dracos_princess dracos_princess komentáře u knih

Názory na vraždu Názory na vraždu Michal Viewegh

Toto je čtvrtá knížka, kterou jsem od autora četla, a bohužel nejhorší. Kdyby to nebyla novela, ale román, tak ji ani nedočtu. Místy jsem se bavila, protože mám ráda autorův humor. Vykreslení postav, na které se chtěl autor původně soustředit, mi přišlo v knize málo obsáhlé. Proto dvě hvězdy:)

17.04.2017 2 z 5

Jackaby Jackaby William Ritter

Kniha mě bohužel vůbec neoslovila a působila na mě zvláštním dojmem.

10.04.2017 2 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Fantasy moc často nečtu, ale i tak ho mám ráda. Nemám více ménĕ s čím srovnávat, ale troufám si říct, že kniha byla skvĕlá. Do hlavních hrdinů jsem se zamilovala. Moc se tĕším na druhý díl:)

11.03.2017 5 z 5

Dr@hý příteli Dr@hý příteli Anne-Laure Bondoux

Kniha mĕ bohužel výraznĕji neoslovila. K hlavním hrdinům jsem nepřilnula a příbĕh mĕ bohužel taky nedostal. Nicménĕ dávám dvĕ hvĕzdičky za vtipné historky, u kterých jsem se zasmála a za nĕjaké vnitřní kouzlo knihy, díky kterému jsem ji přelouskala za dva dny:)

11.03.2017 2 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Právě jsem knihu dočetla. Mám husí kůži a smíšené pocity. Jsem šťastná, jak to dopadlo, ale zároveň na mě dopadá i lehký smutek z některých událostí a pasáží. Nicméně jsem si tuto knihu zamilovala. A taky jsem se zamilovala do Boota. A do Jennifer. I do Ellie. A do Roryho.

07.01.2017 5 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Velmi příjemné čtení na dva zimní večery. Jase jsem si zamilovala:)

27.12.2016 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Za mě bohužel nepovedená fanfikce. Kdyby to psala Rowlingová, tak by kniha měla úplně jiný nádech a věřím tomu, že i trochu jiný děj. Byla tam snaha splácat moc věcí dohromady a to bohužel nebyl nejlepší nápad. Dvě hvězdy dávám za snahu, za pokus o návrat a za Draca a Scorpiuse, do kterých jsem měla možnost zamilovat se (do Draca už poněkolikáté).

03.11.2016 2 z 5

Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

Knížka byla fakt holčičí. Měla jsem problém s hlavní hrdinkou, nebyla mi úplně sympatická. Nicméně se mi knížka dobře četla a přelouskanou jsem ji měla během dvou dnů:)

16.09.2016 4 z 5

Sebevraždy panen Sebevraždy panen Jeffrey Eugenides

Úžasná kniha. Celou dobu jsem měla pocit, že do příběhu patřím. Nemohu se dočkat, až si přečtu i další knihy od tohoto autora

23.07.2016 5 z 5

Láska v Česku Láska v Česku Lukáš Pazdera

Knihu jsem před minutou dočetla. Krásně se mi četla, děj se mi líbil a konec mě potěšil. Typická kniha ze života.
Bohužel musím dát pouze 3 hvězdičky. Nevím, kde se stala chyba, ale aby v celé knize bylo špatně použito mě/mně, se mi ještě nestalo. Kazilo to celkový dojem knihy, a proto mi chvilku trvalo, než jsem se k ní po přečtení první kapitoly vrátila.
Nicméně je kniha na odpočinek super.

23.04.2016 3 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Kniha byla zajímavá, pro mě nezvyklé téma. Bohužel mi něco chybělo, kniha nebyla zase tak čtivá a dlouho mi trvalo, než jsem se dočetla ke konci.
Jsem zvědavá na filmové zpracování.

15.04.2016 3 z 5

Eleanor a Park Eleanor a Park Rainbow Rowell

Od knihy jsem moc nečekala, ale byla jsem mile překvapená. Přečetla jsem ji během chvilky a nemoha jsem se odtrhnout. Trochu mě zklamal konec, podle mě trochu zanedbaný. A ještě jednu věc bych vytkla, ale to je spíš osobní pocit - na to, že jim bylo 16 let, tak byl jejich vztah až "primitivní", a proto nemohu dát 5 hvězdiček, protože jsem si to kvůli tomu neužila:)

05.03.2016 4 z 5

Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Četla jsem ji kvůli povinné četbě, ale kupodivu mě moc zaujala a pobavila jsem se:)

05.03.2016 5 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Knížka se hlavně nesmí brát moc vážně. Chce to nadhled a humor, jinak není šance, že si knihu užijete a bude se Vám líbit. Za mě super, u knihy jsem se odreagovala a pobavila:)

10.01.2016 5 z 5

GOGO chalan z internetu GOGO chalan z internetu Daniel Štrauch

Knížka mě mile překvapila. Grafické zpracování super. Psané upřímně a čtivě, hodně jsem se toho dozvěděla:)

09.01.2016

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Knihu jsem asi před hodinou dočetla a byla jsem nadšená. Bavila mě od začátku až do konce a nic mi zdlouhavé nepřišlo, jak tady někteří píší. Autorka se s mluvou pětiletého dítěte krásně poprala, působilo to důvěryhodně a nevinně. Opravdu jsem byla překvapená a těším se, až se podívám i na film:)

03.01.2016 5 z 5

Povídky o lásce Povídky o lásce Michal Viewegh

Od knihy jsem čekala trochu víc, ale čtení bylo příjemné:)

25.12.2015 3 z 5

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Knížku jsem přečetla během jednoho dne a opravdu mě nadchla. Chvílemi zdlouhavé a chvílemi zanedbané pasáže, jinak jsem byla se stylem psaní spokojená:)

25.12.2015 4 z 5

Delirium Delirium Lauren Oliver

První knihu jsem četla třikrát a pokaždé se na konci dojala. Za mě jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Obě hlavní postavy jsem si hned oblíbila. Kniha se mi dobře četla a příběh byl chytlavý:)

25.12.2015 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Během prvních 50 stránek vypadala kniha zajímavě, poté byl děj už nezajímavý a konec zklamáním. Na film se nejspíše ani dívat nebudu:)

25.12.2015 2 z 5