dencazrnu dencazrnu komentáře u knih

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Já se tady opět budu opakovat, ale to co dokáže Deaver napsat, je naprosto neskutečné. To že je příběh promyšlený do každého detailu, to že je vyšetřování rozepsané krok po kroku mě ani nepřekvapuje, ale to, že autor v závěru vždy udělá deset otoček a pořád to dává smysl, to prostě nechápu. Hlavně když vše zapadne na své místo, tak se akorát plácnete do čela a řeknete si, „sakra, vždyť je to úplně jasný!“. Je to prostě skvělé a moc se těším na další díly!

03.04.2024 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak tohle by byla tak skvělá a dokonalá kniha, kdybych však podobnou už nečetla :-/ Bohužel tady jsem celý příběh odhadla už na samém začátku, jelikož knihy s tímto námětem jsem četla už minimálně tři. Takže moment překvapení při kterém by mi spadla brada se prostě nekonal. Celou dobu jsem si tak říkala, že knize dám maximálně tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že přeci jen malé překvapení trošku přišlo, tak jednu hvězdičku ještě přihodím. Co musím přiznat je to, že kniha je opravdu čtivá. A pokud jste žádnou takovou nečetli, věřím, že se vám bude opravdu moc líbit. Krátké kapitoly, které se čtou úplně samy a celkový zvrat v knize vás pohltí a zaručuji, že knihu nebudete chtít odložit. Jen tedy nesmíte odhadnout celou zápletku, no :-D

04.02.2024 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

PA-RÁ-DA! Já jsem neskutečně nadšená a jsem ráda, že autor zase zvedl laťku o něco víc. Po minulém díle jsem byla celkem rozmrzelá a měla jsem strach, co tady z toho bude. Když jsem viděla rozsah knihy, opravdu jsem měla strach a nešla jsem do čtení s příliš velkým očekáváním. Jaké však bylo překvapení, že jsem se do knihy začetla téměř od samého začátku a závěr knihy jsem dočítala v takovém tempu, že jsem pomalu nestíhala otáčet stránky. Tohle byla za mě zatím nejlepší kniha ze série. Autor vše velmi dobře promyslel, neskákal z jedné strany na druhou a vše na sebe skvěle navazovalo. David až na pár maličkostí není tak nesmrtelný blázen, jako tomu bylo v jiných dílech a celkově si to všechno sedlo dohromady. Na samotné zakončení příběhu jsem jen nevěřícně zírala a říkala jsem jedno wow za druhým. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu další díl, protože to vypadá, že to bude velmi napínavé a máme se na co těšit :-)

14.01.2024 5 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Budu se opakovat, ale autorka píše opravdu neskutečně. Příběh o sedmileté Lucy mě dostal a konečně jsme se také dočkali toho, že se případ netýkal nikoho z blízkého okruhu lidí kolem Jossie. Celá kniha byla od začátku do konce skvěle promyšlená a autorka si tady s námi velmi pěkně pohrála. Opět se ukazuje, že to chce být velmi pozorný čtenář, protože ne všechny věci jsou tak, jak na první pohled vypadají. Tentokrát se i Chitwood choval normálně a dokonce jsem v něm zahlédla kousek lidskosti, že by se přeci jen trošku srovnal? :-) No jako vždy se už nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že to bude zase skvělá jízda, jako u všech předchozích dílů :-)

14.01.2024 5 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Další případ ze série Mizejících dívek a opět musím přiznat, že tohle byla zase skvělá jízda plná napětí a zvratů. Asi se budu opakovat, ale u Lisy Regan se mi moc líbí, jak je případ ze začátku vždy úplně zamotaný a na poslední chvíli do sebe vše zapadne takovým způsobem, že ani nestačím zírat. Kniha měla všechno, co každá správná detektivka by měla mít. Bylo to napínavé, zamotané, dobrodružné, zkrátka a prostě, mělo to koule! Na Josie se vždy moc těším a už se nemůžu dočkat, až se pustím do dalšího dílu.

27.12.2023 5 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Opět další skvělá kniha od autorky a musím se přiznat, že tato série se stala mojí oblíbenou. Líbí se mi styl, jakým autorka píše – krátké kapitoly, které čtenáře upoutají ke knize takovým způsobem, že se jen těžko odkládá. I tentokrát jsme odkryly různá tajemství z minulosti. Dozvěděli jsme se další střípky ze života vyšetřovacího týmu a já jsem moc zvědavá, na co se můžeme těšit v dalším pokračování.

