deedulka komentáře u knih
Poslední díl "Dítě" je tentokrát věnovaný péči o dítě, kojení, první pomoci ... 2 kapitoly (cca 100 stran) je totožných z předchozího dílu, což mi jako majitelce všech tří dílů přišlo zbytečné. Ale pokud by si někdo kupoval pouze tento díl, tak to na druhou stranu chápu. Něco mi přišlo zbytečně zdlouhavě popisované dopodrobna, jako pro odborníky a u něčeho mi naopak chyběly alespoň základní informace. Každopádně přínosem kniha rozhodně je a než si hledat informace na neověřených stránkách na webu, raději z tohoto ověřeného zdroje.
Asi nejsem úplně cílová věková skupina. Kniha o puberťácích, spíše psaná pro mládež, i když byla docela morbidní, mrazivá a depresivní. Čekala jsem vyspělejší a akčnější příběh, třeba něco na způsob Hunger games, Labyrintu apod. Tady to byly prostě děti a styl psaní tomu odpovídal. Střídání postav mi nevadilo, ale oblíbila jsem si z nich akorát Risu a Connora. Tohle prostě nebyl můj šálek kávy a spíš než wow efekt, to ve mně zanechalo nepříjemný pocit.
Přibližně první polovina knihy se mi hrozně táhla, protože vesměs popisovala děj, který už jsem četla v prvním díle. Pouze pár pasáží vneslo nějaký nový prvek, jinak to však bylo stejné. Občas mi dělalo problém si zvyknout, že jsem momentálně v kůži Miry a ne Adeleid, kdo děj prožívá. Později s rostoucím adrenalinem už problém vymizel.
Po zakotvení lodě se autorka konečně víc zaměřuje na oblast, která v prvním díle nebyla a přichází parádní jízda odvážné Miry a jejich přátel. I na romantiku dojde, to je samozřejmé. Ke konci už se zase hodně opakoval děj z předchozího dílu a Mira stále dokola řešila své milostné dilema, což už bylo místy otravné.
Víc bych tedy okleštila ty zkopírované pasáže z 1. dílu a nechala jen základní popis na pár stránek. Přece nemůže Mead počítat, že celou první knihu zapomenu. Tak senilní ještě nejsem. :-) Jinak prostředek příběhu za 5 hvězd a Mira jako postava s Grantem taktéž. Ale za to únavné opakované převyprávění dávám nakonec jen za 3.
Jsem zvědavá, jestli ve 3. díle s Tamsin se nás zase bude snažit unudit stejnými pasážemi. To už by na mne bylo asi moc.
Napínavý detektivní příběh od oslavovaného autora. Docela příjemné překvapení, že mne kniha tak chytla a dychtivě jsem hltala stránku za stránkou. Hlavní hrdinka u mne zrovna nezískala cenu za sympaťandu roku, navíc se občas chovala hrozně iracionálně. S povděkem jsem uvítala, že zde nebyly nijak brutální popisy, jak bývá v poslední době oblíbené.
Prostě poctivá detektivka.
Tak tohle bylo velké trápení. Tak táhlý a nudný děj jsem dlouho nečetla. Už jsem se chystala knihu zahodit a nedočíst, ale nakonec jsem se překonala. Forma průzkumu a pokládání otázek mi nesedla a přišla mi jako sezení u psychiatra/psychologa: Jak jste se seznámili, Kdy jste si uvědomili odcizení.... nuda, nuda nuda. Až nějak úplně ke konci mi přišlo, že se něco děje. Nicméně odhalení bylo jasné už cca polovinu knihy, které by neuškodilo zkrátit na polovinu. Proč to utrpení zbytečně prodlužovat na 430 stránek.
Praktická kniha pro těhulky. Pomůže hlavně prvorodičkám, aby měly aspoň trochu představu, co se bude dít a co čekat. Provede celým porodem, druhy tišení bolestí, cviky v šestinedělí i poradí s kojením. Vše skvěle vysvětleno i s reálnými fotkami.
Dívčí román, který jsem četla již před mnoha lety. Letní romantika z oblasti Itálie s překvapivým koncem. Léto, pláže a moře, pohodové čtení.
Čteno v mládí a byla jsem z knihy nadšená. Romantika na léto pro mladší ročníky. Možná by se mi ale líbilo i nyní v pokročilejším věku. :-)
Čteno na základní škole. Dobrodružné příběhy ze života dětí. Jako malé se mi líbilo, teď už si však děj příliš nevybavím. Ale třeba bude někdy čas přečíst vlastním dětem.
Legenda knižní i filmová. :-) Poledňáková napsala opravdu krásný příběh. Četla jsem už dávno na základní škole, ale vrátila bych se ke knize klidně i v dospělosti.
Nesmrtelná kniha z mého dětství, kterou jsem četla na základní škole. Pěkný příběh o dvou mladých slečnách, které se náhodou setkají a odhalí něco ze své minulosti. Rozhodnou se proto svým rodičům připravit malé překvapení.
Pohodové čtení pro nenáročné čtenáře. Randění bylo občas hodně přitažené za vlasy, jinak byl děj celkem jasně předvídatelný. Postava Alex byla sympatická a ne tak praštěná, jak jsem se obávala. Celkově kniha neurazí, ale ani příliš nenadchne. Pokud hledáte úsměvný romantický příběh na pohodové vlně, sáhla bych po této knize.
Další napínavý a čtivý díl plný překvapivých zvratů. Kate se dále věnuje práci náčelnice a musí řešit nový tragický případ z amišského prostředí. Naštěstí tady nebyly takové nechutné a brutální popisy u obětí, jako u předchozích dílů. Za to jsem byla vděčná. Zároveň nebudeme ochuzeni ani o její soukromý život a mého oblíbeného mužského hrdinu.
Čtivé a napínavé. Po delší době kniha, která mne fakt chytla. Hlavně žádný krvák a bez brutálních scén, za což jsem byla ráda. Určitě si ráda přečtu i další knihy od autorky.
Nedočteno. Nějak se mi kniha netrefila do noty a po cca 150 stránkách odkládám. Přišlo mi, že se text zbytečně často opakoval a příliš mne svým dějem nezaujal.
Moc nenadchlo, ale také neurazilo. Jen jsem se nemohla nechat pohltit příběhem, jak jsem zvyklá. Bylo to zbytečně rozmělněné a postavy nezajímavé. Škoda, že se tam víc nevyskytoval Magnus.
Souhrn informací, který se určitě hodí nastávajícím maminkám. Na internetu toho člověk najde plno, ale je těžké odlišit realitu od výmyslů. Tady má člověk alespoň jistotu, že jsou informace od zkušených lékařů a porodníků.
Opět skvělý napínavý příběh plný zvratů a oblíbená dvojice Mercy a Adama. Tentokrát se část knihy odehrává i v Praze, z čehož jsem byla ze začátku nadšená. Vltavská smečka zní dobře. :-) Jen mne moc nebavilo to zdlouhavé popisování Prahy. V knize se to hemžilo postavami a vlastně tak všichni vytvářeli takový super záchranný tým.
Většinu času jsem se nemohla do knihy pořádně začíst. Těch 500 stran na mne bylo asi moc ubíjejících. Možná špatné načasování pro takovou četbu, ale hrozně se mi ten děj táhl a ne a ne se pro to nadchnout.
Klasika od Sanry Brown - romantika, napětí, milenci a zloduši. Tentokrát z dřevařského prostředí. Kromě hlavních postav mají svou dějovou linku i vedlejší hrdinové a vše to do sebe krásně zapadá jak puzzle.