Dela111 komentáře u knih
Kniha plná úsměvných situací a hlášek, výborně jsem se pobavila :-)
Jak se může tak úzkostný človíček, hodný, spolehlivý, extrémně starostlivý, zkrátka typický "beta samec" s pocitem, že s ním často "vyjebávají" stát poslem Smrti? No těžko... A právě díky tomu vznikají situace plné humoru, samozřejmě především toho černého.
Celou knížku jsem četla s úsměvem a některé pasáže mě rozesmály pořádně. Nedoporučuji číst v MHD! :-)
Je to nenáročné, ale úžasně zábavné počtení, vynikající relax.
Bohužel nesdílím většinové nadšení. Bezesporu jde o originální námět, ale nelíbilo se mi zpracování.
První tři čtvrtiny knihy, kdy hlavní hrdinové doslova utíkají o život a zažívají vypjaté situace, jsou popsané tak nezáživným způsobem, že jsem chtěla knihu odložit. Mělo to být napínavé, měla bych se o ty chudáky bát, ale ... nic.
Ovšem poslední čtvrtina je naprostý opak, najednou je z toho nervydrásající čtení, které vzbuzuje až hrůzné emoce a u jedné části mi bylo až zle. Všechno napětí, akci, čtivost příběhu si autor schoval až na závěr. A to je pro mě nevyvážené zpracování.
Námět je skutečně hodně drsný, přímo mega hnus. Jsem zvyklá na thrillery "s potoky krve a vnitřnostmi na stropě", ale toto je horší. Především proto, že jde o děti a na "rozpojení" je posílají rodiče...
Jean se jeví jako tichá, ustrašená a jednoduchá, ale během let po boku manipulátora se stala silnější osobností než se na první pohled zdá. Autorka její charakter velmi dobře vykreslila.
Děj je sice předvídatelný, ale příběh i zápletka jsou dobře promyšlené. Kniha za přečtení stojí.
Z mého pohledu je tahle sonda do života manželů tak trochu depresivní, takže mně stačilo přečíst jednou a vracet se k ní nebudu.
Mistrně promyšlený, akcí nabitý thriller s napínavými zvraty. Příběh je výborně vystavěný, šílená honba za indiciemi se odehrává na dvou místech a napětí postupně graduje. Kniha má krátké, svižné kapitoly, nechybí vtipné a ironické dialogy.
Sebastian Fitzek na knize spolupracoval se soudním patologem Michaelem Tsokosem a je dost jasné proč... Oceňuji snahu autorů upozornit na nespravedlivý právní systém, tohle se netýká jen Německa.
Z autorových thrillerů, které u nás byly vydané, hodnotím tento jako nejlepší (mimo Balíček, ten jsem zatím nečetla).
Tady není co řešit - za 5* a doporučuji :-)
Velkým lákadlem byl pro mě název a samozřejmě potěší, když cizí autor zasadí kus děje do našeho hlavního města a zároveň ho krásně popíše.
Děj je vyprávěn očima čtyř osob. Hlavní hrdinové jsou manželský pár, jejichž vztah se postupně rozpadá.
Bohužel thriller sám začne být thrillerem až tak od půlky knihy (a to je dost pozdě), do té doby se to táhne jak rozpečený sýr. Nejvíce sledujeme hlavní hrdinku utápějící se ve svém neštěstí. A i když druhá polovina je mnohem lepší, konečně děj nabere tempo, začne být zajímavý a napínavý, celkový dojem už je shozený dolů a knihu jako celek už nemůžu hodnotit vysoko.
Rozhodně se ale jedná o velmi originální psychothriller a za přečtení stojí.
3,5*
Autor v této sérii "Logan McRae" stvořil nový žánr - detektivka-humor a moc se mu to povedlo.
Děj se odehrává ve skotském městě Aberdeen, především na policejní stanici. Všichni policisté tady jsou úžasná sbírka "postaviček". Hlavní postava detektiv Logan McRae je chytrý policista, ale tak trochu smolař. Po roční pracovní neschopnosti hned první den v práci schytá od příbuzného oběti pár ran, takže je opět na analgetikách, navíc získá přezdívku Lazar. Jeho nadřízený inspektor Insch, chlap jak hora do výšky i šířky, má stále plné kapsy i plnou pusu želatinových bonbónů, konstábl Watsonová nemá přezdívku Xena nadarmo... A tak bych mohla pokračovat i o ostatních.
