DickBach DickBach komentáře u knih

Poprvé Poprvé Joy Fielding

Ještě dnes, po roce od přečtení na knížku občas myslím a říkám si jestlipak bych tuto situaci ustála stejně dobře jako Mattie. Velmi dobrý psychologický vhled do duše ženy, která je životem nakopnutá do velmi "citlivých partií". Dobře napsané a za mně díkybohu vynechané srdceryvné žalozpěvy odkopnuté ženušky. Za to velmi pevný palec nahoru.

03.09.2019 4 z 5

Žoldáci Žoldáci Frederick Forsyth

Nooo, tak tohle bylo silný kafe. Až se jednou rozhodnu stát prezidentem, tak tady nejspíš budu hledat návod jak na to. Do nejmenších podrobností a detailů popsaný způsob, jak na politický převrat a ovládnutí země. A přitom to nebylo ani trochu nudné, nebo nezáživné.

03.09.2019 5 z 5

Exorcista – souboj s ďáblem Exorcista – souboj s ďáblem William P. Blatty

Kdo kdy viděl "Vymítače" tak ví, že není co dodat. Strhující, věrné a hodně dobré. Kupodivu film i kniha.

03.09.2019 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Klasický Rhyme a Sachsová, není co dodat... :o) Propracované, vypiplané až přemazlené. Jeden zvrat za druhým, a to tak že působí až velmi uměle.... Ale čtivé a akční. Na nudu nebyl čas.

03.09.2019 4 z 5

Večerní zprávy Večerní zprávy Arthur Hailey

Je-li Stephen King králem lží, pak Arthur Hailey je králem pravdy.
Perfektně vypracované, dokonalá znalost prostředí a dobrá zápletka. Pokud nutně musím, pak malinko vytýkám příliš častou "shodu okolností". Dneska se bavíme o únosu, zítra v tom lítám. Náhodou jdu okolo a narazím na průlomovou zprávu.... Myslím, že alespoň některých Hailey užít nemusel. I tak děkuji.

Spartakus: Před námi boj Spartakus: Před námi boj Jarmila Loukotková

Nechoďte ve škole na hodiny dějepisu, radši si přečtěte Loukotkovou. Ona prostě ví jak to tenkrát bylo a podá to velmi příjemnou formou.

18.12.2017 5 z 5

Dražby Dražby Dick Francis (p)

Jak se již několikrát konstatovalo pode mnou... Klasická francisovka. Koně, trošku dostihy, fair play a hlavní hrdina jež neohroženě bojuje za své ideály. Příjemná oddechovka. Děkuji.

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Nikdy bych nevěřila, že někdy prohlásím, že je kniha "příliš dlouhá". A přesně to zde platí i s těmi uvozovkami. Za tu dobu jsem si na hrdiny tak zvykla, že jsem se ještě 14 dní po přelouskání poslední stránky těšila domů za stavitelem Tomem.... A tu mi najednou docvakne, že Tom už.... Mísí se ve mně trochu smutek, trochu obdiv, trochu.... Bezesporu je to velmi pěkná kniha, propracovaná a napínavá. Velmi děkuji za to, že hrdinové byli skuteční a uvěřitelní. Klaďasové nebyli vždy a za všech okolností skvělí, bezchybní a příkladní. Dopustí se i velmi špatných činů a přesto jim to "baštíte i s navijákem" a navíc mačkáte pěstičky až vás bolí. Klobouk dolů a velké díky.

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Mé první a náhodné setkání s touto autorkou a musím říci, že velice dobré. Kniha je sice tak trochu "dívčí románek" - je v ní celkem dost teenagerské psychologie, ale konkrétně zde to vůbec není na škodu. Rozuzlení je překvapivé. Sice jsem tušila, že to bude takhle nějak (a doufala, aby to nebyl ten jeden člověk), ale na tohoto vraha jsem v úvahách prstem neukázala ani jednou. Takže děkuji a jdu na další.

09.10.2017 5 z 5

Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Co na to říct? Nebylo to špatné, ale ... dobré vlastně taky ne.
Nejvíc mi v knize asi chybělo jasné vysvětlení PROČ? Jasně, dálnice.... ale... to mi na Kinga přijde moc... jednoduché. Čekala jsem hlubší důvod, propracovanější.
A ta stopařka??? No nevím, ale to bylo jeté dost. :o)

22.02.2017 2 z 5

Forrest je super, na Cimrmanovic Jarouška nikdo nemá, zato tohle nemá obdoby. Omlouvám se, ale prostě mi to vůbec nesedlo. Kousala jsem to horko těžko, nebavilo mně to a asi jsem ani nepochopila co tím chtěl autor říci. Psané to je vtipně, občas mně některé zvraty dostaly, rozesmály, ale celkově to byla prostě divné, přespříliš absurdní.

