DominaCZ komentáře u knih
Nic.
Doslova NIC na tom není.
A to když řeknu já, která ráda jak ilustrace a ztvárnění života kresbičkami, protože se o ilustrace pokouším takže je dokážu ocenit, tak příběhy popisy povídky atd, tak tomu věřte.
Nemá to vizuální krásu, nemá to děj co vás přiková i když je to kraťunký, nemá to nic díky čemuž to je MUST HAVE.
Tam jako fakt není nad čím se usmívat a pokud to někdo dělá, tak je mimo stejně jako autorka.
Pokud vás tohle nadchne, tak skutečný knihomol právěže nejste. Ten totiž umí ocenit a čas věnovat pouze SKUTEČNĚ KVALITNÍM kouskům, ne samozvaným brakům.
Prostě nic čím by to zaujalo nebo bylo nutný se to vydávat.
Já chápu že je trendy v týhle době být vším okolo a tak když přečteš v životě dvě knihy, už seš knihomol jak sviňa, ale ne, to že čtete jako úplně normální lidi z vás knihomoly fakt nedělá.
Hvězda za obálku, ta je krásná.
Já se omlouvat nikomu nebudu, naopak by se měli všichni pětihvězdáři omluvit mně.
Banální a stokrát omleté téma.
Opěvy na nádheru jsou buď zcestný, nebo koupený.
Děcko žijící v bídě, chladu, vlhku a samotě se o sebe nejen postará a všechno má, ale nedostatek na něm nenechá stopy a je zcela vyvinuto v plnohodnotného jedince, jehož mozková a citová kapacita funguje, jen váhá.
Tak určitě.
Prostě typický ženský představy, že i po životě v bídě budou krásný žádaný víly a chlapi se o ně budou rvát...že jim i systém vše odpustí a ony budou žít normálně a bez potíží jako ti druzí.
Je to autorčin sen a ženská představa, proto se to tolika babám líbí. My realistky, co se ze všeho nepoděláme, ale máme jasno. Je to shit.
Jak říkám, jedinou chválu zasluhuje obálka, za kterou zas nemůže autorka no.
Chtělo by to databázi i pro ilustrátory fotografy grafiky a obálky.
(SPOILER) Jak se tu víceméně psalo - je už z anotace jasné oč jde, protože co jiného by se holce asi tak mohlo stát žejo... je to nešťastně napsáno, proto je potom tolik stran a chození od ničeho k ničemu zbytečných a nudných.
Helenina postava taky o ničem a přiznám se - po straně 50 jsem skákla na konec a přečetla "rozuzlení" a je mi jasný, že jsem o nic nepřišla.
Prokousávat se tím by byla hrůza.
Při chození po tý Šumavě pomlouvá vzhled vesniček, všecko je post komunisticky hnusné, zanedbané, omezené, ošuntělé, buranské, když ho lidi nepustí do obyváku, hned je zle a jsou to hnusní burani, když je zvonek trochu vybledlejší, určo to znamená, že ani nebude funkční...tyjo, on fakt zvoní ???!!
Prostě pane, udělal jste ze svýho študenta kreténa nesympatickýho, to se na mě zlobte jak chcete.
Takže uhm...ne.
Zrecyklovanej Fritzl??
Podle názvu jsem čekala něco jinýho, ona už anotace odrazuje...
Spíš míň než víc.
Život po třicítce znám, ale žádný emoční minový pole nemám, tak asi něco dělám špatně.
Dokonce ani necítím, že život bez děcek je méněcenný, takže mě zklamalo že z úspěšný ženský, která může vše, je typická kvočna chtějící pouze plůdě a degradovat se napřed na chodící inkubátor a poté na robota co jen krmí přebaluje utírá blitky nespí a toho vysněnýho chlapa odmítá protože nemá přece čas, je MATKOU!!! Tohle nesnáším. Ženský který mají svět u nohou se stanou mateřským tupcem. Blé.
Takže opět mimo.
Knihy o tom, kde šestnáctky přemýšlejí o tom, KÝM CHTĚJÍ BÝT...???
Co je to vůbec za téma?? My v tom věku lítali venku a přemýšleli leda, jestli tomu klukovi (pusu) dáme nebo ne...holt Cara je jiná generace už no.
Takže ne no.
No jak píšete povětšinou, O NIČEM.
Klouzající na povrchu, jakože dobové fotografie taky o ničem.
Prostě nikde NIC.
Prý, jak si píše neustále a opakovaně na fcb, tohle způsobuje závislost u českých žen.
U mě to teda způsobuje chuť blít a ten její vyfiltrované profil plnej rádoby chytrých kydů taky.
Nelíbilo, odpad největší.
(Zkopírováno z diskuze protože tohle NEMÁ V DISKUZI CO DĚLAT když je to názor na knihu!!!)
Cypoviny nekonečných rozměrů aneb kterak si puboš vrznout chtěl a tak nevěděl dřív do které upadnout.
Tehdy sice byly normální zbouchlý náctky, ale z dnešního pohledu mi to nepřijde hodný oslav a glorifikace, spíš jako hodně směšnej a přitom nebezpečnej warn.
Protože vzniknout ze dvou děcek další děcko tak to logicky nemůže dopadnout dobře.
Čili jak říkám: trapný a vhodný leda do krbu.
(SPOILER) Takže se celou tenkou knížku potácíme tupou a ublíženou myslí pubošů z pláže kde musíme číst jejich nudný kydy, abychom se na straně 172 dočetli slova "podle analýzy se ZDÁ, že zabil i Piu"??? Twl nemá celá kniha být o tom že má vysvětlit kdo to BYL??
