dolouš dolouš komentáře u knih

Chov drobných hospodářských zvířat Chov drobných hospodářských zvířat Josef Horák

Zajímavá kniha o chovu menších hospodářských zvířat. Spoustu praktických informací jsem z ní využil i v praxi.

09.02.2021

Pěstování jahod Pěstování jahod Bohumil Starý

Pro pěstitele jahod šikovná příručka, z hlediska odrůd již ne úplně aktuální, ale v základních věcech zcela jistě užitečná.

09.02.2021 5 z 5

Pestovanie liečivých rastlín na malých plochách Pestovanie liečivých rastlín na malých plochách Miroslav Brabenec

Opět hezká knížka o pěstování léčivých bylin s pěknou obrazovou přílohou. Mám těchto knih několik a tato patří mezi lepší kousky.

Brambory Brambory Václav Rybáček

Jedna ze základních knih, kterou by měl mít u sebe každý pěstitel brambor.

Nebojte se fotografovat Nebojte se fotografovat Ladislav Křivánek

Jedna z prvních knih, které jsem přečetl k analogové fotografii. Jasná, věcná, nenáročná, vhodná pro začátečníky v tomto oboru.

Kronika Holešovská Kronika Holešovská Vlasta Fialová

Zběžně jsem četl, kniha obsahuje hodně historických fakt, bohužel pouze z určitého období.

07.02.2021 4 z 5

Vynález proti sobě Vynález proti sobě Josef Nesvadba

Vůbec mě to nezaujalo. Nudná kniha, mám rád sci-fi, ale tohle je pro mě úplně mimo.

07.02.2021 1 z 5

Kukly Kukly John Wyndham (p)

Autorova slabší knížka, s Trifidy se to nedá srovnávat. Samotná myšlenka dobrá, ale děj mě moc nenadchl.

07.02.2021 3 z 5

Velký rozvod nebe a pekla Velký rozvod nebe a pekla C. S. Lewis (p)

Možná někdy později se k této knize vrátím a docením více. Není to kniha k přečtení, ale k zamyšlení, některé pasáže jsem četl několikrát, abych lépe pochopil jejich kontext. Čekal jsem od autora něco typu Narnie, tohle mě dost překvapilo.

07.02.2021 4 z 5

Planeta mezi dvěma slunci Planeta mezi dvěma slunci Robert Fabian

Tak nějak jsem čekal knihu ve stylu Mariňáků, což bylo docela řežba, tohle bylo na můj vkus dost utahaný a chybělo také více akce. Myslel jsem že se alespoň dozvím bližší zápletku týkajících se zvláštních bytostí, které byli na planetě, takže za mě průměr....

02.02.2021 3 z 5

Inferium Inferium Roman Bureš

Dobrá oddechová knížka pro příznivce SS a pekla. Je pravda, že brutality Asfaltu nedosahuje, přesto děj je zajímavý a čte se svižným tempem.

28.01.2021 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak jsem to doposlouchal jako audioknihu. Je to takový hezký oddechový příběh, který ničím neurazí, ale ani nepřekvapí.

26.01.2021 4 z 5

Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

Příjemná a oddychová kniha s postapokalyptickou tematikou.

24.01.2021

Potkanka Potkanka Günter Grass

Nic horšího jsem nečetl. Připadalo mi to jako bláboly duševně vyšinutého člověka.

23.01.2021

Pan Auťák a templáři Pan Auťák a templáři Zbigniew Nienacki

Občas nudnější pasáže s přemírou historických faktů, jinak zajímavá a svižná kniha pro mládež.

23.01.2021

Medvídek Pú  (20 příběhů) Medvídek Pú (20 příběhů) A. A. Milne

Velmi hezká knížka. I když jsem ji četl poprvé jako dospělý svým dětem, přesto měla i pro mne své kouzlo.

22.01.2021 5 z 5

Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

Tak nevím, čekal jsem asi více. Poslouchal jsem jako audioknihu a příběh mi přišel stále méně uvěřitelný. Některé věci téměř nemožné, jinde zase kniha zbytečně zdlouhavá. Ke konci už jsem se musel téměř nutit k poslechu.

22.01.2021 3 z 5

Už chalupáři jedou Už chalupáři jedou Vladimír Michal

Velmi příjemné čtení o chataření. Začátek knihy byl asi lepší, ke konci už mě to tak nebavilo.

19.01.2021 5 z 5

Chytání na věčné časy Chytání na věčné časy Petr Doležal

První kniha, kterou jsem od tohoto autora četl. Je psaná velmi sugestivním způsobem a vtáhne do děje od začátku až do konce. Určitě stojí za přečtení.

19.01.2021 5 z 5