24.11.2023 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Od Colleen jsme zvyklí na úplně jiný druh žánru, ale musím říci, že i tohle jí sedlo a kniha se moc dobře četla. Je pravda, že začátek byl takový pozvolnější, ale jakmile se kniha rozjela, už absolutně nešla odložit. Tak nějak od začátku jsem měla teorii, jak by to celé mohlo dopadnout, to co ale přišlo v samotném závěru knihy mě dokonale dostalo a autorka mi nasadila pěkného brouka do hlavy. A nebudu zapírat, místy se kniha nečetla vůbec lehce, obzvlášť, pokud jste také rodiči. Takže za mě velmi milé zjištění, že autorka umí psát i trošku jinak :-)

30.05.2023 4 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Tohle byla moje první kniha od Colleen a musím říci, že mě rozložila do posledního šroubku. Nádherný a citlivý příběh plný bolesti, zklamání, neštěstí ale i lásky, víry, odhodlání a přátelství. To vše na nás čeká v této knize. Líbilo se mi, že autorka dokázala do příběhu o mladičké Beyah dostat úplně všechno. Kniha byla čtivá a nešla odložit. Samotný závěr jsem přes slzy skoro nemohla dočíst..

05.02.2023 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Po mírném zklamání u knihy Její konec musím říci, že jsem byla u této knihy spokojená. Já prostě miluji, když s každou další kapitolou věřím, že to udělal někdo jiný :-) Nakonec jsem se stejně netrefila (jak už bývá zvykem) a čtením jsem si užila. Díky krátkým kapitolám děj skvěle ubíhá a než se člověk naděje, je tady konec. :-) Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala :-)

17.06.2022 4 z 5

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Wow, tak tohle bylo hodně silné kafe. Nějak úplně nevím, co k této knize říci a napsat. Dávám plný počet hvězdiček, ale říci, že se mi kniha líbila by bylo zvláštní. Při čtení mi celou dobu běhal mráz po zádech, vůbec si nedovedu představit, co ty nebohé děti musely zažít. Další postavou je Dave a já si celou dobu říkám, jak je tohle doprčič možné, že je někdo takhle slepý a nechá sebou manipulovat? Určitě si chci o příběhu dohledat na internetu fakta, protože mě to celé zajímá, ale na rovinu říkám, že to ve mě zanechalo hlubokou stopu...

Kniha se čte jinak moc dobře, je členěná do krátkých kapitol, které opravdu mizí pod rukama. Líbilo se mi, že různé části díla byly věnované různým postavám. Doufám, že se děvčatům v rámci možností žije dobře, ale to, co prožily jim z hlav bohužel už nikdo nesmaže...

11.05.2022 5 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Tak tohle byla opět jízda v podání Lucy Foley. Knížka byla prostě skvělá a hlavně já opravdu do poslední chvíle netušila. Děj je místy mrazivý a prostředí, ve kterém se svatba odehrává je popsané na jedničku. Kniha vás vtáhne, že občas si připadáte, že jste na ostrově také. Některé postavy byly na pár facek, ale ve finále člověk pochopí, proč tomu tak bylo. Kniha byla o kousek lepší, než Štvanice a já doufám, že autorka nám připraví ještě další knihy, protože tohle se čte vážně samo! Troufám si říct, že Seznam hostů řadím mezi jednu z nejlepších knih, kterou jsem v roce 2021 četla :-)

26.11.2021 5 z 5

Kurátor Kurátor M. W. Craven

Tahle série je prostě dokonalá. Úplně neskutečně mi sedí styl, jakým je kniha napsaná. Krátké kapitoly vám ubíhají, že ani nevíte jak. Hrozně se mi líbí ta promyšlenost celého příběhu, vše na sebe navazuje a postupně se vám odkrývá celý příběh. Dvojka Tilly a Poe je naprosto úžasná, protože ta kombinace protikladů funguje na jedničku. Závěr samotného příběhu jsem neodhalila, byla jsem zase vedle, jak ta jedle :-D Ať už tady máme další pokračování, protože tyhle knihy vážně nejdou odložit!!

