Denny456 Denny456 komentáře u knih

Dvory Chaosu Dvory Chaosu Roger Zelazny

Amber jem četl, když vyšel poprvé. Tehdy mě to přišlo jako úplná bomba a vzhledem k tomu co vycházelo před tím, tak to bomba taky byla. Bohužel ten text trochu vyčpěl a hlavně jsou jednotlivé knihy dost neuzavřené. V podstatě se v nich nic moc neděje a čeká se na další knihy. A tenhle díl byl asi nejhorší. 140 stran totální nudy a pak rychlý konec.

28.08.2024 2 z 5

Stráž času (5 povídek) Stráž času (5 povídek) Poul Anderson

Skvělé, prostě skvělé. Cestování v čase a alternativní historie je super a tady se logicky objevují oba motivy. Takže v podstatě nadčasová knížka, která se dá číst dneska, stejně jako v době vydání. Za mě paráda.

13.08.2024 4 z 5

Menšík Menšík Jaroslav Kříženecký

Spousta práce = spousta čtiva. Tady to platí doslova. Autor vyhrabal opravdu vše, kde VM účinkoval, včetně toho co se nedochovalo a o všem napsal, alespoň nějaké drobný komentář. Kniha tedy není úplně pro ty kteří by chtěli poutavé historky, protože těch tady zase moc není. SPíše pro ty, keří si chtějí uvědomit, jak tenhle oravdu velký herec musel hrát v desítkách strašných filmečků a úplných kravin. ALe zase díky tomu vyniklo těch několik filmů, které přetrvají.

05.08.2024 4 z 5

Královna mečů Královna mečů Michael Moorcock

Další kniha (knihy - 3 díly) co jsem četl jako mladej puberťák v devadesátkách a teď se k tomu vracím. Předtím jsem z toho byl nadšenej. No bylo toho málo. Dneska už se na to koukám z odstupem a zmnohem větší načteností. Přesto musím říct, že to je celkem dobrý. Vytvořený svět (světy) jsou zajímavé, hrdina je ucházející a příběhy jsou přímočaré bez nějakých obezliček.

Druhý díl byl o fous lepší než první.

Hon na vittry Hon na vittry Johan Theorin

U prvního dílu jsem napsal, že jsem po přečtení přemýšlel pro koho je kniha určena a nabyl jsem pocit, že pro mladší čtenáře, tak kolem 14 - 16 let. U druhého dílu jsem si tím už jistý. Je to spíše lepší young adult. Ne, není to špatný a jo je to občas drsnější, ale pořád to není úplně dospělá fantasy. Jo a druhý díl je bezesporu lepší než první.

Paže Oberonova Paže Oberonova Roger Zelazny

Aristophania 1 a 2 Aristophania 1 a 2 Xavier Dorison

Příběh je tu velmi dobrý, nosný a dokážu si představit spusty jeho větvení v dalších dílech. Kresba je průměrnější, ale tady to nijak nevadí. No a v nakladatelství Vybíral zase odvedli dobrou práci.

15.07.2024 4 z 5

Další prima mýtus Další prima mýtus Robert Asprin

Tohle mě chybělo ke přečtení. Trochu jsem se tomu v tom správném věku vyhnul a jel raději Pratchetta a Moressyho. No není to špatné, ale není to nic úžasného. Postavy nejsou špatné a vlastně i často vtipné, ale na další výše zmíněné autory to asi moc nemá a i slabší kusy Pratchetta (čarodějky) jsou vlastně zábavnější.

15.07.2024 3 z 5

Ztráta spojení Ztráta spojení Martha Wells

Další Robokat. Po předchozím objemnějším díle jsem se vrátili opět ke klasické jednohubce a je to rozhodně šťastná volba. Tyhle příběhy jsou prostě lepší kratší a údernější. Robokat je tentokrát detektiv a to se vším všudy a opět mě to bavilo narozdíl od předchozího dílu, který se táhnul.

15.07.2024 4 z 5

Josef Škvorecký Josef Škvorecký Václav Krištof

V knížce se dozvíte spousty informací nejen o autorovi, ale i o jeho paní a exilovém nakladatelství. Kniha je doplněna o spoustu dokumentů a tak se můžete kochat vším možným. Mě by více zajímaly jeho práce a případně nějaký lehký rozbor, ale proč ne.

15.07.2024 3 z 5

21x Rangers 21x Rangers neznámý - neuveden

Po letech jsem si zčal dávat dohromady své zpěvníky. Takže jsem za chvíli přelouskal i tento s doprovdoným textem. Téhle kapely je fakt škoda. A i když dneska má celkem troje nástupce, tak nai jeden nezní nijak super.

