deedulka Online deedulka komentáře u knih

Falešný sňatek Falešný sňatek Magdalena Mintová

Příjemné čtení a pokračování trochu useknutého konce prvního dílu. Autorka píše svižně a vyvaruje se nudných zdlouhavých popisů. Ema je o kousek dospělejší, ale přesto si neodpustí pár kiksů. Byla mi však již o něco milejší. Kamarádka Natalie mi hrozně lezla na nervy už v první knize a teď tomu nebylo jinak. Albert a Filip byli sympaťáci, jejichž oblíbenost se houpala na vahách, kdy jeden měl chvíli navrch a poté zase naopak. Konec mne moc mile překvapil a uspokojil uzavřeným koncem. Klidně bych si však dokázala představit další pokračování.:-)

25.12.2018 4 z 5

Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk Patricia Briggs

Další povedený díl o Mercy a Adamovi. Líbí se mi, jak se děj prolíná s druhou sérií autorky. Hlavně jsem se zrovna šikovně návazností trefila. Pokračování řešení vztahů s fae bylo opět napínavé. Ukázali se staří známí i nové postavy.

06.12.2018 4 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Dala bych jen dvě hvězdy, ale ke konci se aspoň něco začalo dít, tak jsem přidala jednu navíc. Kniha pro mne byla zklamáním, hrozně táhlým zklamáním. Unavovala mne složitost a velká četnost jmen, zdlouhavé popisy všeho možného, málo akce, nedostatek zkoumání světů (čekala jsem akční sběry). Půlku knihy se tam nic nedělo a Cyra s Akosem si povídali. Přitom na začátku se to tak slibně rozjelo, ale pak to zase usnulo. Naopak co se mi líbilo, ať jenom nehaním, byl vymyšlený nový svět s bylinkami, předurčenými osudy, jednotlivými dary a střídání kapitol Cyry a Akose.

03.12.2018 3 z 5

Bitva o Hex Hall Bitva o Hex Hall Rachel Hawkins

Musím uznat, že závěr knihy se autorce povedl. Podívat se Brannickovým na zoubek, propátrat historii Sophie a Archera, popasovat se s dalšími démony, mrknout se do podsvětí a to celé doprovázené vtipnými hláškami Sophie...prostě nenáročná oddechová fantasy, u které jsem se bavila.

30.11.2018 4 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Další napínavý díl, kdy hltáte jednu stránku za druhou a nechcete knihu odložit, protože už jste tak blízko vyřešení dalšího případu. Líbí se mi také prolínání do osobního života a postupné vyrovnání se s minulostí. Nejen policejní náčelnice Kate, ale i Tomasettiho.

12.11.2018 5 z 5

Tichý muž Tichý muž Sandra Brown

S touto knihou se mi bohužel Sandra Brown příliš netrefila do noty. Ella mi přišla taková nemastná neslaná a příliš úzkoprsá. Ale to už asi bude i tou dobou, kdy se děj odehrává. Do čtení jsem se musela víceméně nutit.

08.11.2018 2 z 5

Smrtící žár Smrtící žár Patricia Briggs

Nenadchla mne tolik jako předchozí díl, ale přesto to bylo opět pěkné počtení. Milovníci koní se zde najdou, protože koňská tematika je v této knize všudypřítomná. Na mne jí bylo až moc a zbytečně podrobně. Annu a Charlese jsem si oblíbila už v předchozích dílech. Jsou prostě perfektní pár a doplňují se ve všech aspektech. Snad se zase brzy dostanu k novému dílu a dalšímu odkrývání tajů fae.

29.10.2018 4 z 5

V moci démonů V moci démonů Michaela Burdová

Oba bratry jsem si oblíbila a nakonec i Aragen byla zajímavá záporná postava. Liadel mi docela lezla na nervy, taková planá postava celkem o ničem, která se moc neprojevovala. Jinak se to rychle četlo a na českou autorku fantasy mne celá série příjemně překvapila. Jen by to nemusel být takový krvák. :)

25.10.2018 4 z 5

Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Originální a zajímavý příběh od mé oblíbené autorky. Je to úplně jiné prostředí, než na jaké jsme od Richelle Mead zvyklí. Starověká Čína a hlavní hrdinka Fej si mne však získala. Začátek byl takový opatrný, ale pomalu se děj rozjížděl a ke konci už pěkně vygradoval. Prostě chcete zjistit, co je za tím, že je všude neslyšno. :)

22.10.2018 4 z 5

Démon z Hex Hall Démon z Hex Hall Rachel Hawkins

Nebylo to špatné, ale první díl mne zaujal více. Nemělo to takový spád a pro mne se příběh docela táhnul. Nedařilo se mi do knihy pořádně začíst. Uvidíme, co budu říkat na třetí díl.

