dontbullshitme dontbullshitme komentáře u knih

Temný květ Temný květ P. M. Freestone

Já vám nevím, je to hezká kniha, pěkný příběh, ale nevyvolalo to ve mně žádné silné pocity, je to spíš oddychovka. Další díl si přečtu jen proto, abych to měla ukončené. :)

06.02.2021 3 z 5

Květ železného stromu Květ železného stromu Laurie Forest

Já ten příběh prostě miluju, vím, že to není nijak převratné téma, ale ach, vyvolalo to ve mně mnoho pocitů, nemůžu si pomoct!

14.10.2020 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Těšila jsem se na to, protože si to všichni chválí, ale moc mě to nenadchlo, byla by z toho však dobrá drinking game - kolikrát zmíní, že je tím největším zabijákem v zemi a ještě dál. Chaol je jediný, kvůli komu jsem vydržela až do konce, ale prý to s ním pak není tak slavné, tak uvidíme.. jediné, co mě tedy v tuto chvíli nutí k dalšímu dílu, je jeho osud.

26.09.2020 3 z 5

Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Chvílemi jsem pochybovala, že je Will opravdu tak vtipný, jak se ho snaží vykreslit, ale nakonec mi oba přirostli k srdci. Užila jsem si knihu i film a dokonce znám z youtube i Claire, které to bylo tak nějak věnováno (na ni určitě koukněte, bylo to sluníčko). :)

27.06.2020 5 z 5

Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Ačkoliv jde o dětskou knihu, musím říct, že to nebylo špatné počteníčko - doporučuji!

15.06.2020 4 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Je mi to moc líto, protože vím, jak jsou tenhle autor a jeho díla opěvovány, ale zdálo se mi to hrozně utahané a skoro po celou dobu knihy jsem se těšila, až to konečně dočtu a budu se moct vrhnout na něco jiného. Něco mi tam prostě chybělo, nevím co. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem si to přečetla, jelikož je to klasika, takže mi přijde hloupé spokojit se jen s filmem, a určitě se vrhnu i na další.

14.06.2020 3 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

S těžkým srdcem musím říct, že se mi tyhle povídky líbily víc než bajky od Rowlingové, snad to bylo tou temnější atmosférou, netuším, ale doporučuju!

27.04.2020 5 z 5

Parťácká romance Parťácká romance Joe Kelly

Je to zatím můj druhý komiks (prvním byl Peter Parker Spectacular Spider-Man), takže se rozhodně neřadím mezi znalce, ale.. to se prostě nedá číst. Měla jsem o tom úplně jinou představu, což je možná ten problém. Mám tyhle dva hrozně ráda, ale tenhle víkend zjišťuju, že je to hlavně díky filmům. Vím, že jsou ukecaní a vtipní, ale čeho je moc, toho je příliš a vlastně v tom komiksu ani vtipní nebyli, spíš trapní.

26.01.2020 2 z 5

Do soumraku Do soumraku Chip Zdarsky

Jsem velký fanoušek marvelovských filmů, a tak jsem si říkala, že by nebylo na škodu si přečíst i nějaký komiks, tím prvním se stal tento a.. nebylo to nic moc, ač se Spiderman snaží být vtipný, vůbec mi to vtipné nepřišlo, celkově mě to moc nebavilo. Doufám, že má Marvel v zásobě lepší komiksy, než je tento, jinak budu hodně zklamaná.

