divabara.zoz komentáře u knih
Prvotina, na které ale nepoznáte, že je to prvotina, kniha České autorky, která se ale čte jako thriller severského autora. A stejně klame i obsah. Pokaždé, když si myslíte, že už znáte vraha, musíte všechno přehodnotit. Tahle kniha je proste pecka. A k tomu ta obálka, díky níž se nestydíte číst si ji v tramvaji. Doporučuji všema deseti.
Je to spis novela, nez roman, ackoliv zahrnuje nekolik let. Autorka verne popsala skutecny boj s dusevni chorobou. Ocenuji, ze knize nechybi napeti.
Beru to tak, ze to neni ucebnice dejepisu, ale fikce. Cetlo se to docela dobre, ale spis nez roman je to delsi povidka.
Cetlo se to dobre, ale stejne jako u Ostrova poslusnosti, autorka proste neumi psat konce
Kniha, kde se v jednom kuse souloží, napsaná bez jediného sprostého slova. Desítky erotických scén a ani jednou se autorka neopakovala. To je umění.
Nevím, asi jsem čekala něco jiného. Místo reálné knihy o domácím násilí se mi dostala do rukou sci-fi o šíleném sériovém vrahovi. Místama to bylo fajn.
prvni dva dily cisty odpad, tady se uroven trochu zvedla.
Eva a Adam stejne na facku jako predtim, ale nastesti tu jsou i vedlejsi postavy
dej asi dobry, ale psane divnym stylem. Uplne mi to nesedlo.
Chvíli jsem kroutila očima, ale pak mi došlo, ze se to vlastně odehrává v době Národního obrození, v podstatě pár let před začátkem 19. století a tím i průmyslové revoluce. V tomhle kontextu to najednou dávalo smysl. Prostě to není temný středověk, ale doba, kdy byly kavárny, koncerty a divadla. Lehká a hravá atmosféra knize svědčila.
Nejvíc se mi asi líbila Vánoční kapitola a scéna kdy se Nikolas opil a šel hledat něco k jídlu. Doporučuji.