Denisa232623 komentáře u knih
Musím říct, že se budu opakovat, když řeknu, že první díl série byl lepší. Chirurg měl napětí, čtivost, spád a spoustu dalšího. Kdežto v učedníkovi mi přijde, že děj plyne tak nějak pomaleji. Chybí tomu ta svižnost. A Jane Rizzoliová je už trochu otravná postava. Každopádně i druhý díl je poutavý a já si knihu užila od začátku do konce. A věřím, že brzy budu v sérii pokračovat dál.
Kniha nebyla vůbec špatná, nicméné musím konstatovat, že tu nějaká malá ALE jsou. Čtivá, napínavá, ale věřím, že nikdo by nebyl tak naivní aby byl uvězněn dobrovolně ve sklepě. Škoda také takového rychlého závěru. Čekala jsem nějaký zvrat, nějakou zápletku nakonci a ne že se to tak rychle vyřeší. Každopádně knihu jako celek nehodnotím vůbec špatně.
Hodnotím tak nějak 50/50. Líbí se mi námět, čtivost a taky je tam spousta zvratů. Ale přikláním se ke spoustě z vás.. Ne jen, že ta malá neviděla 10 let světlo, ale ve 13 letech by takto nikdy nepřemýšlela. Chápu, že knihy musí být trochu přehnané aby se to dobře četlo, ale tohle mi trochu vadilo. A konec bych si také představovala jinak.
(SPOILER) Zatím předposlední ze série a musím říct, že ač je tu spousta komentářů, že jste Carterem přesyceni, mě to stále baví. Jako vždy napínavé, děsivé.. Co mne mile potěšilo, tak fakt, že konečně nešlo o život jen Garciovi a ukázal se zde jako hrdina. Co naopak malinko chybělo, že nevím jak to dopadlo ve vztahu Huntera a Tracy. Věřím, že se vše v dalším díle dozvím, ale zde to pro mne bylo taková neukončené. Nicméně celkově jsou jeho knihy velice propracované a jakmile dočtu poslední díl, Hunter i Garcia mi budou chybět.
Nádherná obálka, ale děj už tak veselý není. Na mě trošku depresivní čtení, ale moc pěkný příběh ze života. Jen mě nepřestane nikdy udivovat jak se my lidé necháme ovládat. Jak tak lehce dopustíme aby nás náš partner nebo kdokoliv jiný ovládal a dirigoval život. Vím že to mnohdy není tak jednoduché, ale z tohodle pana Josefa se mi zvedal tep..
Další skvělý čtení od Cartera. Musím se opakovat, ale ty pasáže s představováním Huntera jsou zbytečné. Nicméně už nás provází tolik dílů že to přeskakuji. Jediná Erika mi lezla trošku na nervy, taková klasická ženská co má vždy a ve všem pravdu. A trošku škoda toho useknutého konce, ale jako celek to byl další výborný díl.
Další z brutálních dílů od pana Cartera, tentokrát trošku v jiném stylu. Kniha je rozdělena na tři části přičemž po konci první mi běhal mráz po zádech ačkoliv už mám načteno dost a jdu popořadě takže je to moje šešté setkání s autorem. Já ty knihy prostě miluji. Jsou naprosto originální a ta brutalita a napětí v knize mi vyhovuje. Ale dnes dávám 4* a to proto protože mě Lucien neskutečně vytáčel a neumím si představit že by to tak ve skutečnosti bylo. Vím že je to kniha a v knihách bývají smyšlené věci, ale tohle mi tak nějak nešlo “přes oči” :D
Nemůžu si pomoct, ale jsem zklamaná. Knihy pana Miniera miluju, ale tohle za mě ne. Jedna věc je, že umělé inteligenci nerozumím a moc mě tohle téma nezajímá. A další věc je, že tahle kniha nebyla vůbec napínavá. Když už jsem se po 3/4 knihy prokousala technickými údaji a začalo to být trochu zajímavé tak přišel konec.. Za mě tedy můžu říct, že už se nemůžu dočkat Servaze, popřípadě jiného vyšetřovatele. Každopádně “starý” styl Miniera je mi bližší.
Musím říct, že né od začátku mě kniha bavila. Docela jsem se do čtení nutila. Zhruba v první třetině se to zlomilo. Zajímavý příběh ve kterém až do poslední chvíle netušíte kdo je vrahem. Jediné co mi tam trochu chybělo bylo více řádků o tom co se stalo se Zoinými rodičemi. A konečně nějaký zajímavý závěr po dlouhé době, už čekám na pokračování, protože mě zajímá co je Rod Glover ve skutečnosti zač.
