DK_Ronie komentáře u knih
Skutecne jeste lepsi nez prvni dil. Vice akce, vice napeti, alespon neprimo vice znamych jmen. Domovsky svet protossu. Tak akorat davkovane vzpominky na jejich minulost. Tesim se na vyvrcholeni sagy.
Po mem milovanem Warcraftu ma prvni zkusenost se Starcraft knihou (kdysi jsem aspon hraval prvni dil PC hry). Klasicka Christie, rekl bych :o)
Ackoli jsem vice na akcni a dynamicky dej, knihy od Christie jsou zamerene spise na postavy, jejich rozvoj a okoli. Ale jsou psany tak vyborne a chytlave, ze me to stejne bavi a tesim se, co bude dal.
Opravdu me to bavilo a tesim se na dalsi dily. Hvezda dolu jen proto, ze nektere pasaze opravdu mohly byt trochu kratsi / sviznejsi.
Nektere veci byly opravdu zajimave. A nektere opravdu nechutne... :o)
Cilova skupina spise mladsi deti, ale takova rychla jednohubka pro zpestreni, proc ne.
Skvele napsana, ctiva, zajimava a poucna kniha nejen o financich. Ale celkove o pristupu k zivotu. Misty jsem tam videl i prekryvy se stoickou filozofii za tim.
Urcite zajimava kniha, za kterou je spousta prace. Rada zajimavych poznatku, byt se to do znacne miry toci porad kolem toho stejneho a uz asi vseobecne znameho.
Pro me osobne se ale necetla moc dobre. Navic preferuju spise “prakticke” financni knihy nez historicke a do znacne miry zalozene na predpokladech a obecne makru, ktery stejne nikdo nedovede predvidat.
Pekne zpracovani. Pekny darek pro fanousky Blizzardu.
S komiksy nemam moc zkusenosti. Muzu porovnat pouze s peti dily Star Wars / Darth Vader. Tady mi prisly slabsi animace. Pribeh / zvrat ale nebyl vubec spatny.
Proste Vader... i kdyz z tech vsech komiksovych knih s Vaderem radim tuto trochu niz v zebricku.
Kniha je docela ctiva a obsahuje nekolik uzitecnych tipu do pracovniho i osobniho zivota. Zaroven by ji ale slo jeste vice zestihlit a nektere rady jsou obecne zname ci logicke a nektere ne vzdy pouzitelne.
Super zalezitost. Zacatek se kratce kryje s Warcraft 3 RoC / TFT, ale dava lepsi vhled do postavy. Zejmena druha cast knihy pak je akcni rezba, ktera umozni lidem, co prestali hrat WoW, nahlednout do dalsich udalosti.
Paradoxně, byť jsem knihu nedočetl, tak hodnocení ponechám poměrně vysoké. Úplně mi to nesedlo, ať už jazykem, stylem psaní nebo obecně formou. Ale klobouk dolů, jak detailní a komplexní popis zrodu dynastie ta kniha podává. Určitě spousta zajímavých věcí.
Pred lety jsme s zenou byli v Brne na divadelni inscenaci, ktera byla super. Konecne jsem precetl i knihu. A ani ta nezklamala. Svizne, napinave, dobre psane a promyslene.
Za mě asi jedna z nejlepších knih z rozvojové oblasti, které jsem četl. Žádná extra nadbytečná omáčka (ano, opakování je matkou moudrosti a i tady to platí, ale není to obtěžující, spíše užitečné), řada velmi praktických rad a tipů. Myslím, že využitelné v praktickém životě.
Velmi kvalitní investiční bible s řadou nadčasových myšlenek / pilířů investování. Trochu se na ní ale podepsal zub času, zaměření na US investory a náročnější styl psaní. Určitě bych nedoporučil úplným začátečníkům (nicméně existují podařená shrnutí - třeba i na Youtube).
Velmi jednoduchá a krátká jednohubka. Úplně mi asi nevyhovuje styl knihy. Nicméně základní myšlenka je samozřejmě dobrá a hodná zamyšlení. Určitou přidanou hodnotu (v porovnání s tráveným časem) tam vidím.
Nemůžu si pomoct, ale miluju Nuláka :o)
Nevím, jestli se mi mění vkus a začínají se mi líbit komiksy obecně... ale spíš je to jen tím Vaderem :o) Každopádně opět nářez, zejména první příběh Vader sestřelen, kde se zase jen ukazuje, jaký je to badass. Obecně souhlas s komentářem INCOGNITOREADER, ale za mě pořád pět hvězd.
Na komiksy jsem nikdy moc nebyl. Ale Vader je Vader, a tak jsem podlehl, abych měl kompletní obrázek a nálož akce. A zase to nezklamalo. Pěkné ilustrace, svižná jízda.
Castecne souhlasim s komentarem Bakana ohledne zaveru. Presto za me pet hvezd. Velmi svizna, napinava a dobre ctiva oddechovka. Svym razenim mi to trochu pripomnelo i Orwellovskou budoucnost. Ta cenzura a beznadej vsech, kdo chapou, ze system je na pytel. Proste se o vas postaraji a semelou. A buh vi, kdy se tam taky dostaneme. A prave tahle nikoli nerealna vidina asi dodava temto kniham na sile.
Asi tu můj názor bude spíše ojedinělý, ale mě kniha docela zklamala a je to za mě zatím asi nejslabší Kingovka, co jsem četl (z nějakých devíti). A rozhodně mi přišlo Osvícení (první díl) lepší (i tím strašidelnějším ražením).
Za mě to bylo až moc utahané a chvílema zdlouhavé (mohlo by to mít o 100 stran méně). A na můj vkus už až moc nadpřirozené / ulítlé. Já mám rád sci-fi, fantasy, vůbec mi nevadí nadpřirozeno atd., ale tak nějak v "rozumné míře" (se to blbě popisuje u těch nadpřirozeností, co je a není normální :o) ).
Ale nechci jen kritizovat: ačkoli tu frázi nepoužívám rád, tak postavy byly dobře popsané a "dovedl jsem se s nimi ztotožnit" / vcítit se do nich. Některé pasáže (hlavně ke konci) byly i pěkně napínavé a zajímalo mě, jak to dopadne.
Takže pořád stojí za přečtení, dobrá kniha, ale trochu zklamání.