Dela90 komentáře u knih
Příběh, který je vyprávěn ze dvou časových úseků.
PŘÍTOMNOST
Lovisa utíká zpět domů do Švédska, když ji snoubenec zahne. Doma je tam, kde je pekařství, které zdědila po svých prarodičích. V Londýně působila jako pekařka, proto se rozhodně opět pekařství otevřít. Bohužel však, je tu několik překážek, které musí za svým snem překonat.
Jedno z nich je i dlouhé nepřátelství mezi rodinami. Místní magnát Reuben Halleholm ji od dětství nenávidí a snaží se získat to co je právem jeho. Nebo snad není?
MINULOST
Zde se setkáváme s maminkou Amélií (babička Lovisy) a jejím životem. Nemanželské dítě, rodina, láska, přátelství, intriky a temné tajemství, které zná jen nepatrné množství lidí. Jak to všechno začalo a co bylo důvodem znepřátelení dvou rodů, které nesou i jejich děti a děti jejich dětí.
Knížka má velmi pomalý rozjezd. Má přes 400 stran a kdyby měla o 150 stran méně, nic by se nestalo. V první části jsem se musela do čtení dost nutit, protože se tam prakticky nic nedělo.
V druhé části, kdy Lovisa otvírá svou pekárnu, už to bylo lepší. Zamilovala jsem si kocoura Krasavace. Výzdobu pekárny, Axela i všechny dobré lidi, kteří Lovise pomáhali.
Reuben - největší záporák téhle knihy, se opravdu neštítil jít i za hranice svých možností. Je šílené, co všechno ve vás vyvolá nenávist, která není vaše. Chvílemi jsem měla opravdu chuť ho nakopat víte kam.
Lovisa byla zdatná pekařka a při čtení jsem měla nehoráznou chuť na sladké.
V závěru mě překvapila Magdalena, což byla babička Reubena, jak si všechny hezky srovnala do latě. Kdo By to byl řekl, na tak starou dámu.
Máme tu taky romantickou linku mezi Lovisou a Axelem, mezi kterými to jiskřilo už od prvního setkání. Přála jsem jim nějaký romantičtější konec. Nicméně věřím, že další díly jejich vztah ještě více rozvedou. Které si určitě musím postupně přečíst.
Děkuji za společné čtení.
Hodnocení: 4*
Milujete mafiánské ostré romance plné nebezpečí? Tak tohle je jednoznačně pro Vás.
Už u prologu mi dáte za pravdu. Aneb tohle není čtivo pro slabé povahy.
Máme taky Rose, která je imunní vůči všem pocitům. Je takové “zboží , které si někdo zaplatí a ona jen hezky poslouží. Proč to dělá? Protože musí.
Když ji pak unese mafián Danny Black, všechno se obrátí vzhůru nohama. Ví, že má pověst Andělského ďábla, je nebezpečný a není radno si s ním zahrávat. Kromě toho je taky neskutečně sexy.
Danny se snaží po otcově smrti vést mafii, ale jakmile potká Rose - tuší, že je něco špatně. Vidí, v ní sebe samého a rozhodne se jí pomoct.
V knize najde dost surové, akční i vášnivé okamžiky. Chemie u hlavních hrdinů je naprosto hmatelná. Každý z nich si nese démony ze své minulosti, ale měla jsem pocit, jakoby je právě tohle táhlo k sobě jako magnet.
Ke konci je to jeden zvrat za druhým. Touha po pomstě. Nebezpečí, vraždy, bolest, smutek, ale i láska. Tohle všechno najdete v této dost nadupané mafiánské knize.
Konec jsme samozřejmě obrečela. PROČ? Proč se to muselo stát?
(nebudu spoilerovat, přečtěte si to sami :-P)
Děkuji holkám za společné čtení, byla to bombastická jízda!
