DrCocktail komentáře u knih
Velice zajímavé povídky, které i přes svou krátkost zanechávají silnou emoci a nutí k tomu, aby si člověk po každém kousku trochu zapřemýšlel.
Skvělá kniha. Neznáme konkrétní místo ani čas, s čímž Bellová pracuje také například v Moně. Právě tento faktor dodává příběhu zajímavou mlhavost, která však vytlačí na povrh prožitky a pocity hlavního hrdiny a poukazuje na problémy společnosti.
Jako lepší alternativu s modernějšími myšlenkami doporučuji knihu Odpověď.
Autorka v této experimentální próze ukazuje, jak komunistický režim zneužíval jazyk, a to tím, že si sama s jazykem hraje a rozvíjí hru s ním až do krajní absurdity. K přečtení člověk musí vládnout filozofickým myšlením a schopností hledat nevypovězené. Náročné dílo, kterým byla celkem legrace se prokousat.
Knihu jsem si koupil jen proto, že mám rád herečku Millie Bobby Brown. Příběh je však velice prostý, plyne pomalu a nepřináší příliš mnoho zvratů. Kniha je sice čtivá a jakožto komerční literatura tedy asi splňuje svůj záměr, ale v mém čtenářském povědomí rozhodně nezakotvila.
Zajímavé a vtipné poznatky ze života, které si každý dosadí do vlastních zkušeností. Pro pobavení dobré, ale čtenářsky mi to nic nepřineslo.
Krásné dílo ruského magického realismu, které čtenáři přibližuje to, jaký svět byl v Rusku po rozpadu Sovětského svazu a jak tuto dobu prožívala autorova generace.
Užitečné rady do života, které vás naučí dosáhnou toho, co chcete. Myslím však, že některé z rad byly použitelné v autorově době, ale dnes už by s nimi člověk neuspěl.
Chcete-li se přiučit finanční gramotnosti či naučit tuto dovednost vaše děti, je tato kniha povinností!
Úžasná kniha, která vám pomůže pochopit vašeho partnera a tím i vylepšit váš vztah. Netýká se však jen vztahů partnerských, ale rady lze využít v komunikaci všeobecně.
Kniha, která vám ukáže, že člověk může dosáhnout všeho, co si usmyslí. Musí se však nevzdávat a jít si za svým.
Navázání na první díl (Proč muži neposlouchají ...) a snaha pokračovat v rádoby zábavných poznatcích ze života. Ovšem, nic moc....