denniys denniys komentáře u knih

Maronna: Příběh ze čtvrtého světa Maronna: Příběh ze čtvrtého světa Vladimír Medek

Maronna..nádherně vymyšlený svět plný originálních tvorů a postav,které jinde nepotkáte,s velmi silným příběhem!! Kniha mi místy připomínala jiná slavná fantasy,trochu Pána prstenu,trochu Hru o trůny,trochu Zaklínače,ale přitom si zachovala jedinečnost výjimečného díla (je možné,že ta podobnost je pouze můj subjektivní pocit)..Kniha je velmi komplexní,provázaná a zpočátku hodně složitá na orientaci zejména v množství hlavních postav a v různých bytostech,které jsem opravdu zatím nikde jinde nepotkala..četba se tím zprvu stává poněkud náročnou,ale ve chvíli,kdy do tohoto kouzelného světa proniknete,nebudete chtít pryč. Až mě mrzí,že tak úžasný příběh nemá další díly,zrovna tato kniha k tomu má silné předpoklady a zasloužila by si to. Milovníkům fantasy nelze jinak než doporučit!!

"Tři rychlé údery a po nich jeden hluboký,málem slavnostní."

Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Neurazí,nepřekvapí,neohromí,ztratí se v moři jiných knih..co nechápu,je fakt,že je kniha označená jako fantasy,scifi..se scifi má společného asi tolik jako jablko s hráškem,je to těžce průměrná teen romantická rádoby fantasy..v příběhu je mnoho nelogičností a i jakási provázanost zcela ztrácí smysl,ještěže je kniha krátká-což je velikou předností :) a abych jen nekritizovala,je nutno podotknout,že námět je zajímavý,chtělo to vybrousit,promyslet a mohlo to být velmi poutavé dílko.. škoda,jelikož například sérii Vampýrská akademie od této autorky mám velice ráda,tudíž vím,že napsat výbornou knihu umí..

23.12.2018 2 z 5

Zmije Zmije Andrzej Sapkowski

Po Sapkowskim jsem znovu sáhla,jelikož všechny díly Zaklínače jsou pro mě perlami mezi knihami..bohužel Zmije byl trochu přehmat..rozhodně to není špatná kniha,ale něco tam chybělo nebo není prostě pro mě..válka v Afghánistánu je popsána věcně,realisticky a jaksi surově,což u tohoto tématu asi být musí,fantasktní prvky tam jsou vsunuty poměrně nenuceně,přesto nevim-za mě 50/50..a jen by mě zajímalo,zda jsou mezi vojáky opravdu tak rozšířené drogy,zejména heroin..

23.12.2018 3 z 5

Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Má první kniha od pana Kulhánka a týo,to byl ale fičák!!!!! Výtečně,opravdu výtečně napsané!!! Dynamické,vtipné,napínavé,dojemné,ještě jednou vtipné a ta zápletka!!! Cesta peklem úžasná,ale nejlepší na celé knize byla malá Fionka..ta byla prostě bezkonkurenční ve světě mrtvých a strašidel :) její hlášky typu-musíš pít víc mlíčka,byly prostě drtící..a celkově toto dílo bylo plné hlášek.."sušíte si mozek v sušičce nebo na šňůře,když ho máte takhle dočista vypraný?"...no,s panem Kulhánkem jsem jistě ještě neskončila a mohu jen doporučit :)

Dvanáctka Dvanáctka Justin Cronin

Začnu tím,že souhlasím se všemi,kdo zmiňují,že knihy je potřeba číst v krátkém intervalu..já osobně měla mezi knihami pauzu cca 3/4 roku a už to byl problém,což se mi normálně moc nestává..měla jsem problémy vyznat se v postavách,ale i si vzpomenout na děj předchozího dílu..sice je to na začátku knihy trochu naznačeno,ale přece jen to navazuje dost úzce a některé spojitosti se objevují klidně i po třech stech stranách..nicméně kniha je to úžasná,četla se sama,je napínavá,dojemná,skvěle vyvážená..první díl je možná o špetku silnější,rozhodně ve mě zanechal více emocí,ale i přesto je tato kniha klenot..teď jen doufám,že poslední díl budu číst co nejdříve,bojím se,že bych opět měla problémy s orientací v ději..první dva díly série Přechod nelze jinak než doporučit,jako jedny z nejlepších děl v rámci žánru :)

