deedulka komentáře u knih
Tahle kniha mi prostě kápla do noty. Lehce ztřeštěná sympatická Markéta a mužný Marvin se potkají náhodou, ale už se to s nimi veze. Bylo to originálně vtipné, předvídatelně romantické a hrozně milé. Jen by mohlo být méně útěků, to už mi i ma hormony stíhanou přišlo hodně.:-)
Od prvního dílu to šlo sestupnou tendencí. Zbytečně natahovaný děj plný zbytečného tlachání, které většinou jen plnilo úlohu vaty. Pár zajímavých míst se našlo, ale celkově nudný příběh to i tak nezachránilo. Další díl už by se mi číst nechtěl. Zachraňovali to hlavně Ridley a Link. Ti by si zasloužili i vlastní knihu. ;-)
Autorka se nám nějak podezřele vyžívá v těch surovostech. Čím dál více přitvrzuje a začínám mít obavy, kam až to vyšponuje. No dle mého by mohla trochu ubrat a vrátit se surovostí k prvnímu dílu. Jinak byl ale příběh napínavý a hlavního padoucha jsem skoro do konce netušila. Zabrousilo se také podrobněji do života Robin a Cormorana a konečně jsem se dozvěděla nějaké to tajemství, na které jsem čekala od první knihy. :)
Slabota. Příběh se téměř nikam nepohnul a až na pár míst mne ani nebavil. Vadilo mi přeskakování mezi postavami. Když už jste se zabrali do nějaké dějové linie, přišla najednou dlouhá odbočka mimo...
Další povedený díl, který se četl jedním dechem. Nemohla jsem se dočkat, až vyjde najevo, co ten strýček Don vlastně ví a nepoví.
Dětské postavy se chovají jako dospělí a zachraňují lidstvo, protože jim nic jiného nezbyde. Mimozemšťané se hold rozhodli, že nás vyhladí, ale ne každý si to nechá líbit. Místy mi to přišlo pro mladší čtenáře, všude ty dětičky a pořádní dospělí nikde. Ale nápad i zpracování bylo originální a zajímavé. A už začínám listovat druhým dílem.
Tak tenhle díl mne už hodně nebavil. Nic moc se tam vlastně neděje, jen všichni pořád achují a dumají nad pocity. Hrozně se to celé vleklo a ve výsledku to byla jenom vata, protože za celou knihu se k ničemu pořádnému nedobrali. Do posledního dílu se ještě pustím a budu doufat, že tímhle prázdným povídáním chtěli jen natáhnout prodej a oddálit napínavý závěr.
Trochu nechutnější téma spisovatele Quina mne občas odrazovalo a číst při jídle některé pasáže se nedalo. Jinak je detektivní příběh Strika opět povedený a pátrání napínavé. Kromě detektivní práce se zabrousí opět i do soukromí Cormorana a Robin. Jen bych zase knihu zkrátila o pár desítek stran, protože 500 je už opravdu hodně a některé pasáže mi přišly zbytečné a zdlouhavé. S postavami jsem měla menší problém, protože se mi pořád pletly a ztrácela jsem se v tom, kdo je kdo.
Příjemné čtení o Stelle, která se se svým synem snaží popasovat s nepřízní osudu. Finanční problémy zkouší vyřešit prací realitní agentky, a tak jí znenadání spadne do klína i žádost o prodej obrovského panství. Tam se mimo jiné seznámí se sympatickým Xanderem a poněkud odtažitou Lady Lydií. Příběh má romantickou notu, ale nejen to. Panství má rozsáhlou historii a uměleckou hodnotu. Všichni co na něm žijí, jsou se sídlem hluboce spjatí a mohli by vyprávět o příjemných i těžkých časech.
Kniha mne natolik vtáhla do děje, že jsem se od ní jen těžko odtrhávala, než jsem ji dočetla. Předchozí díl jsem si po delší přestávce pamatovala jen matně a Seana si nějak vůbec nevybavovala, což nakonec ani nevadilo. Příběh pokračuje cestou do Mexika, kde se chce Davy se svými kamarády dostat do relativního bezpečí. Nakonec však vše nabere rychlý obrat a Davy se musí postarat sama o sebe. Objevily se zde nové postavy a hlavně sympaťák Caden. :) Nechybělo plno akce, napětí i romantiky. Prostě parádní kombinace.
