Dragita Dragita komentáře u knih

Vílí kruhy Vílí kruhy Tereza Matoušková

Tohle byla vyloženě lahůdka. Jakmile jsem se zorientovala v reáliích světa, mohla jsem se víc ponořit do příběhu. Líbilo se mi, jak rychle se Vílí kruhy četly, jak reálně vyznívaly všechny postavy. Nikdo se nechoval podle šablony, jejich charaktery měly mnoho vrstev, které čtenář postupně odhaloval a jen nad nimi žasl.
Třešničku na dortu tvoří příjemný humor :)

24.08.2015 5 z 5

Vlčí přilba Vlčí přilba Richard A. Knaak

Zatím nejlepší díl! :)

07.03.2015 5 z 5

Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Kniha měla potenciál, ale nevyužila ho. Dokonce mě z části bavila a měla velmi zajímavě podané myšlenky, ale naprostou většinu příběhu pohřbila tupá, naivní hlavní hrdinka. Takže se to točí kolem toho jak vzdychá nad kdejakým chlapem, nebo se lituje, že ona je dokonalá, tak proč ji označili.

09.02.2015 2 z 5

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Tohle bylo něco. Silný příběh, úžasná hlavní hrdinka a spousta emocí, akce, lidské krutosti a slabosti(něco nadpřirozena). Konec mě dostal, já chci pokračování! Takhle to přece nemůže být, já chci číst dál, vidět Strážce, Juliana, Nicka a co Jaxova výhrůžka? Doufám, že brzy vyjde pokračování. Doslova jsem se do příběhu ponořila. Kdo nečetl, napravte, tohle vážně stojí za to. A hrdinka je správná ženská, která ví, jak se o sebe postarat a nebude se před nikým plazit.

26.05.2014 5 z 5

Tygrova plavba Tygrova plavba Colleen Houck

Právě jsem dočetla a jsem rozhodně zvědavá na pokračování. Dala jsem sice čtyři hvězdičky, ale spíš by to za mě bylo tak tři a půl. To bych křivdila knhám, které mě víc vcucly do děje. Kelsey mě teď sice štvala o něco méně, dokonce se mi zdálo, že je děj méně přeslazený - tedy až ke konci, tam se celkem autorka vyřádila a já opravdu fandila Kišanovi. V prvním díle jsem ho nemusela, ani v druhém, ale tady mě překapil. Velmi mile. Ren mě docela žral. Připadal mi tak nechutně samolibý, že jsem párkrát knihu odložila na později.
Co se týká děje ohledně kletby a nového úkolu, tak to jsem byla nadmíru spokojená. Nové mýty, nové prostředí, úskoční draci a další havět, která se chystá na naše hrdiny. Co víc, Lokeš o sobě dal zase vědět a mě hodně zajímá co bude dál. Fakt hodně. Beru to sice jako oddechové čtivo, ale rozhodně budu napjatě čekat na pokračování;) Takže doporučuji, stojí to za to.

04.08.2013 4 z 5

Impérium černé a zlaté Impérium černé a zlaté Adrian Tchaikovsky (p)

Stíny vědoucích mě naplno chytili skoro v polovině knihy, ne že by do té doby nebyl příběh zajímavý. Ba naopak, svižné barvité vyprávění podtrhuje zcela neokoukané prostředí lidí s hmyzími schopnostmi. Jen mi tam něco chybělo a našla jsem to v postavě mladé Můry, který byl do poslední chvíle tajuplný a nedokázala jsem si ho představit - popis - pohledný mladík - bílé sešikmené oční bulvy, šedivá pleť a splihl černé vlasy. Přesto v sobě něco měl. Vlastně všichni měli v sobě jiskru života, naivitu mládí, když se chtě nechtě zapletou do mocenských záležitostí - Lid Vos chce ovládnout Nížiny a zotročí všecny, co jim stojí v cestě. Co zmůže skupinka studentů, vyslužilý mistr mečů a starý učitěl? Jejich prvním úkolem je vůbec přežít...
Byla jsem napnutá až do konce a škoda, že druhý díl letos nevyjde. ;)

19.07.2011 5 z 5

Znovuzrození Dračího oka Znovuzrození Dračího oka Alison Goodman

kniha mě opravdu překvapila svou propracovaností a uveřitelností i co se týče světa energetických draků. Okolní prostory, chování lidí v království, mistrů, dračích očí i Eony samotné prostě nenechalo mou fantazii napokoji. Jední dechem jsem knihu dočetla, soucítila a držela Eoně palce ve společnosti, kde ženy nesmí být gramotné a občas jsem zase měla dojem, že je v některých věcech tak tupá až to bolí. Prostě nádherný kontrtast, který dokázal vykreslit lidskou bytost se všema chybama i přednostma, že máte po doštění dojem, jakoby jste ji znaly celý život.
Eona velmi doporučuji, nenechte si utéct fascinující svět, navíc z pohledu mé oblíbené první osoby.;)

19.07.2011 5 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Moje první seznámení se Zaklínačem Geraltem. Jeho svět je tak pestře vykreslený a konkrétně v této sbírce povídek nahlížíme chvíli do minulosti a chvíli do přítomnosti. První povídka je o seznámení jeho rodičů.
Poslední přání mě tak okouzlilo, že jsem se vrhla do světa zaklínačů, elfů, trpaslíků a čarodějek a hned mě to nepustí. Kdo má rád fantasy ať určitě nevynechá;)

24.04.2011 5 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Pokračování příběhu Geralta z Rivie mě nezklamalo. Přečetla jsem to jedním dechem a jediné, co mě trochu nudilo, byly ty politické pasáže mezi vládci čtyř království. Navíc, nové vydání vypadá více než skvěle i obrázky tam zůstaly;)

24.04.2011 5 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Tento díl mě velmi mile překvapil a přečetla jsem ho jedním dechem. (U Pistolníka jsem trochu váhala). To, jak si vybíral své Vyvolené, bylo naprosto geniální.:-)

07.04.2011 5 z 5

Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok) Nejlepší den pro umírání: (Thompsonův rok) Vladimír Šlechta

První půlkou jsme se musela prokousat, nelíbilo se mi Thompsonovo chování a nějak mi nepřirostl k srdci, ale druhá půlka uběhla jako voda a dokonce jsem se i zasmála. Přečtu si i druhý díl a jsem zvědavá co z Čolka vyroste;)

07.04.2011 4 z 5