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Andělskou tématiku mám ráda,proto mi tato kniha byla poměrně milá..je tedy dost pubertální a jako třicátnice nejsem cílová skupina,přesto jsem si oblíbila hlavní postavy (nejvíc Tuckera) i příběh,který je trošku tuctový,ale budiž..uvidíme,co přinesou další díly,ačkoliv to zavání pitváním se v milostném trojuhelníku šestnáctiletých "dětí"...

Oheň Oheň Julianna Baggott

Poslední díl této série byl ještě horší než předchozí dva! Absolutně jsem nepochopila chování hlavního hrdiny Partridge,jeho nesmyslné rozhodování a celkově závěr knihy byl jeden velký urychlený nesmysl! Konec příběhu se odehraje na pěti stránkách..zatím nejhorší série,kterou jsem kdy četla..

22.12.2018 2 z 5

Splynutí Splynutí Julianna Baggott

No,bylo to sice o chlup lepší než předchozí díl,jenže to pořád není ono..podobných knih je kvanta,roztrhl se s nimi pytel,a v jejich konkurenci tahle série zatím ztrácí..možná,že kdybych neměla zvyk dočíst každou knihu a sérii až do konce,poslední díl bych ani neotevírala..

Cress Cress Marissa Meyer

Další krásný díl této série..líbí se mi postupné přidávání hrdinek,krásná propojenost děje a neustálá akce..samozřejně i ty romantické linky,ale to bych radši snad ani nepřiznávala :D

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Nechám pro jednou proniknout na povrch svou romantickou dětinskou stránku a dám plný počet..stydím se skoro,jak moc se mi tato série líbí :D příběh si s pohádkami tak krásně hraje,hlavní hrdinové jsou sympaťáci,kterým se musí fandit,záporačka je skvěle záporná,romantická linka tam prostě sedí na míru a přitom je to tak napínavé a akční..skvěle skloubené a vyvážené,možná o chlup lepší než díl první..tahle pohádková série mě prostě strhla jako malou holku

Cinder Cinder Marissa Meyer

Teda,tak tentokrát jsem opravdu překvapená! Velice milý,pěkně čtivý příběh se zajímavou "popelkou"..ani mi nevadilo,že jsem od začátku věděla,kdo se z Cinder vyloupne (buď jsem pronikavě inteligentní nebo mám načteno už moc knih a nebo je to prostě strašně jednoznačné)..čekala jsem nějakou pubertální zamilovanou blbinu a ona je to opravdu poměrně solidní kniha s příjemným koncem a těšením se na další díl :)...ps:uvítala bych víc takových knižních překvapení :)

22.12.2018 4 z 5

Čistý Čistý Julianna Baggott

Jediné co je na téhle knize dobré,je velmi originální myšlenka splynutí..jinak je kniha naprosto předvídatelná,hlavní postavy tuctové a prostě mi to moc nesedlo..zkusím další díl a uvidím..a nemohu si odpustit poznámku-kdo to proboha může přirovnávat k Hunger games??!! Nechápu a nepochopim..tohle je jedna z mnoha young adult knih,kdežto Hladové hry jsou mnohem dospělejší..