Příběh mi přišel slabší a hlavně v první polovině knihy, kdy se tam vyskytovala Lena, mne to nudilo nejvíc. Nic moc se tam nedělo a byla to taková červená knihovna pro mladé s řešením komplikovaných vztahů. Objeví se nám v knize i nová sympatická postava pomocné "knihovnice", kterou bych ráda viděla také v příštím díle a klidně ji vyměnila za Lenu. :)
No a na příběhovou linku Ridley a Linka, na tu jsem natěšená asi nejvíc...pěkně se nám postarali o zvrat. ;)
Jedna z povedenějších knih od Kinselly. Nejdříve jsem se trochu vyděsila, když jsem zjistila věk hlavní hrdinky - 14 let. A pak to, že trpí psychickou poruchou. Ale nebylo to dětské a ponuré. Hlavní postavou je Audrey a její trochu neobvyklá rodina. :-) Postup malých krůčků během léčby i neshody s vtipnými situacemi mezi jednotlivými členy rodiny jsem zhltla během chvilky. Stále jsem čekala na odvyprávění příběhu, co se Audrey ve škole dělo....a čekala a čekala.
Pěkně rozjetá série o zaklínačce, která má jazýček vah mezi světlem a temnotou dosud vyrovnaný. Celou knihu se strachuje, že bude vyžádána temnotou. K tomu je kniha napěchována slaďárničkama s Ethanem, u kterých by se klidně mohlo ubrat. Líbily se mi také všechny ty postavy okolo hlavních postav-sestřenice Ridley, Macon, Bubu, Link,...každá byla originální a děj osvěžila.Ke knize jsem se dostala až po filmu,ale už jsem si ho moc nepamatovala, tak jsem si knihu mohla vychutnat bez spoilerů.A už mám nachystaný další díl ze světa zaklínačů.
Konec povedené série. Příběh o drakolidech byl originální a napínavý. Škoda, že už se s nimi musím rozloučit. Závěr přinesl vše potřebné a pěkně děj uzavřel.
Druhý díl mne příjemně překvapil. Už v něm nebylo tolik povzdechů a vnitřních bojů. Cassian mi byl najednou sympatičtější a taktéž Tamru jsem si celkem oblíbila. Jacinda je pořád fajn, ale v kmeni to nemá vůbec lehké. Rychle jsem knihu přečetla a otevřený konec v nejnapínavějším bodě mne popohnal rovnou na další díl.
Nějak tomu Vieweghovi nemůžu přijít na chuť. Má takový smutný až depresivní styl psaní. O tom, jak nám život nastavuje svoji nemilosrdnou tvář a aniž bychom si to uvědomili, unikne nám mezi prsty. Říkám si, jestli se autor takto snaží vypsat ze svých trápení. Snad jiná jeho kniha nastaví i tu milou tvář. Do té se ráda začtu.
Četla jsem už dávno, ale vůbec mne to nezaujalo a od dalších knih autora spíše odradilo.
Příjemné překvapení. Milá kniha se zapojením Audrey Hepburn do děje. Myslela jsem si, že Audrey bude mít v knize trochu větší roli a více se o ní dozvíme, ale byla tam jen okrajově a dialogy s její postavou příliš nezaujaly. Kniha je ale jinak super a ideální na léto. Svěží styl psaní a vtipné pasáže ze života Libby mne chytly a těžko se šlo spát s nedočtenou knihou. :-)
Klasicky místy přeslazené, občas až moc náhod najednou a průněrné dvě dějové linie. Takové milé nenáročné pohodové čtení.
Nenadchne, ale ani neurazí. Takový obyčejný příběh o dvou rodinách s dětmi, které jsou už spolu delší dobu a ne všechno je v jejich vztazích ideální. Některé postavy mi k srdci nepřirostly a jejich chování a přetvářky mi byly proti srsti. Nakonec nejvíc sympatická mi byla ale překvapivě Jenna. :-)