V tomto díle se setkáme s tím nejodpornějším druhem zločinu, protože oběti jsou děti. Ale není to napsáno takovým tím nervydrásajícím způsobem, takže i ti kteří toto nemusí, knihu dají.
Kniha je napsaná svižně, s lehkostí a humorem. Situace i dialogy jsou plné jak suchého anglického humoru, tak černého a především ironického humoru. A mě toto prostě moc baví.
Je tu i dost ne zrovna vybraných slov, ale sem to patří, tady to sedí.
Doporučuji, já si tuto sérii zamilovala, taky ji čtu už podruhé ;-) . Mimo to, že dostanete kvalitní detektivku, se i pobavíte.
Chcete si přečíst něco napínavého, trochu thriller, trochu bláznivého, něco uvěřitelného, zároveň místy neuvěřitelného, bez potoků krve, ale nabitého dějem, vždy s nečekaným koncem, ale rozhodně zatraceně čtivého?? Sáhněte po jakékoli knize od Guillaumeho Mussa.
Noc v Central Parku je má druhá kniha od tohoto autora a opět velmi čtivá, ale chápu rozčarování některých čtenářů nad koncem, i mně tam jedna věc hodně neseděla. Nicméně ať už máme jakékoli výhrady, nuda u této knihy nehrozí.
O čem nevíš je průměrná detektivka. Zápletka není úplně špatná, ale zároveň nijak nenadchne. Příběh nemá hluchá místa, pořád se něco děje, ale jen díky tomu, že je podrobně popsán každý krok policie. Samotné vykreslení postav v týmu policie je naopak slabé, takže to bylo bez sympatií k hlavním hrdinům.
Přečíst se dá, ale není to poutavá detektivka, která čtenáře chytí a nepustí.
Román o tom, že elitní klub studentů v Cambridgi může mít uvnitř ještě elitnější klub... Kniha je psaná z pohledu více osob a už od začátku velmi poutavým stylem. Zpočátku připomíná román ze života s poklidným tempem, později se přidává temnější děj.
Trochu kriticky musím říct, že na to, jak je námět zajímavý, by příběh mohl být delší a mnohem víc propracovaný. Kniha měla velký potenciál a ten zdaleka nebyl využitý.
70 %
Už podle názvu je jasné, že tady nebudou věci tak, jak se na první pohled jeví. Styl vyprávění je zajímavý, příběh se odvíjí jednak prostřednictvím myšlenek Amber, která je v kómatu a jednak četbou deníku z dětství.
Občas lžu je dobrý psychologický thriller, lehce se čte, má spád a nechybí překvapení.
Smekám před překladatelem. Číst toto bylo pro mě utrpení. On to navíc musel přeložit a to tak, aby se to podobalo jazyku v originálu. Pro mě by stačilo, kdyby autor použil nespisovné výrazy a jen občas nějaký slang.
Dílo je vynikající. Tady nejde o vylíčené násilí. Hlavní myšlenkou je možnost volby. Může stát sebrat odsouzeným svobodnou volbu?
Já si při čtení říkala, že i kdyby hlavní postavě udělali lobotomii, bylo by mi to fuk. Zmetek, který je schopen bít a okrádat staré lidi, znásilňovat a vraždit, si soucit nezaslouží. Samozřejmě, že to byly první emotivní myšlenky. Rozhodovat bych tohle ale nechtěla.
Ke knize se nevrátím, mně se použitý jazyk četl velmi špatně a nic krásného na něm nevidím. Snižuje i moje hodnocení.
Kdybych měla knihu zhodnotit jedním slovem, nejvýstižnější by bylo - laskavá. Další jsou humorná, milá, dojemná, i v ten nejšedivější den rozsvítí v duši sluníčko :-) .
Hlavní hrdina je obchodní cestující Nat Jessel prodávající textilie. Jeho rajónem je americký Jihozápad se svojí překrásnou divokou přírodou, autorem malebně popisovanou. Hned v úvodu románu si Nata adoptuje ochočená lvice Eileen, nacpe se mu do auta a dál už putují spolu a my jsme svědky spousty úsměvných situací.
Kniha je kouzelné vyprávění s milým laskavým humorem. K přečtení se hodí kdykoli, ale pokud je člověku ouvej, tak tohle pohlazení po duši je tím nejlepším lékem.
