DrCocktail DrCocktail komentáře u knih

Možná že odcházíme Možná že odcházíme Jan Balabán

Velice zajímavé povídky, které i přes svou krátkost zanechávají silnou emoci a nutí k tomu, aby si člověk po každém kousku trochu zapřemýšlel.

Jezero Jezero Bianca Bellová

Skvělá kniha. Neznáme konkrétní místo ani čas, s čímž Bellová pracuje také například v Moně. Právě tento faktor dodává příběhu zajímavou mlhavost, která však vytlačí na povrh prožitky a pocity hlavního hrdiny a poukazuje na problémy společnosti.

28.10.2024 5 z 5

Myšlením k bohatství Myšlením k bohatství Napoleon Hill

Jako lepší alternativu s modernějšími myšlenkami doporučuji knihu Odpověď.

14.11.2024 3 z 5

Přestořeč Přestořeč Věra Linhartová

Autorka v této experimentální próze ukazuje, jak komunistický režim zneužíval jazyk, a to tím, že si sama s jazykem hraje a rozvíjí hru s ním až do krajní absurdity. K přečtení člověk musí vládnout filozofickým myšlením a schopností hledat nevypovězené. Náročné dílo, kterým byla celkem legrace se prokousat.

Devatenáct schodů Devatenáct schodů Millie Bobby Brown

Knihu jsem si koupil jen proto, že mám rád herečku Millie Bobby Brown. Příběh je však velice prostý, plyne pomalu a nepřináší příliš mnoho zvratů. Kniha je sice čtivá a jakožto komerční literatura tedy asi splňuje svůj záměr, ale v mém čtenářském povědomí rozhodně nezakotvila.

28.10.2024 2 z 5

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Zajímavé a vtipné poznatky ze života, které si každý dosadí do vlastních zkušeností. Pro pobavení dobré, ale čtenářsky mi to nic nepřineslo.

Generation P Generation P Viktor Pelevin

Krásné dílo ruského magického realismu, které čtenáři přibližuje to, jaký svět byl v Rusku po rozpadu Sovětského svazu a jak tuto dobu prožívala autorova generace.

10.11.2024 4 z 5

Jak získávat přátele a působit na lidi Jak získávat přátele a působit na lidi Dale Carnegie

Užitečné rady do života, které vás naučí dosáhnou toho, co chcete. Myslím však, že některé z rad byly použitelné v autorově době, ale dnes už by s nimi člověk neuspěl.

28.10.2024 2 z 5

Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Chcete-li se přiučit finanční gramotnosti či naučit tuto dovednost vaše děti, je tato kniha povinností!

Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Úžasná kniha, která vám pomůže pochopit vašeho partnera a tím i vylepšit váš vztah. Netýká se však jen vztahů partnerských, ale rady lze využít v komunikaci všeobecně.

28.10.2024 4 z 5

Odpověď Odpověď Allan Pease

Kniha, která vám ukáže, že člověk může dosáhnout všeho, co si usmyslí. Musí se však nevzdávat a jít si za svým.

28.10.2024 4 z 5

Proč muži lžou a ženy pláčou Proč muži lžou a ženy pláčou Allan Pease

Navázání na první díl (Proč muži neposlouchají ...) a snaha pokračovat v rádoby zábavných poznatcích ze života. Ovšem, nic moc....

28.10.2024 1 z 5