denuska denuska komentáře u knih

Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Parádní čtení, zkusím kouknout i na film, ale pochybuji, že bude tak dobrý, jako kniha.

22.10.2012 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Bát se určitě nebudete....čekala jsem to více dramatické, více hluboké, toto je opravdu spíše pohádka pro děti, ale proč
ne? Pěkná kniha, která se dá přečíst za pár dní. Očekávala jsem ale něco úplně jiného.

19.09.2012 4 z 5

Kukly Kukly John Wyndham (p)

Skupinka dětí, které dokáží mezi sebou komunikovat pomocí telepatie je odhalena. Děti jsou považovány za odchylku a je
nutné je zabít. Vydávají se na útěk a pomoc přichází až ze vzdáleného Zealandu....opět parádní počteníčko.

10.09.2012 5 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Ukázka toho, jak dětství a prostředí, ve kterém vyrůstáme, především rodina a lidé, kteří nás vychovávají formují naše vnitřní já. Často jsem se přistihla při myšlence, že za to Rudolf vlastně ani nemůže, co se z něj stalo. Kniha stojí za přečtení a zamyšlení se.

07.09.2012 5 z 5

Sestra Sestra Rosamund Lupton

Když jsem si na přebalu knihy přečetla " Strhující od první stránky, fantasticky promyšlené, dojemné k slzám"...čekala jsem
tedy daleko víc, než mi kniha byla schopná přinést. Ze začátku jsem si musela zvykat na formu, jakou je psána, pořád
jsem čekala na nějakou strhující událost, ale nepřišla. Pro mě zajímavě napsaná detektivka, ale nic extra nečekejte.

21.08.2012 3 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

Knihu jsem četla jedním dechem, určitě bych ji doporučila k přečtení, přesto jsem podle zdejších komentářů čekala ještě
o malinko víc.

18.08.2012 5 z 5

Zakletý v čase Zakletý v čase Audrey Niffenegger

Já takovéto knihy moc ráda, proto dávám 5 hvězd za nápad, formu, čtivost.....

18.07.2012 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Zkoušela jsem to číst vícekrát a snažila se pochopit......ale nepovedlo se až tak docela. Je to krásné, poetické, milé a originální, ale na straně druhé velice zvláštní a někdy až divné.....no nejsem úplný fanda této knihy. Přesto stojí za to přečíst ji a utvořit si názor.

06.09.2011 4 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Mám mimo jiné ráda i tento žánr knih a nemohu souhlasit s až tak negativním názorem některých čtenářů. Mně se kniha líbila, je jasné, odkud zřejmě autor čerpal, ale proč ne? Proč nepokračovat v těchto příbězích, proč dále nerozvíjet tyto krásné světy? Vždy ráda sáhnu po Paolinim a znovu si jej přečtu a opět jen s několika nádechy....

06.09.2011 5 z 5

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Knihu jsem přečetla jedním dechem, miluji koně a vše kolem a snad proto se mi líbilo i filmové zpracování. Kniha je téměř vždy lepší než film, ale tady nemohu kritizovat ani jedno, ani druhé. Přeji krásné počtení.

06.09.2011 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Obecně nemám moc ráda druhé a další díly, většinou se snižuje jejich kvalita a
děj je víceméně natahován a ne jinak tomu bylo i u tohoto pokračování. Děj nic
moc, žádné extra napětí, konec takový hluchý......Nakonec už mě docela štvaly
i ty neologismy . Tak dávám po dlouhé době ***.

06.03.2015 3 z 5

Život za životem Život za životem Kate Atkinson

Po přečtení záložky na knize si říkám- bomba, konečně zase můj žánr. Po přečtení prvních
několika stran nuda.....čtu o několik dní později a zase nic, čtu po měsíci a odkládám. Jedna z prvních knih, kterou nedočtu. Třeba jindy, třeba za čas, nejspíše ale nikdy.
Možná mi přišla do rukou v nevhodnou chvíli, každopádně jsem se nezačetla.

15.12.2014

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Bestseller? Možná ano, možná se prodaly miliony výtisků, ale znám mnohem lepší knihy, které
za bestseller se zlatou plaketou označeny nebyly. Děj je předvídatelný, postavy málo uvěřitelné,
například o Gaovi jsem se toho moc nedozvěděla, některé scény jsou drsné a jiné zase spíše
komické, například vztah Jeanette a Sofie ke konci knihy a taky mě "pobavil" film, na který šla
Jeanette s Akem v době, kdy zjistili, že se jim rozpadá vztah- jmenoval se Neobyčejně zdařilá
studie ponižování lidí....to jsem nepochopila proč ....Nakonec si ale druhý díl stejně v knihovně
zapůjčím a přečtu. V mé domácí knihovně bych mu ale místo nevyčlenila.

12.10.2014 3 z 5

Náhradnice Náhradnice Tania Carver

Slušná detektivka, mě ale nijak extra neoslovila, dokonce jsem se musela
v určitých pasážích nutit číst. Až tak napínavé mi to tedy nepřišlo a na
závěr nutný ( nudný ) happy end :-)

27.02.2014 3 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Až na prvních 150 nudných stran to bylo fakt dobře napsané a promyšlené. Přesto jsem dle přebalu knihy a tamních komentářů čekala mnohem lepší příběh. Amy je fakt dokonalá psychopatka a Nick mě nakonec hodně zklamal.

24.12.2013 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tak i já jsem již dočetla tuto knížku. Co napsat, aby to tu ještě nebylo? Přišlo mi to jako Rosamunde Pilcher s hvězdičkou, nebo podobně sladký román okořeněný o sex. Přesto dávám tři hvězdičky, protože kniha má opravdu rychlý spád, dobře se čte a prostě mám chuť si ten další díl přečíst. Samozřejmě mě těžce iritovala slova jako vnitřní bohyně, kňukání apod. výrazy. Ale to už tu bylo mnohokrát.

23.08.2013 3 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Skvělá detektivka od začátku až do konce. Několik vzájemně propletených vražd opět vyřeší sympatický alkoholik Harry Hole.

10.08.2013 5 z 5

Sluneční bouře Sluneční bouře Åsa Larsson

Už jsem četla několik severských krimi a mohu opět říct, že nejsem zklamána. Dokonce už jsem si zvykla i na všechna ta
švédská jména, která se mi špatně pamatují a splývají mi dohromady. Děj mi nepřipadal rozvláčný a téma rozhodně zaujalo.

17.06.2013 4 z 5

Poslední dítě Poslední dítě John Hart

Johnny bere pátrání po zmizelé sestře do vlastních rukou. Dostává se do nebezpečných situací a přitom dochází k vyřešení i dalších záhadných vražd. Spletitý příběh, zajímavá zápletka a překvapivé rozuzlení.

18.03.2013 4 z 5

Ruiny Ruiny Scott Smith

S trouchou nejistoty jsem sáhla po knize, jako je tato a neudělala jsem krok vedle. Napínavě napsaný příběh o skupince lidí a jejich boji o holý život.

25.02.2013 5 z 5