Velké doporučení a to přímo od srdce :-)
Tak si říkám čeho všeho je tvor zvaný Homo sapiens schopný. Dokáže stvořit tak nádherná umělecká díla, že se nad nimi dojetím a s úctou tají dech. Ale taky je schopen takových zrůdností, že i nad nimi se tají dech, ale hrůzou a zděšením...
Nenamlouvejme si, že nejkrutější v historii byl středověk. Ve světě jsou stále oblasti, kde ho hravě překonají :-(
Uznávané lékařce Alex se postupně stávají různé podivné události. A protože jsou skutečně podivné a těžko uvěřitelné, tak všichni kolem ní jí přestávají věřit a pochybují o jejím zdravém rozumu. A to, že své trápení řeší alkoholem společně s léky tomu taky moc nepomáhá. Hlavní postava je dobře vykreslená, stále vidíme co se jí honí hlavou.
Psychothrillery mám v oblibě a tento je navíc z lékařského prostředí a to je u mě další plus.
Doporučuji.
Kniha měla slušný potenciál, téma zajímavé a mohl z ní být skvělý thriller, ale bohužel z toho byl slabší špionážní román a na to nás anotace neupozornila, takže čtenář dostane něco jiného, než co čeká.
Je až obdivuhodné, že někdo dokáže popsat bezmála 300 stran téměř o ničem :-o. Tento thriller má dobrý námět a poutavou první kapitolu a já jsem se těšila na napínavé pátrání, ale to se nekonalo. Následovalo jedno velké NIC popisované střídavě prostřednictvím čtyř osob. Mimo poslední kapitolu, kde je rozuzlení, je to přešlapování na místě, beze zvratů, bez poutavého děje. Dojde k jediné události v jiné zemi a ta to nevytrhne, nehodí se tam, navíc je také nezáživně popsaná.
Nedokážu říct, zda je rozuzlení nečekané, protože mě to celé nezaujalo a bylo mi jedno, jak to vlastně dopadne.
Četla jsem horší věci, takže dávám 3*, ale skutečné hodnocení by bylo tak 50 %.
Balíček je naprosto brilantně napsaný psychothriller se složitou, ale mistrně promyšlenou zápletkou.
Skvěle je zvolené povolání hlavní hrdinky. Jako psychiatrička velmi dobře ví, čeho všeho je mozek schopen, takže později už místy sama pochybuje...
Příběh je od začátku do konce napínavý, přičemž napětí se postupně stupňuje až do vynikajícího finále. Rozuzlení je jako vždy u tohoto autora logické, vysvětlené je vše do posledního detailu.
Oceňuji i originální obálku. Vzhledem i netradičním seříznutím stránek skutečně vypadá jako balíček :-). A protože Balíček zatím nevyšel jako e-kniha, tak si to vychutnáme všichni ;-).
Občas si ráda přečtu něco s temnou, strašidelnou atmosférou. A v tomto příběhu ze staré Anglie je všechno - prastaré sídlo o samotě, kde se v noci ozývá bouchání a skřípot, kolem je smutná, bezbarvá, listopadová krajina, zlověstné slatiny, bezedné močály, mlha, bouře, kvílení větru... A samozřejmě nechybí záhadná postava vyzáblé ženy oděné v černém, tajemství z minulosti a vášně sahající až za hrob... Takže to má všechny ingredience k tomu, aby se čtenář bál. Přesto se u mě nedostavilo takové to správné mrazení ze strašidelného příběhu, i když jsem to četla večer.
Je to horor, ale na mě to působilo jako takové pohodové počtení, krajinu vylíčila autorka až poeticky.
Typická výborná psychologická hra v režii Wulfa Dorna.
Určitý strach je nutný a zdravý, bez něho by to nešlo. Špatné je když se přehoupne do fobie...
Předchozí autorovy knihy se mi líbily malinko víc, přesto hodnotím na 5*. Psychothrillery Wulfa Dorna jsou bez výjimky napínavé, temné a především na vysoké úrovni v oblasti psychologie a psychiatrie a to na nich oceňuji. Autor velmi dobře ví o čem píše.
Může vystudovaný psycholog přehlédnout psychopata ve své blízkosti? Nikdo se neumí přetvařovat líp než právě takový člověk. Nebo je všechno ještě trochu jinak?
Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem čekala, i když název je částečně zavádějící. Děj mě vtáhl, představa něčeho takového je děsivá, ostatně jako každé zvrácené chování, kterého je tu dost. I když všechno vypadá naprosto jasně, nějaké překvapení na konci čeká.
Dobře zpracovaný čtivý thriller, který nepostrádá napětí.