Disease Disease komentáře u knih

Chlupatý a nebezpečný Chlupatý a nebezpečný Skottie Young

Evidentně nejsem cílovka. Nebýt občasného dvojsmyslu, myslel bych si, že je to pro děti.

03.12.2018 2 z 5

Skákavý žabák a jiné prózy Skákavý žabák a jiné prózy Mark Twain (p)

Spíš archivářská záležitost. I když i u slabších kousků nechybí Twainův sarkasmus, dalo docela práci se pročíst k těm majstrštykům jako Milionová bankovka a dále.

03.12.2018 3 z 5

Šašci a blázni Šašci a blázni Greg Rucka

Lepší než první kniha.

03.12.2018 5 z 5

Někde zvoní telefon Někde zvoní telefon Sin Kjongsuk

Taková pocitovka, občas mi to atmosférou připomnělo Murakamiho Norské dřevo, jen to nemá tu sílu.

03.12.2018 3 z 5

Hagenova strategie Hagenova strategie Stephen Desberg

Místy sice trochu zkratkovité, ale pořád v pohodě.

30.11.2018 3 z 5

Cesta peněz Cesta peněz Stephen Desberg

Tradiční evropský akčně detektivní komix, který není sice žádná bomba ale ani žádná hrůza.

30.11.2018 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Navzdory mnohomluvnosti, brakovým rekvizitám a podivnému překladu ("indický rock" je jen špička ledovce) se to dalo vcelku dobře číst. Další díly si ale odpustím.

29.11.2018 3 z 5

Deadpool versus S.H.I.E.L.D. Deadpool versus S.H.I.E.L.D. Brian Edmund Posehn

Zatím nejlepší z číslované řady, ale na Drákulovu výzvu to nemá.

27.11.2018 4 z 5

Hodný, zlý a ošklivý Hodný, zlý a ošklivý Brian Edmund Posehn

Retro parádní, ale ústřední příběh dost nuda.

27.11.2018 2 z 5

Lobo: Kostěj nesmrtelný Lobo: Kostěj nesmrtelný Alan Grant

Už to není taková bomba, jako když jsem to četl kdysi, ale v rámci Lobosvěta pořád silný nadprůměr.

27.11.2018 4 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Tak tohle už nemá s původním Mileniem moc společného, nejspíš jen jména postav. Dějově někde mezi Dickensem a Červenou knihovnou, zkrátka "hluboce lidský příběh"...

27.11.2018 2 z 5

Zatni pěsti Zatni pěsti Jason Aaron

Masakrózní díl, který ale ocením více při čtení kompletní série. Kresba je čím dál temnější, občas na úkor srozumitelnosti.

22.11.2018 5 z 5

Vůle Vůle Jeroen Olyslaegers

O člověku, co se během okupace tak nějak protlouká jak se dá. Četlo se to dobře, jen to ve mně nic moc nezanechalo.

20.11.2018 3 z 5

Kryptozoik Kryptozoik Brian Wilson Aldiss

Taková lehce vyfetlá hipízárna, jako psal třeba Roger Zelazny. Dalo to celkem práci dočíst, ale konec byl vcelku uspokojivý. Zajímavostí je to, že ve stejném roce vyšlo i Když mrtví mládnou od P. K. Dicka.

12.11.2018 2 z 5

Město kouře Město kouře Jason Lutes

Slabší než první díl. Postavy se tak nějak poflakují ve víru událostí.

05.11.2018 3 z 5

Město kamene Město kamene Jason Lutes

Pěkná historická freska o politické situaci ve Výmarské republice, která by si zasloužila větší formát.

05.11.2018 4 z 5

Svět Edeny Svět Edeny Mœbius (p)

Moebius zkrátka není autor pro mě. I když v tomto případě se to celkem dá, pokud si člověk zvykne na tu hipízáckou kresbu.

02.11.2018 3 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Bill Willingham

Jako samostatná kniha příjemné, ale žádná pecka, v podstatě jen lehký posun děje.

31.10.2018 3 z 5

Vyřídit si účty Vyřídit si účty Woody Allen (p)

Oproti Bez peří více zábavných povídek.

29.10.2018 3 z 5

Bez peří Bez peří Woody Allen (p)

Asi 3 povídky byly super, zbytek poněkud monotónně absurdní.

25.10.2018 3 z 5