denyhradecka
![Opatství Northanger Opatství Northanger](https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/862/opatstvi-northanger-W6R-862.jpg?v=1637426527)
Pěkná knížka, děj má spád a jsou tam zajímavé charaktery.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Farma zvířat Farma zvířat](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277/farma-zvirat.png?v=1737742294)
Skvělý a hlavně moudrý příběh o tom, jak to chodí za totalitní vlády. Asi nikdy nezapomenu na heslo: "Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější." To vystihuje myšlenku celého příběhu, ale vlastně i trochu něco ze života...
![Rozum a cit Rozum a cit](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35975/rozum-a-cit-DP6-35975.jpg?v=1579886673)
Pro mě trochu slabší, než Pýcha a předsudek, ale i tak je to povedená knížka. Kdo má rád Austenovou, určitě doporučuji přečíst.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek](https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/859/pycha-a-predsudek-8x9-859.jpg?v=1566546993)
Moje srdcovka od Jane Austenové, zatím jsem od ní lepší knihu nepřečetla. Hlavní hrdinka Lizi i Mr. Darcy si mě naprosto získali. Má to dobrou dynamiku, děj nikde příliš nevázne a je to čtivé, co víc si přát.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130522/cervena-sakalice-o-neobvyklem-pratelstvi-dvou-nesmiritelnych-selem-130522.jpg?v=1345120833)
Byla to moc pěkná kniha. Autor skvěle popisuje tamní přírodu a chování zvířat. Sympatizuji s Jiskrou a hlavně s Panenkou, ta byla mému srdci nejblíž. Líbí se mi myšlenka, že zvířata dokáží chápat spoustu věcí stejně jako lidé.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)