20.10.2018 3 z 5

Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost Patricia Briggs

Po pauze jsem se opět dostala k pokračování série a byla to parádní jízda. Napínavý děj a sympatické postavy Anny a Charlese. Do toho i nové postavy z FBI a tajemný fae. Prostě super čtení, které se nedalo odložit.

15.10.2018 5 z 5

Nuly Nuly Chuck Wendig

Námět byl zajisté originální, ale nechytlo mne to úplně tak, jak jsem se těšila. Možná jsem měla moc velká očekávání. Četlo se to příjemně, jen jsem nebyla napnutá a natěšená na každou další stránku. Nějak mi i bylo jedno, co se stane s hlavními hrdiny, protože jsem si k nim nevybudovala vztah. Chybělo mi tam víc akce a napětí. Celkově hodnotím jako dobrý průměr.

10.10.2018 3 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Pustila jsem se do toho s obavou, že starším čtenářům to možná přijde moc dětské. Mám ráda čarodějnické knihy a všechno to kouzelné okolo. Nakonec jsem byla mile překvapená, jak se mi autorka trefila do noty. Četlo se to svižně a celý vykreslený svět měl hlavu a patu. Kniha je docela tenká, tak to uteče raz dva. Další oddechový díl mne nemine.

28.09.2018 4 z 5

Dotkni se temnoty Dotkni se temnoty Karen Chance

Nuda a zklamání. Tohle se opravdu moc nepovedlo. Proč doprostřed rozhovoru cpát sáhodlouhé stohy nicneříkajících nudných popisů. Po jedné větě přímé řeči následují i 2 strany popisů, než se dočkáme odpovědi od druhé postavy. Děj to mělo tak na začátku a pak to šlo pěkně do kopru. Pro mne zabitý nápad. Hlavní hrdinka Cassandra je přitom sympatická. I duchové, se kterými může konverzovat. Ale to je tak vše.

18.09.2018 2 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Skvělá detektiva, která člověka udrží po celou dobu s očima přilepenýma na stránky. I okolní děj a příběh hlavní hrdinky byl zajímavý. Napjatá jsem byla až do konce a určitě sáhnu po dalších dílech. Popisy vražd na mne byly občas trochu moc detailní, tam bych asi trochu ubrala. Chystám se ještě i na filmové zpracování, jak se podařilo zrealizovat.

18.09.2018 5 z 5

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

Parádní thriller plný napětí, akce, vládních tajemství a výslechů. Hlavní hrdinka je žena, která je zvyklá vyslýchat subjekty a je v tom vážně dobrá. Dokáže se o sebe postarat, i když se mince obrátí a dostane se na seznam nepohodlných osob. Vůbec jsem nečekala, že to bude taková pecka. Už však dílo Hostitel ukázalo, že se autorka nenechá tak lehce zaškatulkovat a dokáže napsat nejen skvělou ságu Stmívání, ale i něco dospělejšího. Kdyby se dostalo na zfilmování i tohoto díla, tak bych se vůbec nezlobila. :)

08.09.2018 5 z 5

Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Začátek mne stál hodně přemáhání a klení, do čeho jsem se to pustila. Nechtěla jsem slaboduchý román o zbohatlé barbie, kterou papá hýčká v bavlnce. Naštěstí už po pár stránkách se ukázalo, že autorka umí psát svižně, vtipně a čtivě a že se o obávaný slaboduchý přeslazený příběh nejedná. Naše zhýčkaná hrdinka se dostane do přímého střetu s realitou a nezbývá jí, než se sama postavit na své nepracující nožky. Čtení jsem si opravdu užila a už teď se těším na pokračování.

27.08.2018 4 z 5

Kořeny Kořeny Andrea R. Cremer

Naprosto zbytečná kniha o ničem, jen uměle natahovaný děj. Navíc čtu a čtu, otočím na další stranu a tam nic. Konec knihy a další už nevyšla. To si dělá někdo srandu. Trilogie byla uzavřena jasně a uspokojivě, tak nebyl důvod to takhle zpackat. Jediné pozitivum byl ten duch. :-)

17.08.2018 2 z 5

Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Pro mne asi nejlepší díl ze série. Bylo zde plno akce a napětí a zaměření na hledání zbylých artefaktů. Každé místo měla svá překvapivá specifika. Konec byl jiný než v jaký jsem doufala. Ale kdyby úplně všichni přežili, tak by to asi nebylo moc uvěřitelné. Jen bych pro tuto úlohu vybrala jinou postavu. Tak asi tak. Další díl už na mne čeká připraven.

12.08.2018 4 z 5

Napálený Napálený Kevin Hearne

Povedený díl s neotřelou zápletkou. Objeví se nová záporná postava, kterou musí Atticus porazit se svými přáteli a plno klasického druidovského humoru. Tato osvědčená kombinace a mnohem víc mne u knihy držela a nepustila.

06.08.2018 4 z 5