“Děsilo mě bušící srdce, když jsem se mu zadívala do neskutečně modrých očí. Děsil mě zvrácený pocit bezpečí, který jsem jako jeho vězeň cítila. Děsilo mě, že mi to zamlžuje úsudek. Děsilo mě, že ho nenávidím ze špatných důvodů. Ne proto, že je bezcitný a krutý. Ne proto, že říká hrozné věci. Ale proto, že to byla celé jenom maska.
(SPOILER) Tohle byla jízda. Woow. Keira se snaží vzpouzet Mountovi, ale není ji to nic platné. On naopak nemyslí na nic jiného než na ni. Což mu značně komplikuje práci a i ostatní lidé si toho začínají všímat. Má svou pověst a hodlá si ji udržet. Jenže ona je vzdorující královna, které musí NE, CHCE dát to po čem nejvíce touží. .
Keira zjišťuje, že ho potřebuje a z jedné noci se z Mounta stane Lachlan.
Kniha je nabytá erotikou od začátku až do konce.
A závěrečný zvrat mě utvrdil v tom, že si třetí díl musím přečíst co nejdřív.
“Stejně jako narkoman, který touží po další dávce, i já chci při každém s*xu s ní zažít to co poprvé. V čem je ale rozdíl mezi Keirou a drogrami? S ní je to vždycky lepší.
(SPOILER) Román o nešťastném manželství a jednom nenaplněné slibu. Když Quinn potká lásku svého života ve svůj nejhorší den - nevěří tomu. Graham je naprosto dokonalý ve všech směrech.
Ustojí jejich manželství nenaplněné štěstí?
Neskutečně silný příběh manželského páru, plný touhy, lásky a smutku.
Woow, woow, woow! Jako tohle bylo něco. Kniha plná emocí od začátku až do konce.
Knížka je psaná dvěma pohledy, a to minulost a současnost.
Krásně se to vzájemně doplňuje a vy se dozvíte ucelený příběh.
Mně tahle knížky velmi zasáhla, protože jsem měla chvílemi pocit, že čtu o sobě samé. Quinn na tom byla sice hůř, ale doteď se pamatuju, jak jsem se cítila, vždy, když někdo v okolí řekl: Co děti? Budou?!
Jak je to dlouho od svatby a vy pořád nemáte děti?
Žena, která děti nechce tohle prostě neřeší, jenže žena, která děti chce a nemůže ať už z jakéhokoliv důvodu - tak tohle opravdu bolí. Proto se nikdy nikoho neptám na podobné otázky. Protože vím, jaké to je.
Quinn mi bylo strašně moc líto, vesměs všechny pocity, které v knížce zazněly jsem cítila taky. Prožívala jsem to s ní a ke konci jsem byla neskutečně ráda, když konečně začala s manželem mluvit. Protože, komunikace je ve vztahu to nejdůležitější.
Graham byl naprosto úžasný chlap, a ačkoliv nebyl úplně bez černého puntíku, tak bylo vidět, jak Quinn přesto všechno miluje. Jeho dopisy mluvily za vše.
(SPOILER) Izzy zdědí po strýci opravdický hrad, a to ve Skotsku. Jenže spolu s hradem přichází i spousta povinností a jednou z priorit je ta, aby ho uživila. Její matka Xanthe sežene první platící hosty a Izzy má co dělat, aby splnila všechny jejich požadavky. Do toho je tu ještě Ross, spisovatel, který potřebuje ke své práci ticho. Jenže místo toho, aby přemýšlela, jak z chátrajícího hradu vykouzlit kouzelný hotel, myslí převážně na Rosse, který se chová jako nedobytná pevnost.
Konečně! Konečně jsem do rukou vzala knížku od Julie Caplin, která se mi opravdu líbila. Přiznám se, že mě hodně zlákala anotace a taky ta nádherná obálka.
Zdědit hrad? To je jako pohádka. Horší, už bylo přenést tenhle chátrající hrad do současnosti a vytvořit z něj skvost. Naneštěstí je jí při ruce její matka Xanthe, která snad úplně do všechno strká nos a vždy musí být po jejím. Její chování mě nejednou vytočilo.