A ne o nějakým zdání??
Mě totiž zajímalo co je s tou spolužačkou byť to je jasné kdo jí to udělal když se tam objeví ten blb s divným jménem, ne její ségra...
Pak mi chcete psát proč vše hodnotím jak hodnotím?? Taky byste hodnotili kdybyste zažívali neustálý zklamání krásná anotace na přebalu vs. trapnej rozvleklej real uvnitř!!!!
Hvězda za obálku.
Bože...zas přehnaný, ač podle reálu.
Zaprvé je úchylný, že se nejeden chlap 40+ zamiluje do 11letýho děcka.
Zadruhé že ona v 11 mluví, jedná a koná jako dvacítka znalá všeho okolo a zákonů, ač k nim neměla jak přijít nebo kde se jim učit když dělá jen klavír.
Zatřetí nudná red knihovna.
Začtvrté nesedí zas ani historické popisy osob s obrazy atd.
Za páté - jak se může slepý otočit ke dveřím, vyrazit z nich a energicky klusat komnatama?? Pro mě nepochopitelný, nemám orientaci ani jako vidící...
A hlavně za šesté - zrak jí nevrátil, jen jaksi polovičatě obnovil, když viděla jen šedý stíny...tak proč je propagován jako ten, jež VRÁTIL zrak??
Takže ve finále laciné.
Jen vyšťavila první díl
Opravdu tuhle hysterii nechápu.
Lidi vážně neumí skládat ponožky do sebe??
Víc dobrých tipů už dostanete na netu propána
Ježíši, vážně x desítek stran řešíme, že děcka v roce 33 přinesly do školy bráchovy pohlednice ztvárňující cudný orál nebo že jde s děckem do nemocnice a vypadla elektřina???? Mělo to být o něčem jiném dle anotace...
Takže jsem skočila na stranu 400+ a přečetla jen konec.
Enormně rozvláčné.
Hm ne, nedojímá mě to.
Oslava přírody, ano, ale co se týče konce tak ten je hodně naivní.
Slavní rodiče zahodí práci a slávu a vše, co je doteď bavilo, je pro ně "nuda a štvaní" a po jednom posezení s holkama vědí, že chtějí děcko ve svým životě?
Holka jim deset let překážela, ale teď jim náhle schází a proto se můžou ze dne na den odstěhovat do pražské dvojvily a přijmou do života i nové dospělé přátele, kteří se také přestěhují, vše zahodí a prostě new life with new friends??
Nereálný no ale dobře, je to pro děcka no.
Chudák diář. Minulej rok jste békali, že je tam málo místa.
Tak místa přidali a zas jecite, že je ho tam moc.
Že změnili obálku. Že do tématu o knihách si dovolují dávat rozhovory o autorech nebo jejich ilustrace a data narození.
Jste prostě urýpaní nespokojenci.
Kupte si svůj čistej diář a VYTVOŘTE SI VLASTNÍ ČTENÁŘSKÝ!!!
Já ho vítám tak jak je protože místo potřebuju.
Slot na propisku se dá koupit za pade.
Lol takže tam se udála jedna vteřina děje, pomoct chtěl starý soused, přežilo se to a nadělá se kolem toho TOLIK KECŮ o ničem???
Totální hnůj.
Zklamání...chtěla jsem číst o zkušenosti praktickýho výcviku a ne fňukot malý holky, že musí někde hlídat, že ji nutí starší klečet celou noc, jaký intriky tam jsou atd...
Je to obyč handrkování mezi ženskýma a to mě neba.
Měla jsem za to, že ony byly chovány k dokonalému chování nejen na té veřejnosti, kde teda pány doprovázely a bavily, ale i k jakési úctě a solidnosti mezi sebou, takový ty úklony co zůstaly dodnes, i když si myslí POLIB MI..ale že by si rozstříhaly nebo popsaly nejdražší kimona a hodily to na malý nezkušený děcko, když ony samy už postavení mají a jsou nejkrásnější, čili ve vedení?? Divný nelogický a pro ně příliš riskantní.
To zas bude představa pouze autora, kdybychom se zeptaly dobových pamětnic, bude to asi jinak.
Tamější kultura učí už děti ve školkách a bojových kroužcích jak se ke komu chovat, hlavně těm co jsou výš než vy, takže rozháranosti a atakům typickým pro náš západ, nevěřím.
Lol. Čekala jsem popisy povah a vztahy, ale tohle?? Krapet naivní. Ne nereálný, ale naivní.
Konec se vlastně nekonal, není.
Jinak fantasie-chlap tam dostane práci,(něco jako domovník té čtvrti) jistě ne málo placenou, barák, nájem a cca 45000 na opravy každej měsíc. Nice.
Příliš mnoho jsem čekala od člověka co se jmenuje Kitty.
Asi to měla být snůška stand-up funny postřehů a kydů, ale je to trapný rýpání do VŠEHO kolem.
Podle anotace jsem myslela, že to bude výčet všeho otravnýho okolo, dějů a dennodenních známých věcí, a ne kydy jedné staré rašploviny, co fakt vtipný nejsou.
Jí může být vážně u pr. jak velký fotky na stěně mám, jestli myju nádobí ručně, sama přiznává že je línej bordelář a ne, umývat dokola něco myčkou raději než rychle rukou NENÍ dobrá rada.
Prostě odpornost.