Zlo v Sethanonu Zlo v Sethanonu Raymond E. Feist

No,série to byla pěkná,to ano..nicméně poněkud rozpolcená..klidně mohly být první dva díly samostatné jako Trhlinové války a zbylé dva jako např. "Nepřítel"..přičemž války byly silnější,kdežto "nepřítel" pokulhával..vadila mi nesmrtelnost hlavních postav a to hodně,sérii to dost uškodilo,stala se z toho hlavní slabina knih..no a co v tomto díle potěšilo bylo hvězdné scifi putování mágů a závěrečné bitvy,které byly popsány velmi poutavě a napínavě..celá série v mých očích cca 80%

Stříbrný trn Stříbrný trn Raymond E. Feist

I přes plný počet hvězdiček je dle mého názoru tento díl jednoznačně nejslabší z celé série a nezabránilo tomu ani poměrně nabušených cca 100 posledních stran..závěr slibuje,že další a poslední díl by mohl být akčnější od začátku,hned se jdu začíst a zjistit,jak to všechno dopadne s oblíbenými postavami,které jak se zdá,jsou v této sérii "nesmrtelné" :)

Mág – Mistr Mág – Mistr Raymond E. Feist

Krása..tento díl je snad ještě lepší než ten první..nevím ani co víc napsat :) moc se mi líbí,jak je zde vyobrazena magie a mágové,příběh působí uzavřeně,takže jsem zvědavá jak bude rozehrán třetí díl..

Mág – Učedník Mág – Učedník Raymond E. Feist

Jaj,to je prostě nádhera! Díky takovým knihám miluji fantasy žánr..podobnost s Tolkienem ničemu nevadí,ba naopak..já tedy četla pouze Hobita a například drak Rhuagh opravdu hodně připomíná Šmaka a je tam více shod,ale kdo by se zlobil? Vždyť dobrých fantasy knih je málo a principy žánru-jak je vystavěn svět elfů,trpaslíků atd jsou všude víceméně stejné,což je jen dobře a že to způsobuje onu podobnost je prostě vedlejší jev..moc se těším na další pokračování tohoto krásného příběhu.

Siréna Siréna Kiera Cass

Průměrná velmi předvídatelná kniha,která je díky své nenáročnosti leda dobrou oddechovkou..prostě další z mnoha young adult romantických knih,která vůbec ničím nevyniká-bohužel..

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Moc jsem od této knihy neočekávala a ona se mi kupodivu líbila :) sice je dost předvídatelná a všechno už někde bylo (až na stříbrnou krev),ale i tak je to dobrá oddechovka..příběh má nevyužitý potenciál-jak vznikla zmíněná stříbrná krev,proč mají její vlastníci schopnosti a proč se vůbec vede válka..no,třeba to objasní další díl..

22.12.2018 4 z 5

Kongo Kongo Michael Crichton

Tak musím bohužel říct,že tato kniha mě moc nebavila..byla mou druhou od pana Crichtona (první byl Kmen andromedy a ten mě bavil) a nejspíš bude na nějaký čas poslední..je sice vidět,že autor ví,o čem píše,kniha je prošpikovaná odbornými věcmi,které četbu ale spíš ztěžují..kniha je to určitě dobrá,ale asi pro jinou cílovou skupinu čtenářů než jsem já..

Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Pan Brett mi tímto dílem trochu připomíná styl pana G.R.R.Martina. Kniha začíná být složitá na orientaci v ději,postavách a vůbec ve všech 'krasijských' pojmech. Střet dvou kultur a náboženství je očividně přímá asociace ke křesťanství a islámu. Válka za bílého dne,kdy se lidé zabíjí ve jménu víry a přesvědčení,navzdory démonskému nebezpečí je krutě realistická a smutná. Tento díl je rozporuplný,ze začátku mě moc nebavil. Ovšem to co autor předvádí v závěrečné části knihy (cca posl. 100 stran) je totální masakr. Doslova mě zválcoval,tolik emocí narvaných do vypjatých posledních kapitol a přitom je to pouze příprava na závěrečné finále-5. díl. Chvílemi jsem zapomínala dýchat a dva zvraty mi dokonce vehnaly slzy do očí. Moc se těším na 'Jádro'. Krásný příběh,výborná série,bezpochyby po Hře o trůny a Zaklínači,má třetí nejoblíbenější fantasy sága :)