Já takhle komandovat tolik lidí (chlapů) při strojení stromku, tak mě všichni sežerou
Izzy si díky hradu, našla skvělé přátele.
Romantická linka mezi Izzy a Rossem, tak tu jsem si opravdu užívala. Tentokrát jsem jim to celé věřila a ačkoliv byl Ross někdy fakt bručoun a mrzout v jednom, jsem ráda, že nakonec přišel k rozumu. To velké gesto na konci mě rozesmálo.
Autorka má v knížce krásné popisy, úplně jsem se do knížky vžila.
Moc povedený příběh, který můžu s klidným srdcem doporučit jako skvělou oddechovku s přidanou hodnotou.
(SPOILER) Soukromé očko Elise si najdem klub Phoenix, konkrétně s ní začne spolupracovar šéf ochranky a bývalý voják Archer, aby odhalil lidi, kteří klubu škodí. Jenže spolupráce se začne vymykat kontrole, proto Archer je prostě kus k nakousnutí a Elise je chytrá a cílevědomá, a to se Archerovi líbí. Navíc s Archerem zažije něco o čem si ani nemyslela, že by se jí to líbilo, a to je vlastně svede dohromady.
Zase skvělé knížka, já jsem tak ráda, že jsem na tuto autorku narazila. Příběh Elise a Archera se mi moc líbil, i jejich touha chtíč. Původně to měla být jen práce, ale znáte to. Když se potkají dvě tvrdohlavé palice a proběhne několik vášnivých výměn názorů a vy najednou zjistíte, že máte svou drahou polovičku přímo před nosem. Jo, tohle je ono!
Tohle chcete číst. Nemůžu zato, ale ochranářský typ chlapa, je prostě naprostá topka, a to Archer byl. Elise byla zase cílevědomá žena, což je fajn - nemám ráda fňukny
Je to čtivý příběh, který má děj a není to jen slátanina. Mělo to akci, žhavé scény. Líbilo se mi, že se zde objevovaly i postavy z prvního dílu. A taky je naprosto jasné, o kom bude další díl a už se nemůžu dočkat!
Byť byl první díl o chloupek lepší než tento, tak i tento můžu s klidným srdcem doporučit!
Hodnocení: 4,5⭐/5⭐
(SPOILER) Tate se stěhuje za svým bratrem Corbinem na byt. Ve městě si musí najít práci a brzy začne studovat. Hned první den potká opilé muže přede dveřmi, v domnění, že je to bezdomovec. Jak se nakonec ukáže, je to její soused Miles, který je taky pilot jako její bratr. Je to vlastně jeho kolega a kamarád. Už od první chvíle Tate začne pociťovat k Milesovi neskutečnou touhu. A jak se pak ukáže, on cítí to samé k ní. Proto se spolu domluví, že si budou společně užívat v posteli. Ale nic víc. Žádné kamarádství, ani vztah, natož láska. Miles si nese démony z vlastní minulosti a je pro něho těžké nebo spíš nemyslitelné někoho milovat. Tate, bohužel jeho kouzlu podlehne příliš brzy a v sázce je její srdce. Co na to Miles? Dokáže se oprostit od minulosti a začít konečně zase žít?
Dokonalé. Miluju to. Krásný příběh, byť smutný z pohledu Milese. Moc mě bavilo střídání minulosti a současnosti. Kdy se postupně dovídáte, jak to vlastně všechno bylo. Když Ti dva pocítí touhu, která je spaluje, je jasné, že minimálně jeden z nich se prostě zamiluje. Naopak je hrozně těžké, překonat něco co se vám stalo v minulosti, chápu tu odvrácenou tvář lásky. Tolik ji chtěl milovat, ale bál se, že by se všechno mohlo zase pokazit. Přitom vysílal jasné signály a očividně jen on sám to vůbec neviděl. Příběh vás chytne za srdce a vy budete dýchat pro něj až do poslední stránky. Tak jsem to, aspoň měla já. Život není jenom o lásce, radosti a štěstí, ale i o bolesti a neštěstí. Všechno tohle obsahuje tahle knížka. Děkuju autorce za tak krásný příběh plný citu. Já si ji moc užila a těším se na její další knížky.