24.06.2024 3 z 5

Murena: Druhý cyklus - Cyklus manželky Murena: Druhý cyklus - Cyklus manželky Jean Dufaux

I v případě této bichle jsem byl nadšený. Kresba je stále na velmi vysoké úrovni. Příběh je správně zamotaný a v podstatě nenajdete v díle úplně pozitivní postavu, takjako v životě. Určitě doporučuji a doufám, že další část bude brzy.

24.06.2024 5 z 5

Vesnice a osady na území Velké Prahy s památkami slohové a lidové architektury I. Vesnice a osady na území Velké Prahy s památkami slohové a lidové architektury I. Lubomír Procházka

No není to kniha na čtení, ale spíše na práci. Dozvíte se toho opravdu hodně a podíváte se na spoustu fotografií. Ale není to kniha v klasickém čtecím módu, spíše pátrací souhrn informací.

20.06.2024 5 z 5

Velký mrtvý (Integrál), knihy I až IV Velký mrtvý (Integrál), knihy I až IV Régis Loisel

Budu asi vybočovat z řady. Vybírala znám a četl jsem asi všechno, takže můžu srovnávat. Velký mrtvý působí na první pohled hezky, ale bohužel patří ke slabším kouskům v edici ERB. Kresba je lehký nadprůměr a scénář je prostě neuvěřitelně utahanej. Je to hrozně rozvleklý a to to má ještě další knihu dílů. Evropské komiksy miluju, ale tohle dílo je velmi průměrné.

13.06.2024 3 z 5

Záchrana Záchrana Dmitry Glukhovsky

Druhý díl byl lepší než první. Více mě to vtáhlo a více mě to bavilo. Navíc to byla větší jízda než jednička. Vyústění příběhu a předpokládám, že to bylo finále, bylo sice rychlé, ale velmi dobře podané.

03.06.2024 4 z 5

Alexandr Veliký Alexandr Veliký David Goy

Přečetl jsem teď pár komiků od Lingei. Je to takový nástřel do historie u některých slavných osobností. Mě se to líbí, byť nevím jak velké čtenářstvo to bude mít. Na děti je tam dost historie a málo srandy, na náctileté je to trochu nudné a pro dospělé dost dětské. A stručná historie vzadu je někdy celkem náročná. No snad se to nějak usadí, protože to není vůbec marný počin.

03.06.2024 3 z 5

Každý den je nový: Komiksový deník Každý den je nový: Komiksový deník Lucie Lomová

Lucie Lomová je pro mě jedna z nejlepších českých komiksových kreslířek. Mám rád v podstatě vše co vytvoří. V této knize si dala super těžký úkol. Ukázat svůj rok v komiksovém deníku. A bavilo mě to. Vlastně moc. Je úžasný, že i taková osobnost má vlastně hodně podobný život jako ostatní. Část dnů je vlastně nudná, část je nabita akcí a událostmi, část prokrastinuje a část horečně pracuje. A k tomu rychlé obrázky. A někdy i vypiplané, jak jí den sedl lépe. Za mě topka a nutnost přečíst.

03.06.2024 5 z 5

Proklít démona Proklít démona Ed Brubaker

První díl byl úžasný, jak jsem si u Brubakera zvykl. Skvělá kresba a výborný příběh. I když mám raději od něj detektivky bez fantasy prvků. Druhej díl byl o fous lepší a třetí byl úžasný. Pak ale kvalita celkem rychle klesla přes jen průměrnou čtyřku až po celkem podprůměrnou pětku. Nevím zda došly nápady nebo byl nějaký tlak na prodloužení, které nepřineslo efekt. Navíc nechápu tu změnu kresby na tu příšernou v části pětky. No škoda. Ale první tři díly jsou paráda.

03.06.2024 2 z 5

Theseus a Minotaurus Theseus a Minotaurus Luc Ferry

Podsvětí a Theseus (četl jsem dohromady) je začátek nové edice nakladatelství Lingea. Zaujalo mě, že komiks je laděn spíše dětsky, maximálně pro náctileté. Naopak text na konci je spíše pro dospělé a to dospělé hodně zkušené. Zvláště u Hádovy říše nemůžou ani náctiletí text pochopit. Ale třeba je to nějaký záměr, co jsem nedostatečně pochopil. Jinak kresba je spíše průměrná a scénář samozřejmě super, jak to u antiky prostě je.

30.05.2024 3 z 5

Podsvětí: V Hádově říši Podsvětí: V Hádově říši Luc Ferry