmile se děj přesunul mimo dětský tábor, přišel mi děj více vyspělejší a zajímavější. Obálka knihy dívky s mobilem v ruce je sice v modernějším duchu, ale nehodí se k ději z roku 1982. Tehdy ještě mobily nefrčely a v knize se ani neobjevily. Dokázala bych si představit jinou obálku, která bude více zrcadlit příběh.
Neurazí, ale ani příliš nenadchne. Takové pohodové nenáročné čtení, které se po nějaké době trochu opakuje a místy vázne.
Nezaujalo. Rozvláčné, nezáživné a dokola se opakující situace a filozofování. Dočetla jsem jen proto, že jsem chtěla znát konec příběhu.
Z knihy mám takový zvláštní pocit. Čekala jsem klasickou červenou knihovnu, romantiku protkanou minulostí i současností. Láska a romantika tam byla, ale bylo tam také něco temného, surového a smutného. Mám z toho docela rozporuplné pocity, jestli se mi kniha líbila. Příběh byl každopádně originální, eroticky nabitý a nepředvídatelný.
Milý romantický příběh :) Zajímavé téma fyzioterapie a práce s ochrnutým pacientem. Celkově to bylo vážné i pohodové zároveň. Adam představuje vážnost situace a Lila tu pěknou ztřeštěnost. Čtení jsem si opravdu užila, jen škoda toho krátkého děje. Ale příběh byl vyčerpán tak akorát a vše potřebné v něm bylo.
Krátký příběh o jednom přepadení, u kterého je shodou okolností i naše hlavní hrdinka reportérka. Knihy od Sandry Brown mám ráda a tahle nebyla výjimkou. Nepříliš dlouhý příběh, ale stačilo to tak akorát, aby si ho člověk vychutnal.
Taková krátká romantická povídka o drakii Azurce, se kterou jsme se mohli setkat v knižní sérii. Příběh nenavazuje dějově na předchozí knihy, ale je to samostatná vsuvka. Čekala jsem zde více drakijských prvků. Tohle byla hlavně taková krátká letní romance. To krátká je doslova. Kniha byla velica tenká jednohubka. Ale zavzpomínat si tímto na předchozí příběhy bylo příjemné.
Pro mne zklamání. Děj mne vůbec nebavil a přelouskala jsem to s obtížemi. Rozjelo se pořádně asi posledních 30 stran, což je při oblíbenosti autorčina enormního počtu stránek celkem tragédie. Také se mi docela s nelibostí četlo o sexuálních choutkách teenagerů a k tomu ty jejich vulgarismy. Čekala jsem něco na způsob Cormorana Strika, ale toto mne svou plytkostí hodně rozčarovalo.