“Milovala mě, až mě vrátila zpátky do života.”
(SPOILER) Ze začátku jsem byla mírně na vážkách, protože mi přišlo, že tohle nebude knížka pro mě. Osobně nemám moc v lásce, když je v knížkách jedno sprosté slovo za druhým. Jenže pak se ukázalo, že opak je pravdou.
Myslím si, že věta, která je na obálce: “Když podepíšeš smlouvu s ďáblem, musíš počítat se vším.” Ta tu knížku naprosto celou vystihuje. Liam, ďábel s vražednými sklony, touze po moci a penězích. Démon, kterého se všichni bojí a on jediný má navrch. Pak mu, ale cestu zkříží, dívka Jessica, která jde splácet otcův dluh tou nejlepší cestou, přes postel. On jí ukazuje, kdo je tady pánem. Začnou spolu hrát hru na přítelkyni, kterou bere na své obchodní jednání. On je ten, kdo vše řídí, do doby dokud ona neotočí pravidla a nezačne pronikat do jeho srdce.
Musím uznat, že se to četlo neskutečně dobře, až jsem byla místy fakt překvapená. Doufala jsem, že se z toho arogantního ďábla stane člověk.
Knížka je psaná ze dvou pohledů - ona ho zprvu nenávidí a bojí se ho. On - je pán podsvětí a určuje pravidla hry.
Knížka není jen o sexu, jak by se podle obálky dalo předpokládat, ale zároveň v ní nehledejte nic romantického, je to pikantní ďáblovo čtení, které stojí za to si přečíst!
Když se řekne Vi Keeland automaticky si každý vybaví eroťárnu. Jenže u Vi Keeland je to sázka na jistotu, že dostane knížku, která Vás chytne za srdce, vtáhne do děje, který má smysl. Není to jen přeslazená pohádka. Je to realita. A tohle opravdu byla. Drew se mi líbil už od začátku, sice byl arogantní, sprostýma slovy moc nešetřil, byl prostě svůj. Postupem knížky ho začnete poznávat víc a víc - miluju autorčinu retrospektivu do minulosti, kdy vlastně pomalu zjišťujete, proč se stal tím kým je dnes. Podle mě byl úžasný člověk a chlap. To, jak staral o všechny kolem, konkrétně o Em a Becka. Bohužel, je to tak pravdivé. Jak Vás jedna události v minulosti může poznamenat na celý život. O to víc, jsem jim fandila, to jak to mezi nimi jiskřilo, to jak jim opadávaly zdi okolo srdce, to jak jim to spolu slušelo. Ano, tady jsem té romantické lince, prostě věřila - mělo to šťávu, příběh, který měl hlavu a patu, boží erotické scény, které prostě do takového knihy patří. Tahle knížka se mi prostě trefila do noty, byla to bomba! A doporučuji ji všem, kteří si chtějí odpočinout, ale zároveň chtějí kvalitní příběh se špetkou erotiky.
“Rodičovství je volba, ne právo.”
“Takže mi opravdu dovolíš, aby do tvého života vnesla více barev? To už jsi přece udělala. Jsi rudá v mém černobílém světě.”
“Když lidé někoho milují, tak ho neopouští, ale drží při sobě navždycky.”