17.11.2021 5 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Opět skvělý a nadupaný díl, plný zvratů a nečekaných událostí. Ono už téma samo o sobě je dostatečně kruté, ale autorka tomu dodala grády. Místy jsem skoro nedýchala a opravdu některé krutosti je snad lepší, si ani nepředstavovat. Protože některá zvěrstva, která dokáže napáchat lidská ruka na jiné lidské bytosti je opravdu šílené! Postavy Lottie a Boyda mě baví a pořád čekám, co s nimi bude Snad jen Lottiina rodina už bude mít klid, ale uvidíme, jaký osud jim autorka nachystala. Takže teď už jen nádech, výdech a hurá do třetího dílu!!

31.08.2021 5 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Já jsem spokojená. Kniha mne bavila, je to taková lehčí oddechovka, neočekávala jsem nějaký komplikovaný děj a kniha splnila má očekávání :-) Ten konec byl zajímavý, ale celkově knihu hodnotím pozitivně :-)

28.05.2021 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

(SPOILER) Pro tentokrát Keplerovcům jednu hvězdičku odeberu :-) Kniha byla na můj vkus místy až zbytečně natažená a scéna v loděnici byla pro mě skoro až zbytečná. Já jsem se tedy v téhle části totálně ztratila a zamotala.. Každopádně jsem ráda, že jsem u knihy vydržela a dočetla jsem jí až do konce. Od poloviny knihy se Keplerovci rozjeli tak, jak to už znám z předchozích dílů. Do děje jsem se ponořila takovým stylem, že jsem nemohla přestat číst a zvládla jsem zbytek knihy za jedno deštivé odpoledne. A závěr knihy? Dokonale připravený prostor na Lazara .. Tak hurá na něj, ať to mám co "nejdříve za sebou" a můžu se pustit do nově vycházejícího dílu Zrcadlový muž! :-)

10.10.2020 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Tak za mě jednoznačně nejlepší kniha od této dvojice. Od první stránky jsem byla napnutá a místy jsem skoro nedýchala, jak jsem příběh prožívala. Po odložení knihy mi běhal úplně mráz po zádech, kdy jsem měla strach si dojít i na záchod. Je pravda, že místy "životnost" některých postav byla opravdu nesmrtelná, ale i tak dávám plný počet hvězdiček. Vraha jsem až do poslední chvíle neodhadla, tak možná i proto jsem byla z knihy tak nadšená. Teď se jen otřepat ze Stalkera a hurá na Lovce králíků! :-)

21.09.2020 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Tak takhle zamotaný příběh jsem už dlouho nečetla. Kniha měla spád, přečteno jedním dechem. Hlavní hrdinka mě baví a dokonce mi i na konci kápla malá slza dojetím. Je pravda, že chvílemi to bylo vše přitažené za vlasy, ale celkový dojem z knihy byl prostě super! :) Budu se určitě těšit na další pokračování.

26.12.2019 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Paráááda! já jsem maximálně spokojená :) Skvělý a napínavý děj do poslední řádky. Jediné s čím mám problém je, zapamatovat si všechny postavy :D Tak že jsem se občas musela vracet na začátek knihy, abych si připomněla, kdo je kdo a kdo ke komu patří. Vraha jsem odhalila dobře, ale na základě úplně jiné indicie, která nebyla vůbec důležitá :D Ale jinak paráda, tahle autorka mě baví čím dál tím víc :) Doufám, že ve psaní bude pokračovat i nadále :)

05.10.2019 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Tak to byla opravdu neskutečná kniha. Začetla jsem se během chviličky a za dva dny byla kniha přečtená. Tato tématika mě opravdu baví a musím říci, že Amber mi od prvního okamžiku lezla šíleně na nervy :D Ale autorka dokázala knihu skvěle propracovat a pohled ze strany Amber i Daphne mě opravdu bavil. Doufám, že se autorka pustí i do dalších knih :)

14.07.2019 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Opět další pecka. Nechápu jak to Robert dělá, ale jeho knihy sotva začnu číst, už jsem na konci. Děj rychle ubíhá, ale dozvíte se vše potřebné. Je vidět, že každá myšlenka je předem promyšlená a znovu se autorovi povedlo, že s vrahem jsem byla totálně mimo. Od půlky knihy jsem si říkala, to je jasný, už vím, kdo to dělá a najednou bůůůům a vaše teorie je v troskách. Jen Erice bych také přála, aby se její život ubíral trošku pozitivnějším směrem :) Teď už se jen modlím, aby co nejdříve vyšel další díl :)

29.03.2019 5 z 5