25.01.2020 2 z 5

Ikigai: Šťastný a dlouhý život Ikigai: Šťastný a dlouhý život Héctor García

Kniha, která vás tak nějak přiměje být trochu aktivnější, pokud máte dost silnou vůli. Já mezi takové nepatřím, ale myslím, že bych se k tomu mohla po malých krůčcích nastudovaných z knihy dopracovat. Rozhodně se tam najdou věci, které se dají aplikovat hned, takže ze sebe máte dobrý pocit, i když ještě nejste mistrem ikigai. :)

21.03.2019 4 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Četla jsem to po nástrojích smrti, které mě bavily, jelikož to pro mě bylo něco nového, ale tohle už bylo prostě jen kopírování vlastního díla akorát v jiném čase. Will se tu chová jako Jace. Chápu, mají to v rodině, ale.. jak pak vysvětlíte Emmu (temné lsti), která se chová podobně? Neříkám, že na světě neexistuje hned několik lidí se stejnými povahovými vlastnostmi, ale v knize mě to rušilo až otravovalo. Jediným světlem je Sophie s Gideonem a možná se najde místo i pro Gabriela. :)

20.02.2019 3 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Hrozně se mi to líbilo v době, kdy jsem to četla, zdálo se mi to hezky vymyšlené, ale po těch dalších sériích, co napsala, bych z toho teď asi měla smíšené pocity. Úplně bych to ovšem nezavrhovala. :)

20.02.2019 4 z 5

Americký zabiják Americký zabiják Vince Flynn

Přečetla jsem to až po zhlédnutí filmu, na který jsem byla v kině kvůli mému oblíbenci. Ano, je to dost povrchní důvod, ale co už. Film byl fajn, prostě akčňák, kde se nikdo ničeho nebojí a vše jim vychází, stejně tak to bylo v knize, jen v tom chyběl ten filmový cit. Není to něco, co bych si chtěla číst pořád dokola. :)

20.02.2019 3 z 5

Freddie Mercury - The King of Queen Freddie Mercury - The King of Queen Laura Jackson

Přijde mi, že se v ní, některé věci opakují pořád dokola (životopisy moc nečtu, možná je to tedy běžné), ale jinak určitě stojí za přečtení. :)

20.02.2019 4 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Je pro mě docela těžké tuhle knihu ohodnotit, nápad se mi totiž líbil, postavy nebyly vůbec špatné, obálku má opravdu krásnou, ale nebyla jsem do toho vůbec zapálená, přečtení mi hrozně trvalo, nic mě nenutilo číst dál a dál, chvílemi mě příběh nudil. Škoda.

27.08.2024 3 z 5

Pokrevní cejch Pokrevní cejch Tracy Deonn

Nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila. Svět je hezky vymyšlený, najdou se i dobré postavy, jen škoda, že je mi hlavní hrdinka hrozně nesympatická. Zároveň si myslím, že pokud bojujete proti rasismu, neměli byste se chovat jako rasisté. Noo, a taky mi místy přišlo, že se kniha táhne.

30.06.2024 4 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Už je to nějaký čas, co jsem knihu četla. Vybrala jsem si ji do výzvy, jinak bych se do ní asi jen tak nepustila. Nic ve mně nezanechala.

27.12.2023 3 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Chtěla jsem dát čtyři hvězdy, protože musím uznat, že jde o opravdu propracovaný příběh, je to moc hezky napsané a určitě se najdou takoví, které to bude bavit, ale ve mně to bohužel nezanechalo žádnou stopu. Nečetla jsem to s tím, že musím honem rychle pokračovat, protože jsem zvědavá, co se bude dít a osud postav mi byl docela ukradený.

11.05.2023 3 z 5

Witch Komiks 4-6 Witch Komiks 4-6 Elisabetta Gnone

Další várka nostalgie. Kupodivu se to dá číst, i když už vám není 10, odpustíte tomu i nějakou tu nelogičnost, anebo příliš rychlé rozuzlení problému, protože je to prostě takové milé čtení.

14.02.2023 4 z 5

Odvážná a smrtící přísaha Odvážná a smrtící přísaha Brigid Kemmerer

Je čím dál tím úmornější to číst, přijde mi, že tam nad sebou jen fňukají, Lia Mara mě stále nudí a tak dále. Prostě dočteno ze setrvačnosti.

29.08.2022 3 z 5