(SPOILER) Musím se přiznat - první část knihy byla famózní, strašně moc jsem se bavila mezi slovními přestřelkami Joellen a Camerona. V polovině knihy mě začala silně Joellen lézt na nervy. Jasně, chápu, pokud je člověk fakt zamilovaný, tak vidí toho konkrétního člověka jen v růžových barvách a přes ostatní prostě nejede vlak. Jenže mě ta její sebekritičnost, a že on Michael je ten pravý - jako chápete to, milovat 10 let někoho, který o Vás prostě ani koutkem nezavadí, a když konečně dostane příležitost, tak se Vám podlomí kolena. Hrozně mě ta její naivita štvala, i to jak ji Cam házel důkazy, toho že ji má rád před sebe, a ona jen slepě koukala po Michaelovi. Nicméně ke konci knihy se něco změnilo, vlastně to byl jeden zásadní okamžik, který ale nebudu prozrazovat. Kdy prozřela a všechno se začalo ubírat tím zásadním směrem. Tehdy jsem se do knížky zamilovala. A vlastně se mi to líbilo, ačkoliv to mělo své ale. Hrozně fajn se to četlo. Kapitoly ubíhaly, sonety, které hlavní hrdinka psala úžasné. Hlavně ten poslední (nebudu prozrazovat, ale kompletně vystihuje celou knížku.)
“Jsem nepřemožitelná pokrytá teflonovou vrstvou lásky.” - u tohodle přirovnání mi silně cukaly koutky.
“Krása je v očích toho, kdo se divá, holka. Nevím, jak mě vidíš ty.” Cam je podle mě génius, tolik pravdivé a tolik krásné.
“Tvoje tělo je stvořené ze zbytku hvězd a obrovských explozí v galaxiích. Každý několik let se regenerací buněk úplně přetvoříš, ale máš v sobě něco, co je stejně staré jako vesmír. Jsme doslova hvězdný prach. Každý z nás je malý zázrak”
Miluju Cama a myslí,, že si vy si ho zamiluje taky, ačkoliv je to sportovec, který podle většiny obyvatel nemá mozek, tak tohle je přesně muž mého gusta.
“Taju na matraci jako máslo.” - Tohle doslova vystihuje název knížky.
Naprosto dokonalá směsice romantiky a humoru. Už dlouho jsem se u popichování dvou hlavních postav, tak nebavila. A to popisování jídla ach, sbíhaly se mi sliny jedna báseň. Láska prochází žaludkem a v téhle knížce to platí dvojnásob. Moc povedená romantická oddechovka okořeněná vtipem a božským jídlem.
Já si tuhle knihu moc užila. Příběh byl čtivý a pikantní. Musím říct, že po dlouhé době, to byl erotický román, který se mi opravdu líbil. Sice ten příběh, byl takový nemastný, neslaný, ale tentokrát mi to nějak vůbec nevadilo. Když jsem brala knížku do ruky říkala jsem si, co ten název asi znamená, ale obsah knížky to vystihl dokonale. Bavilo mě to. Jak si hlavní hrdinové hráli na pravidla, které i tak porušovali. A ten konec? Sakra. Upřímně jsem čekala nějaké takové to, žili spolu šťastně až do smrti. Ale tohle? Chci další díl, a to brzy.
Knížku jsem pořizovala na základě nádherné obálky a musím říct, že to byl skvělý tah. Audrey Rose jsem si zamilovala díky jejím kontroverznímu jednání. Jak si šla tvrdě za svým i přes nepřízeň své rodiny, společnosti a celkově postavení ženy v 19. století. Dedukční schopnosti Thomase mi krapet připomínaly Sherlocka, ale o to to bylo zajímavější. V anotaci se píše, že je to hororový román, já bych řekla, že je to spíš pořádně nadupaná detektivka, u které mi běhal ke konci knížky mráz po zádech. Ačkoliv tenhle žánr moc nečtu, tohle se mi sakra líbilo a určitě budu číst i pokračování. Za mě velké doporučení.
Pecka! Ví Keeland prostě nikdy nezklame. To byl tak krásný a dokonalý příběh, plný romantiky, bolesti, vášně. Prolínání současnosti s minulost mě snad nikdy neomrzí. Na tuhle knížku a na její dva hrdiny budu ještě dlouho vzpomínat.
