denniys komentáře u knih
Tak to byla jízda!! Přijde mi, že každý díl je lepší než předchozí.. a tentokrát to teda byly nervy, hromada mrtvých, obléhání, vtipné hlášky, kruté činy, smutné okamžiky..musím okamžitě mít další díl a opravdu doporučuji
Země upírů ode mě poprvé dostává 5*.. Hromoklín je skvělý!! Námořního prostředí jsem se obávala, ale bavila mě každá stránka.. Valentin a Ankha jsou skvělí parťáci, Malii jsem si oblíbila ihned a jejich příběh mě chytil za srdce. Prostředí Karibských ostrovů po invazi nemá chybu, stejně tak zjištění co je zbraní proti karanům.. V knize je od všeho něco - přátelství, láska, zrada, válka.. A závěr knihy? Na ten nemám slov..
Na plný počet hvězdiček necítím ještě ani druhý díl této série, ale zatraceně mě to bavilo!! Kočka je v mnoha ohledech lepší než vlk a čtenář už hlavně ví, v jakém světě se ocitne. Autor se drží svého stylu vyprávění a vážně mu to jde. Valentina si musí oblíbit snad každý, nové postavy jsou nemálo skvělé - hlavně Ankha. Moji radost z četby prostě kazí jen ten fakt, že šlo více popsat konec lidstva jako vládců potravního řetězce, karanský převrat a zánik civilizace, protože autor to skvěle naťukává a náhle přechází do současnosti, aniž by využil možnost rozjet druhou širší dějovou postapo linii..
Dlouho jsem nečetla sérii, která by měla takto vzestupnou tendenci. Sabriel mě nebavila, Lirael překvapila, Abhorsenka pohltila.. o to víc se těším na Zlatorukou.. Baví mě tento svět Starého království prostoupeného magií a odděleného Zdí od světa "civilizovaného"...Každá postava je něčím zajímavá a Fenka s Mackem obzvlášť.. Příběh je taková jakási děsivá pohádka o nekromantech a jiných bytostech, věštcích, králích i obyčejných lidech, o boji dobra se zlem, odvaze a ušlechtilosti..
Po přečtení Sabriel jsem od Lirael nic neočekávala, měla jsem pouze obavy, aby to nebylo ještě horší... Hodně jsem se spletla..co kniha Sabriel nedokázala, to kniha Lirael předčila..Měla jsem pocit, jako bych četla první díl naprosto jiné série.. Lirael je skvělá kniha, hlavní hrdinka je sympatická a všechny postavy zajímavé.. Příběh je temnější i napínavější a v tomto díle vše krásně promyšlené a na svém místě..Tohle se mi zamlouvalo
S jistým nadhledem řeknu, že jedna stránka mě bavila, druhá byla za trest a takhle na střídačku..chvíli věřím, že ten příběh na to má, chvíli nevěřím, že vůbec může mít takové hodnocení..tahle četba téměř fyzicky bolela..nemám chuť číst další díly, vždyť to je v podstatě uzavřené a trápit se pokračováním mi přijde jako sebetrýznění..no uvidíme...dlouho jsem si myslela, že autor je žena a nevím proč, ale od chlapa bych čekala syrovější a surovější fantásko..
Vrátila jsem ke Kate a byla jsem potěšena, že si stále drží svou úroveň. Příjemné na odreagování. Líbí se mi neustálé narážky na Kingovu Temnou věž - je jasné, že autorská dvojice toto dílo velmi dobře zná.
Pro mě ideální příběh na odreagování od náročnějšího čtení. Sarkasmus, vtip, akce, úplné minimum romantiky a příjemné množství stránek..
Říše popela...co nezvládl předchozí díl, to tento napravil...od samého začátku tě kniha vtáhne do děje a vezeš se v kolotoči "Lizanne, Clay, Sirus, Hilmore " atd....ukázalo se, že jde o další famózní sérii, dokonce si umím představit, že by pokračovala dál....tleskám, tleskám, tleskám...pokud tě baví moderní fantasy, tak tohle chceš číst :)
Možný spoiler :
Pozorný čtenář vidí, že vše nebude ok, ale Sirus překvapí..dokáže si vzpomenout na svobodu..zvrátí válku jinak než sám čekal....
Tekela je postavou, která projde největší změnou..z rozmazlené kravky pozoruhodnou ženou..
Lizanne, která počítá se smrtí, vládne všem knihám a Clay právem neví, jak se vedle ní chovat..společně přesto rozhodnou..
Posledních 150 stran této knihy je vlastně nářez!
Nářez..
Jsem zvědavá,zda Draconis memoria definitivně končí...
Měla jsem hodně velký problém tuto knihu dočíst..dlouhé popisy o ničem, hlavní hrdinka rozporuplná a mě nesympatická plus hromada nelogičností v ději..
Nechápala jsem vysoké hodnocení prvního dílu a u tohoto jen zírám!! Taková blbost s prominutím! Příběh je jedna velká černá díra, ve které se ztrácí veškerý smysl a logičnost děje..řeknete, že někoho střelili do hlavy, a v příští kapitole to bez vysvětlení bylo škrábnutí kulkou do spánku a následuje kvantum drsného sexu.. místy mi přijde, že autorka sama neví, co napsala o pár kapitol dříve a když si není jistá co dál, šoupne tam sex a trochu škrcení, čímž se v této knize řeší naprosto všechno..škoda, že alespoň v erotických scénách nemá větší představivost, jsou v podstatě všechny stejné..
