Disease Disease komentáře u knih

Orbital 1 a 2 Orbital 1 a 2 Serge Pellé

První komix nové řady Modré Crwe, kdy jsem se opravdu bavil.

02.12.2019 4 z 5

Žut Žut Karel May

U uhlíře Šarky jsem se sice místy lehce nudil, ale i tak je to důstojné zakončení série.

28.11.2019 4 z 5

Město světla Město světla Jason Lutes

Pěkné zakončení. Sice jsem za dobu než vyšlo poněkud pozapomněl na protagonisty, ale i tak jsem si početl.

21.11.2019 4 z 5

Doširoka otevřené Doširoka otevřené Nicola Barker

Kdysi mě to chytlo víc, dokonce jsem přečetl 2x během asi 14 dní. Ale pořád je tu kvalita a určitě se budu vracet.

15.11.2019 4 z 5

Divokým Kurdistánem Divokým Kurdistánem Karel May

Podstatně slabší než první díl, dobrodružství se rozjede až v poslední cca třetině.

23.10.2019 3 z 5

Půlnoční cirkus Půlnoční cirkus Mike Mignola

Nějak ty příběhy s malým HB nemusím, už od dob lívanců...

21.10.2019 2 z 5

Krakatit: Na motivy románu Karla Čapka Krakatit: Na motivy románu Karla Čapka Jan Štěpánek

Spíš na motivy stejnojmenného filmu, už ty postavy podle herců... Ale což, Štěpánkovu kresbu mám rád už od dob Komety.

21.10.2019 3 z 5

Alvin Norge: @peklo.Zcom Alvin Norge: @peklo.Zcom Chris Lamquet

Solidní začátek série, jen na kresbu jsem si musel hodně zvykat.

21.10.2019 4 z 5

Kniha smíchu a zapomnění Kniha smíchu a zapomnění Milan Kundera

Slabší Kundera. Míchá se tu jeho "český" a "francouzský" styl psaní a není to ku prospěchu věci...

21.10.2019 3 z 5

Letní lži Letní lži Bernhard Schlink

Povídky o vztazích lidí, kteří by raději měli zůstat sami. Parádně zvládnutá psychologie. Těžko vyzdvihnout některou povídku, což ukazuje na konstantně dobrou kvalitu.

10.10.2019 4 z 5

Tíha sněhu Tíha sněhu Christian Guay-Poliquin

Pěkně popsaná atmosféra zmaru a souvisejících mezilidských vztahů. Sice se nekoná žádná třeskutá pointa, ale co taky v bezvýchodné stuaci, že...

23.09.2019 4 z 5

Justina a Julietta (komiks) Justina a Julietta (komiks) Donatien Alphonse François de Sade

Trochu de Sadovy "filosofie" sem sice prosáklo, ale jinak je to zaměřené na nepříliš dobře nakreslené SM scény. Ne že by autor neměl zvládnutou techniku, ale nějaký ten kurz anatomie by neškodil.

16.09.2019 2 z 5

Neuvěřitelné příběhy Neuvěřitelné příběhy Mike Mignola

Jako u každé antologie, i tady se najdou slabé kusy. Plusem je místy humornější poloha (i když občas zabředne do trapnosti) a netradiční kresba (i když ne vždy mi sedla). Každopádně celkově příznivé dojmy, určitě se k tomu časem vrátím.

16.09.2019 4 z 5

Příběhy Majora Zemana Příběhy Majora Zemana Kája Saudek

Lepší z obou téměř současně vyšlých verzí. Zejména Kopřivovo shrnutí jednotlivých dílů je k popukání.

09.09.2019 5 z 5

Dopis inkvizitora Dopis inkvizitora Yves Swolfs

Lepší než první díl, upřímně mě baví víc ta linka ze současnosti.

05.08.2019 5 z 5

Růženka Růženka Bill Willingham

Sice mám trochu pocit, že to kupuju a čtu už jen ze setrvačnosti, ale momentálně je to jediná série na českém trhu, která se dá dospělým čtenářem číst.

Je to lepší než předchozí Čarodějnice a docela těsně to na ně navazuje, takže jsem si je musel vzít k ruce a občas zalistovat.

01.08.2019 4 z 5

Horko Horko Ed McBain

Relativně přímočará záležitost, ale navíc je tu zase náhled do osobních životů policistů.

22.07.2019 3 z 5

Hvězda Obrů Hvězda Obrů James Patrick Hogan

Grandiózní zakončení trilogie, které jí zcela bezpečně usazuje mezi pětihvězdičkovými záležitostmi. Tentokrát mix špionážního thrilleru a space opery. Vlastně až zpětně jsem si uvědomil, že každý díl je subžánrově jinde.

22.07.2019 5 z 5

Něžní obři z Ganymedu Něžní obři z Ganymedu James Patrick Hogan

Asi opravdu nadechnutí před třetím dílem, jak píše Lazarus, proto jen 4*. Ale místy je to hodně vtipné.

08.07.2019 4 z 5

Architekti kultury smrti Architekti kultury smrti Benjamin Wiker

Spíš taková "Katolická galerie nepohodlných". Napsáno samozřejmě tendenčně s vypíchnutím negativních a do celkového obrazu se hodících věcí.

14.06.2019 1 z 5