Úžasná pohodová knížka, se super zápletkou. Líbil se mi Blake, co by tvrďák, který pak povolí okovy a pustí do svého srdce dívku. Tyhle příběhy jsou nejvíc. Za mě můžu jen doporučit.
Výborná švédská detektivka. Trnem v oku místních lidí je komplex nově postavených domů. Když pak umře v jednom z nich realitní agentka, je tu otázka zda to byla nehoda nebo vražda?
Začíná vyšetřování v čele s místní vyšetřovatelkou Tove a uznávaným kriminalistou ze Stockholmu Peterem Vinstonem. Ze začátku to mezi nimi při vyšetřování skřípe, postupně však odhalují, že každý z nich má talent na něco jiného a začnou se při vyšetřování skvěle doplňovat.
Dlouho jsem nečetla detektivku, která by mě chytla prakticky od první kapitoly. Děj plynul, až na pár hluchých míst. Do konce jsem vůbec netušila kdo je vrah a hlavně celkové rozuzlení mě hodně překvapilo. To jsem vůbec nečekala.
Jediné co jsem úplně nechápala byly sny Vinstona. Ty mi přišly trošku mimo mísu.
Rozhodně Vám ji doporučím. Je to detektivka bez krvavých scén a pohodového vyšetřování. Díky společnému čtení to mělo zase jiný rozměr. Díky moc, holky.
(SPOILER) Po dlouhé době, opravdu skvělý příběh od autorky. Co se mi na knížce líbilo? Naprosto neokoukané prostředí.
Hlavní hrdinka Stella vyrábí své vlastní parfémy. Jednou ve schránce najde pozvánku na svatbu, adresovanou na svou bývalou spolubydlící. Rozhodne se společně se svým kamarádem, že svatbu navštíví pod falešnými jmény. A tady to vše začíná, potká okouzlující Hudsona, který s ní dočista zamává. Jenže on ji prokoukne a dá jí to před celou svatbou sežrat.
Jaké je to překvapení, když se ji po čase ozve sama nevěsta. A z obyčejné náhody je najednou něco víc. Díky Hudsonovi a jeho sestře může Stella rozjet své vlastní podnikání.
Líbilo se mi prostředí Tvoje vůně. Jaké měla Stella nápady. Ale taky se mi líbil, její koníček, a to čtení cizích deníků. Knížka je vyprávěna ze dvou časových os. Minulost a přítomnost a vy se tak postupně dovídáte, co Stella prožila.
Hudson kromě toho, že byl sexy, tak byl taky táta. Měl dokonalou dceru Charlie.
Kniha je čtivá, dialogy mezi Stellou a Hudsonem si zamilujete, i to jiskření mezi nimi. Vzkazy, které psal Hudson na jídlo, byly za mě top. Ke konci přišlo dle mého překvapivé odhalení.
Opravdu stojí za přečtení! Jděte do toho!
(SPOILER) Kde začít, na tuhle knihu jsem se moc těšila. Byla to jedna z nejočekávanějších knih tohoto roku. Protože druhý díl naprostá pecka.
Autorka se soustředila hlavě na hlavní postavy Laylu a prince Rotha, byla jsem nesmírně šťastná, že si Layla vybrala tuhle stranu. To, jak se Roth opil a tím i své pokrevníky, tak u té scény jsem se dost nasmála. Kdo by se nesmál, když je korunní princ pekel na plech :D .
Máme tu pokrevníky Bambi, koťata a taky se tu konečně objevuje Dupík. To byl zážitek se vším všudy.
Nemůžu říct, že by knížka nebyla nabytá akcí, jen mi tam prostě pořád něco chybělo a hlavně konečné rozuzlení, se až nápadně podobalo Lovcům stínů, zase.
Rothova oddanost vůči Layle byla nepřekonatelná. Úplně jsem cítila jeho lásku z každého přečteného slova.