Jak já se na tuto knihu těšila a jak dlouho trvalo, než jsem se k ní dostala...nadšení z příběhu a z každé stránky :)..trošku mi chyběla forma deníku, ale nevadí..radost mám z toho, že pořád neznám jméno hlavního hrdiny - to je velmi vzácné a k téhle knize to prostě sedí.... baví mě úvodní popis toho, jak rychle a proč šel svět do pr*ele..zajímavé je i to, jak snadno se může všechno sesypat a že lidé se stejně zničí sami..těším se na další díl..
Další kniha u které nevím, co si myslet..jak je zde již zmíněno - jedná se o seznamovací díl, ale mně prostě přišlo, že se v celé knize vůbec nic nestalo a to je špatně...
Ano i ne.. 50 / 50.. jednoduchá oddechovka, kdo hledá nějaké pěkné složitější fantásko, ať hledá jinde.. musím ubrat hvězdičku, nemůže zůstat na úrovni knih, které mají 4* zaslouženě.. na pokračování se těším, ale není to ten stav, kdy máte pocit, že do dalšího dílu prostě nepřežijete...
Spoiler : děj plyne přesně tak, jak čekáte - bez zádrhelů či překvapení.. forma mi stále něčím nesedí..hlavní hrdinka má problém se svými city - každou kapitolu miluje jiného..záporák je nahrazen záporačkou, což se také dalo čekat...též najdete nějaké nelogičnosti - možná víc než v díle předchozím..a největším sympaťákem zůstává Sóron :) jen díky němu mě to trochu bavilo :)
Tento příběh je vlastně strašně jednoduchý - máme hrdinku, jejíž role je přesně definována, máme hrdinu, jenž se mění v klaďase a máme jednoho klaďase od začátku..milostný trojúhelník na sebe dlouho nenechá čekat..děj plyne přímočaře jednoduše kupředu, forma není žádný zázrak, některé okolnosti jsou zbytečně opakovány neustále dokola, ale přesto kniha funguje, baví a slabou čtyřhvězdu u mě zaslouží..
Zajímavé...jsem čtenářka vyhledávající již pár let výhradně fantasy..ať už epické ságy nebo YA...poznám vzorce, které mi unikaly v době, kdy jsem myslela, že vše předvídám...Everless má naprosto výbornou myšlenku \"kovokrve\"..placení časem skrze krev a zpracování času v mince jsou skvělým nápadem...škoda je, že prvních 260 stran jsou průměr..hrdinka je celkem sympatická, předem víte, že určtě disponuje nějakými schopnostmi, po chvíli začnete tušit, že pánští hrdinové si vymění role - klaďas - záporák / záporák - klaďas, a říkáte si \" sakra, škoda, tak nevyužitej skvělej nápad \"..prostě další kniha, co zapadne...posledních 80 stran můj názor totálně mění!!!! Normálně Sara z toho vybruslila jako královna!! Zamotala to všechno - alchymistu, čarodějku, reinkarnace, schopnost ovládat čas, vraždy a hlavně ukázala potenciál pro vícero dějových linií a že možná ví, o čem hodlá psát další díly...závěrem knihy jsem nadšená a doufám, že tato série bude stejné překvapení jako např. Skleněný trůn..
Čtyři poslední věci jsou a nejsou slabší než první díl..s hodnocením opravdu váhám..bavilo mě to, i nebavilo..fantasy prvky v podstatě nejsou vidět, kdežto filozofie si bere téměř hlavní slovo..v patách jí jsou náboženství, válka, taktika a psychologie postav..není to špatné, ale člověka pomalu naštve, že nechybělo až tak moc a mohlo to být skoro výborné, protože autor je očividně velmi inteligentní člověk inspirovaný mnoha historickými osobnostmi a událostmi..
První díl příběhu jsem četla před rokem a půl, přesto nebyl problém se zorientovat a propadnout závislosti na této knize. Velmi čtivý příběh tří sourozenců, jejichž postavy se neustále vyvíjejí a vy jim fandíte, přece jen chtějí to samé, ačkoliv jdou každý jinou cestou. A právě jejich rozdílné cesty jsou plusem knihy. Ke slovu se také více dostávají vedlejší postavy, což se ukáže jako velmi dobrý tah.. Kniha překypuje intrikami a pletichami, stejně tak láskou a přátelstvím na pozadí bitek, válek a bojů..opravdu se těším na další díl a přidávám hvězdičku ;)
Protivníci mají na CBDB hodnocení 94 % dnes 13.08.2019, hodnotilo teprve 13 lidí a já píšu 1.komentář....ok....upřímně doufám, že hodnocení klesne, protože je to urážka knih, které si toto číslo zaslouží... Protivníci jsou max za 70 % a aby se na mě nikdo nezlobil, ještě jsem přidala...všichni přece víme, že Marrisa Meyer psát umí, Měsíční kroniky jsou jasným důkazem, ale v této sérii se prostě topí..Čekala jsem alespoň vysvětlení nelogického konce 1.dílu ohledně určité důležité postavy ( nechci spoilerovat, věřím, že pochopíte ), nedostala jsem ho..Hlavní hrdinové mají nadále pubertální a nedospělé chování se sklony k sebelítosti a nesou na bedrech tíhu světa, přestože pak dělají stupidní rozhodnutí a je to nalinkované tak, že vy to víte už 20 stran dřív než oni..kniha nemá jediné překvapení, což je to nejhorší, co se knize může stát..další díl přečtu, to je jas, ale necítím ten pocit, že se zblázním, pokud nebude hned..bohužel
No vida, máme tu novou postavu/postavy, více akce a flashback v Dervishově životě..dokonce se dozvídáme další nové informace o fungování ve světě Demonat..začíná se mi to zamlouvat čím dál víc :)