23.09.2016 2 z 5

Rozsudek ráže 9 Rozsudek ráže 9 Michael Connelly

Luxusní kousek, není skoro co dodat.
Po čase kniha, která podle mého, nepatří do Harryho série. Respektive celou dobu tam nepatřila, až na ten konec. Ten mi parádně otevřel pusu, vytřeštil oči a posadil na zadek. Čekala jsem cokoli, ale tohle mně nenapadlo ani omylem. Bezvadné a parádní. Díky za tu jízdu lincolnem. :o)

11.08.2016 5 z 5

Ztracené světlo Ztracené světlo Michael Connelly

Velice dobře vymyšlené, skvěle napsané. Strhující a nečekaný závěr. Osobně mně dostalo jedno z rozuzlení, kterého jsem se konečně dočkala ve Vegas. Děkuji za to.

25.07.2016 5 z 5

Maniak Maniak Martina Cole

Po dlouhé době Martiny dílo, které nemohu kritizovat. Vypiplané postavy, děj napínavý, kniha "neodložitelná". Za mně perfektní.

20.04.2016 5 z 5

Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Tolik myšlenek, tolik slov, tolik stránek.... A mně v hlavě rezonuje jediná.... O čem to vlastně bylo? Nepochopila jsem ani jedno jediné zpropadené a zbytečné slovo.

03.09.2019 1 z 5

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Mysteriózní horor? Za mně tedy ne. Nezlobte se, ale je to klasická detektivka. Jestli musím, tak přiznám pár prvků sci-fi, ale do hororu to má hodně daleko. Strach se krčí někde v křoví za kopcem a k dočtení nutí jen zvědavost jak je to sakra vlastně možné? Alespoň já se tedy o Asakawu nebála ani chvilku. Nicméně děj měl spád a četlo se to dobře.

30.08.2018 4 z 5

Hodina děsu Hodina děsu Stephen King

Není co dodat. King vás opět vezme za ruku a protáhne myší dírou do krysího brlohu, kde vás semele do morku kostí.... Ani mně už na přírodní koupaliště za soumraku nikdo nedostane.... :o) Díky.

Misery Misery Stephen King

Luxusní zážitek. S Paulem a Annie jsme se sešli už několikrát, bohužel se nemohu rozhodnout které zpracování mrazí nejvíc. Kniha, audiokniha či film. Každé má něco do sebe a ani po desáté neztrácí švih, úder a děs. Díky.

Svědectví Svědectví Stephen King

Co k tomu říct?
Kdybych si nepřečetla na obale, tak neuvěřím, že tohle psal King. Na něj je to sice velmi obsáhlé dílo, ale zároveň "nicneříkající" v tom slova smyslu, že tato vize byla na Kinga příliš předvídatelná, příliš přímočará a příliš jednoduchá. Na východě státu dobro, na západě státu zlo a žádná šeď mezi tím.
Od začátku jasně vidíte kdo kam směřuje a nemůžete se těšit na nějaký "šíleně kingovský" zvrat.
Také vytýkám příliš malý prostor pro postavu Toma Cullena a Nicka Androse, ti dva mně u knihy držely nejvíc, díky jim jsem ji vlastně dočetla celou.
Děkuji.

18.04.2018 4 z 5

Židovka z Toleda Židovka z Toleda Lion Feuchtwanger

Sáhla jsem po ní po několikáté, tentokrát v audioverzi při práci na zahrádce a mohu opět jen pochválit. Kniha je věrným a propracovaným obrazem své doby. Podle mého názoru hovoří jasně a pravdivě.
Mám k ní jedinou "výtku", která ovšem směruje pouze a jen k mé neznalosti. Místy jsem se trošinku ztrácela ve jménech a tím i kdo je kdo. Na můj vkus ze začátku trošičku moc "íbnezrů". Mladší čtenáři, proto raději připravte poznámkový blok pro zápis "kdo je kdo". :o)
Děkuji za skvělý zážitek.

18.04.2018 5 z 5