Disease Disease komentáře u knih

Pláž Pláž Alex Garland

Celkem dobře napsaná soft verze Pána Much pro neohippies.

04.11.2016 3 z 5

Minority Report (I) Minority Report (I) Philip K. Dick

Sbírka z Dickova "zlatého období". Některé kousky sice "jen" průměrné, ale některé zase natolik nadprůměrné, že dávám plný počet.

05.09.2016 5 z 5

Podvolení Podvolení Michel Houellebecq

Politická fikce to tedy opravdu není. Klasický Houellebecq, tj. krize středního věku a psychologie s tím související. I tak ovšem knihu řadím k tomu lepšímu od něj, byť na Možnost ostrova to nedosahuje ani omylem.

03.08.2016 4 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Toho tahání za fusekli bylo tentokrat už trochu moc. Jinak sice opět dobře napsané, ale osobně mám pocit, že cyklus měl skončit u Levharta a ne za každou cenu to tak nějak uzavřít.

26.05.2016 3 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Výborný kousek, hlavně ta mnohovrstevnatost a různé úhly pohledu (postav). Finále, kdy se Harry rozhodne tak jak se rozhodne, mě překvapilo. Asi fakt stárne :-) Epilog jako třešnička na dortu.

27.04.2016 5 z 5

Mág Mág John Fowles

To, co provádí Maurice Conchis Nicholasovi Urfovi, dělá John Fowles čtenáři, ale forma je dokonalá, takže kniha je dostatečně zábavná.

04.01.2016 4 z 5

Hazard Hazard Felix Francis

V pohodě, Felix má tátův styl dobře najetý, včetně snadno prokouknutelného "nečekaného" pachatele.

02.11.2015 3 z 5

Rudo Rudo Daniel Majling

Masakr. 3-4 smrtící hlášky na každé dvojstraně, to se hned tak nepovede :-)

02.11.2015 5 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Kdysi dávno čtené Selský baroko se mi líbilo o hodně víc, i když nejsem si jistý, jestli to není tím, že zcela nepochybně došlo k vytříbení mého vkusu :-) Každopádně vesnický život na konci 80s a začátku 90s je vystižen dost dobře, včetně výborně vykreslené venkovské husičky.

12.10.2015 3 z 5

Hrad Hrad Jennifer Egan

Přesně jak píše Thessaloniki, chce to překonat ten začátek a pak už se to čte samo. Z hlediska struktury a formy je to opravdu nevšední záležitost. Asi časem dám druhý pokus o Návštěvu bandy rváčů, kterou jsem napoprvé odložil.

02.03.2015 4 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Příjemný (oslí) můstek mezi Stínem větru a Andělskou hrou. Bavil mě víc než Andělská hra, ale překročit svůj stín (větru) se Zafónovi nepovedlo.

17.03.2014 4 z 5

Praha osudová Praha osudová Philip Kerr

Dobře napsaná krimi se sympatickým detektivem. Sice občas přitažené za vlasy (jednání s nacistickými pohlaváry), ale body navíc pro nakladatele, který se v dnešní době nebojí vydat neskandinávskou detektivku :-)

27.01.2014 4 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Další ze šílených konstruktů manželů Larse a Keplera. Možná je to fakt lepší než Hypnotizér, ale rozhodně si už nepřečtu Svědkyni ohně.

10.06.2013 3 z 5

Terror Terror Dan Simmons

Asi nejlepší, co jsem od Simmonse četl. Takový verneovský horror.

05.04.2013 4 z 5

Terminátor omnibus: Kniha první Terminátor omnibus: Kniha první John Arcudi

Příjemné mainstreamové počtení. Celkem to odsejpá a i příběh, který se táhne třemi ze čtyř povídek je v pohodě. U té odbočky Jeden výstřel mi moc nesedla kresba.

03.01.2025 3 z 5

Nikdo o tom nemluví Nikdo o tom nemluví Patricia Lockwood

Forma se mi líbila, ale dost válcovala obsah. První část mě bavila víc, místy mi připomínala Palahniuka nebo Houellebecqa. Druhá byla poetičtější (navzdory tématu).

13.12.2024 3 z 5

Vlak do pekla Vlak do pekla * antologie

Možná nejsou všechny povídka úplně top, ale jako ediční počin je to fakt paráda. Navíc jako bonus zařazení i prakticky neznámých autorů.

14.10.2024 5 z 5

Život a smrt Maxmiliána Drápa Život a smrt Maxmiliána Drápa Pavel Horna

Fikerovská dětská detektivka z foglarovského prostředí napsaná tak trochu ve stylu Vojtěcha Steklače. Teď to moc pitvám, ale v 10 letech bych to slupnul jak malinu :-)

11.10.2024 4 z 5

Odmítnutí poslušnosti Odmítnutí poslušnosti Felix Francis

Povedené, i když na otcův styl to úplně nemá.

02.09.2024 4 z 5

Země Země Eloy Moreno

Celkem dobrý nápad, ale to zpracování... Přijde mi, že je to psáno pro tzv. "young adult", takže se všechno několikrát vysvětluje, i nějaké to laciné moralizování a opakování zjevných pravd o tom, kam "lidstvo" spěje. No dočetl jsem jen, abych věděl, jak to dopadne, takže zakončení v tónu Červené knihovny říznuté Strážní věží to opravdu nevylepšilo. Jinak je kniha čtivá, i když ty cliffhangery na konci kapitol začnou být časem poněkud otravné, skoro jako hangovery.

31.07.2024 2 z 5