Denny456 Denny456 komentáře u knih

Atentát 1942 Atentát 1942 Jiří Fidler

Jakási encyklopedická kniha, která předpokádá, že ji člověk čte od začátku do konce, protože některá hesla ze začátku jsou obsažnější a ty vzdau už ne, protože by se opakovaly. Kniha někde napůl cesty.

05.10.2023 3 z 5

Děvčata první republiky Děvčata první republiky Dita Pepe

Orální historie o dámách z první republiky. Je to takové hezké povídání na jeden den. Nic moc se nedozvíte, ale je to milé.

05.10.2023 3 z 5

Divoké karty I Divoké karty I George R. R. Martin

Ano je to množství příběhů nalepených na jednu dějovou linku. Ano je to spíše antologie povídek a novel, než klasická kniha. Ano čte se to pomalejí - antologii, taky nečtete hned po sobě. A ne není to nudné. Jen je potřeba přistoupit na hru, kterou Martin připravil.

20.08.2023 3 z 5

Tam hore - Nevypovedané príbehy tatranských chát Tam hore - Nevypovedané príbehy tatranských chát Samo Marec

Milovník Tater prostě musí mít. Jedna z nejpovedenějších knih o Tatrách za posledních 10 let.

20.08.2023 5 z 5

Slavné stavby Prahy 10 Slavné stavby Prahy 10 Petr Cincibuch

Psáno trochu podivně. Pro odborníky to bude velmi zkrácené a neúplné a pro aiky to bude neúměrně dborné. Není tam žádný zlatý střed. Pokud se na to připravíte, tak si knihu užijete.

20.08.2023 3 z 5

Tvoje slza, můj déšť Tvoje slza, můj déšť Eva Lustigová

Hovory, kde se spousta textů opakuje. Celkem nesourodý.

20.08.2023 2 z 5

Autobusy a trolejbusy pražské městské hromadné dopravy Autobusy a trolejbusy pražské městské hromadné dopravy Stanislav Linert

Trochu odbornější text, ale spousty fotek. Autor si dal dost práce. Stojí za projití.

20.08.2023 2 z 5

Šimek a Grossmann v divadle Semafor Šimek a Grossmann v divadle Semafor Lubomír Červený

Už při první knize jsem psal, že takle se mají dělat naučně-populární knihy. Tady je to možné je zopakovat. Plný počet.

20.08.2023 5 z 5

Šangri-La Šangri-La Mathieu Bablet

No byla to tedy jízda. Scénář zajímavý a kresba velmi dobrá. Musím přiznat, že po dlouhé době jsem vůbec netušil jak to skončí a byl jsem překvapen.

20.06.2023 4 z 5

Od Kriváňa  k Javorine Od Kriváňa k Javorine Aladár Marček

Krásné starší fotografie. Krátký a bohužel zastaralý text.

20.06.2023 3 z 5

Nenávratno Nenávratno Cullen Bunn

Poslední dva díly Pochmurného kraje jsem přečetl najednou. Bylo to výborné vyvrcholení patrně nejlepší série co aktuálně Comics Centrum má. Byla to super drsná jízda, kde se umíralo ve velkém a probíhaly vizuální orgie v kresbě. Stojí to za to, ale musí se to číst celé. Vřele doporučuji.

13.06.2023 5 z 5

Smrákání Smrákání Cullen Bunn

13.06.2023 5 z 5

Vůle Vůle Vjačeslav Buhajov

Helejte kde nic není... ani smrt nebere. Jedna hvězda za kresbu a zbytek prostě nechcete. Je to obravská blbost na entou. Tohle fakt ne.

06.06.2023 1 z 5

Bimba - velká kniha komiksů Bimba - velká kniha komiksů Tomáš Prokůpek

Jedná se o zajímavý počin. Řekněme si ale bez rozpaků, že nebýt tradičně vynikajícího eseje od Prokůpka a slušného Madagaskaru, tak by zde nebylo moc na co koukat. Myslím, že by mě mnohem více potěšila kniha ilustrací Konečného, která by mohla být super. Vrcholem knihy měla být asi Pohádka, která je fakt strašná.

06.06.2023 2 z 5

Akce Kámen Akce Kámen Michal Kocián

Michal Kocián má styl kresby, který se mě hrozně líbí. Je to prostě povedený. Navíc je to již jeho několikátý historický komiks a on tu historii taky umí. Akce Kámen je povedenej komiks. Pro ty co se zajímají o padesátá léta je to notoricky známé téma, ale pro drtivou část obyvatelstva je to něco nového.

25.05.2023 4 z 5

Murena: První cyklus - Cyklus matky Murena: První cyklus - Cyklus matky Jean Dufaux

Trochu slabší komiks od nakladatelství Vybíral. Pořád je to lepší než průměr, ale tady mě dost vadilo, že postavy jsou si podobné a je těžké rozeznat. Navíc by tady sloužilo pokrácení, protžoe hluchým mítbylo více než obvykle. Ale pořád nad průměrem.

25.05.2023 3 z 5

Hájení Hájení Cullen Bunn

Obecně je Pochmurný kraj jedna z nejlepších sérií, kterou Comics Centrum vydává. Scénáře zde hrají větší prim než kresba, která sice není špatná, ale ani úchvatná. Ale scénáře jsou topové a je zajímavé, kam se příběh dá posunout.

Znjetvořec Znjetvořec Cullen Bunn

Od aglomerace k velkoměstu Od aglomerace k velkoměstu Jiří Pešek

Knihy někdy prostě lákají na něco co pak uvnitř nenajdete. I zde to tak je. Jiří Pešek napsal vědeckou studii, která vypadá jako diplomová práce, případně doktorská práce. Víc jak půlka knihy navíc není o Praze, ale o dalších městech v Evropě. Text se hodně opakuje a některé teze si tak přečtete alespoň pětkrát. No čekal jsem prostě více. Škoda.

25.05.2023 2 z 5

Budoucnost jiné časové linie Budoucnost jiné časové linie Annalee Newitz

Revoluce v sci-fi ještě počká. Cestování v čase je fajn, ale musí to fungovat. Tady to úplně nevychází. Revoluční kniha by měla mít nějaký nosný děj. Tady tak nějak dost chybí. Snad někdy příště.

25.05.2023 2 z 5