“Asi nerozumíš, co to znamená, když se démon zamiluje, Laylo. Nepouští nás to. Nezmizí, to ani kdybychom chtěli. Milujeme až do smrti. Není to jen takovej plk. Když milujeme, milujeme jen jedinkrát a navždycky. “
Co se mi líbilo, byla bitva, které se účastnili i kameňáci v čele s Abbotem. Jedna scéna mě dojala. (ale nebudu spoilerovat).
Děj plyne, ale vám už je jasné, jak to skončí. Bohužel jsem nezažila žádné “woow , tak nějak jsem to tušila. Z toho důvodu ztrhávám 0,5 hvězdičky. Ale jako celek je série opravdu moc povedená a stojí za to si ji přečíst.
Hodnocení: 4,5*
(SPOILER) Vánoční koleda vás přenese do staré Anglie a vypráví o panu Kolenovrtu, kterého všichni znají, jako toho největšího morouse a lakomce ve městě. Do doby, než ho o Vánocích navštíví duch Marleyho, jeho zesnulého obchodního partnera.
Tři noci po sobě, ho navštíví duchové Vánoc. A ukazují mu, na co zapomněl. Jaký býval dřív, jak se má rodina, co si o něm lidé myslí a taky mu ukážou budoucnost. Co si z toho všechno Kolovrt vezme, poučí ho to? Nebo bude dál žít svůj život jako lakomec v ústranní.
“Cesty lidí předznamenávají konce, ke kterým dojdou, když na nich setrvají. pravil Kolonovrt, “ale když onu cestu opustí, snad se změní i konce, ke kterým dospějí.
Z knížky nasajete vůni Vánoc, ale také ponaučení. Každý člověk má nárok na druhou šanci. A je jen a jen na nás, jak se svým životem naložíme.
Krásný vánoční příběh, který by si měl přečíst naprosto každý. Je to taková jednohubka, kterou budete mít přečtenou opravdu hned. Mně se moc líbí letošní vydání, nádherná obálka.
Hodnocení: 4*
(SPOILER) Alex je nejlepší kamarád bratra Avy. Ava ho opravdu nemusí. Jenže to ještě netuší, že po dobu bratrovi nepřítomnosti ji má Alex hlídat. Nejdříve se nemohou vystát, ale posléze i ta nejtvrdší ledová slupka praskne. Ačkoliv každý z nich si nese démony ze své minulosti,touha a chtíč je spojí. Jenže, bude tohle po prozrazení tajemství, které začínají vyplouvat na povrch stačit, nebo si půjdou každý svou vlastní cestou?
Woow! Tohle byl skvost. Už chápu co na téhle knize všichni mají.
Přiznám se, že se ze začátku mi příliš nesedla Ava, její chování a tak celkově. Zato, Alex ten si mě získal téměř hned. Čtení je to rozhodně návykové. Knížka je plná bolesti, strachu, touhy a lží.
Postupem se dozvídáme, proč má Ava panickou hrůzu z vody. A jako brr, nechtěla bych tohle v životě zažít. Moc se mi líbily scény, kdy ji učil plavat. Táhne je to k sobě jako magnet, ale Alex bral dost zpátečku, nicméně všechno má své důvody. A ten hlavní byla pomsta za svou rodinu. Když jsem četla úryvky z toho co se stalo, šel mi mráz po zádech.
A pak tu byla scény, které jsou zase extrémně žhavé, prostě k sobě zapadly jako ztracené dílky puzzle.
Ke konci knihy se střídá jeden zvrat za druhým a vy nestačíte zírat. Odhalení, kdo za tím vším stojí. Jako woow, já si to tak na oko myslela. Chudák Ava, prožila si toho v životě dost, jako bolest, ztrátu a hlavně nespočet lží.
Upřímně za to, co ji Alex provedl - co si nadrobil, ať si sní!
ALE!! Při konci knihy mé romantické srdíčko zaplesalo štěstím. Po takové smršti zvratů si takový konec zasloužili a já se moc těším na díl druhý.
Děkuji holkám za společné čtení!
“Láska není zásluha je to dar.