Nejsem moc na čtení romantických knih, ale příběh Lea a Molly mě bavil. Čtení o velké lásce,zklamání a druhých šancích. Je zde vidět že o manželství se musí pečovat a nedostatek komunikace vede k záhubě vztahu.
Tak tohle byla jízda!! Napínavé od začátku až do konce. Jen mě mrzí, že jsem tento díl četla jako první a vím přesně co bylo v díle předchozím aniž bych ho četla.
Každopádně mě kniha překvapila a jsem nadšená!!
Kniha mě teda moc nebavila. Děj byl zdlouhavý a vleklý. Místy už jsem knihu chtěla odložit. Za nejzajímavější část v knize považuji závěr. Tam by se dalo mluvit o nějakém nápadu a možná i napětí. Ale co se týče zbytku to hodnotím jako silný podprůměr.
Nevím jak knihu ohodnotit. Líbila se mi víc než druhý díl. Děj je hodně nepředstavitelný, ale ne tak směšně absurdní jako u druhého dílu. Tenhle styl není nic pro mě, ale věřím že své příznivce si najde.
A jen dodám že závěr jsem nepochopila.
Nemůžu si pomoct, ale více jak 1* dát nemůžu. Kniha slibovala hodně,každý na ni pěl ódy a já se nechala strhnout davem. Ale musím říct že přišlo zklamání. Nemám ráda tyhle sci-fi pohádky. Příběh byl dost absurdní a nereálný.
Nechci nikoho odrazovat, každý malém jiný vkus, ale označit tuhle knihu za světový bestseller? To nechápu..
Ke čtení jsem se vyloženě přemlouvala.
Do posledního dechu byla moje první kniha od Bryndzy a musím říct že se mi hodně líbila. Po dlouhé době detektivka u které se člověk nenudí a má dobrý příběh.
Mám smíšené pocity. Knihu jsem četla velmi dlouho a neustále ji odkládala. Prvních 170 stran se nedělo nic zajímavého. Až potom to začalo být trochu zajímavé.
Po přečtení komentářů tady na databázi jsem díky některým jedincům věděla kdo je viník a stojí za celým Juliiným trápením. I přesto jsem knihu nakonec dočetla a řadím do sekce "nenadchne, neurazí".
Právě jsem dočetla protože jsem velká obdivovatelka Gabči i celého biatlonového týmu. Musím říct, že dávám za pravdu těm, kteří říkají že občas je to tak že Gabča o něčem píše a pak přeskočí na jiné téma a k dané věci se vrátí například po dvou kapitolách. Ale nesouhlasím s tím, že by tam neděkovala rodině nebo třeba panu Šikolovi. Všem tam děkuje.
Mám z toho jako celku smíšené pocity, protože některým věcem jsem ani původně nevěřila, ale každý to svoje vidí a vnímá jinak proto věřím že Gabča to napsala přesně podle toho jak to cítila. Taky si i myslím že touto cestou si trošku zavírá dveře k biatlonu, protože ne každý snese pravdu, každopádně věřím že neřekla ještě poslední slovo a ta vášeň pro biatlon tam bude.
Nejsem si jistá jak knihu hodnotit. Líbil se mi příběh, který byl silný a Lily je velmi statečná žena, která ve svém věku zažila muka jaká si nikdo z nás nedovede představit. No na druhou stranu kniha byla taková táhlá a v podstatě se tam nic nedělo. Tedy nemohu říct, že by mě kniha bavila ani nudila. Dost průměrná kniha od které jsem určitě čekala více napětí a rychlejší spád.
Za sebe mohu knihu doporučit. Poslední detektivka od Keplera a já se nemůžu dočkat, až bude další.
Souhlasím s ostatními že část s Josefem rychle přišla ale také rychle odešla, také souhlasím s tím, že některé části byly přehnané, ale jako celek je to super detektivka. Od začátku do konce se v knize něco děje a čtenáře to nutí číst dál a dál. Já osobně jsem v současné době nenašla žádné detektivky, které by byly schopné Keplerovy konkurovat. Protože všechny jsou stejné. Na začátku se něco stane, celá kniha je o nudném vyšetřování a nakonec v mnoha případech přehnaný a nereálný konec. Kdežto Kepler podle mě má každou detektivku ve které se něco děje po celou dobu a proplétá se mezi více lidmi,místy a podobně.
Proto já dávám určitě 5* i přes pár nedokonalostí, protože Kepler je srdčitá záležitost.