Dumicek komentáře u knih
Na knihu jsem se opravdu těšila. Oblíbila jsem si Fosterovou a její vyšetřovací tým...trošku mi teda Fosterová vadí, jak pořád řeší smrt svého manžela a nechce začít nový život s někým jiným Myslím, že si to zaslouží..v tomto díle přeci je u její postavy menší zlepšení a snad svítá na lepší časy..co se týče příběhu, tak nemohu říci, zda je pro mě tato kniha zatím tou nejlepší. Myslím, že všechny 3 knihy autora si drží svojí úroveň, která je nad míru uspokojující. Kniha je plná napětí, zvratů, nějakého toho humoru a opravdu se čte sama. Mám ráda vyšetřování starých vražd, je to komplikovanější a vše jde mnohem hůře a jak se pomalu prokousáváte k jádru, to je prostě paráda! Musím říct, že už se těším na další díl..
Davam 4, protoze na 5 hvezd to podle me nebylo. V knize mi hrozne vadila Mia, ja nevim..porad dokola se hrouti a chce umrit. Chvilema jsem chtela,aby to opravdu udelala a byl od ni pokoj. Dale mi vadilo, ze do toho opet byla zamotana Holgerova dcera. Proc? Dochazi autorovi napady? Jako konec me prekvapil a asi i nastval, protoze to tak nemuselo byt..no kazdopadne to tak je a uz ted jsem teda zvedava na dalsi dil a jak to s Holgerem bude pokracovat. Je tam i dalsi vec, bude nejak vazne nemocny? Trochu mi to prijde, ale to vse je zatim skryto. Jinak tema se mi libilo. V knize jsem se orientovaka a nemela jsem problem prijit na to,kdo je vrah i kdyz se v knize tolikrat neobjevi,ale myslim, ze to bylo dostacujici. Opravdu ctive, napinave. Jen pro priste uz radsi Miu but nechat umrit nebo at uz da pokoj s tim svym vecnym hroucenim :D
Jako ze vazne pecka!! Kniha mne chytila a nepustila dokud jsem ji proste nedocetla! Super napad s tim Rozparovacem a tak celkem proste se mi vse libilo. Bylo to dost morbidni, obcas jsem se pekne oklepala :D od poloviny knihy uz jsem tak nejak tusila jak a kdo to vlastne je,ale nakonec to bylo preci jen trosku jine nez jsem myslela :) za me pet hvezd. Proste triller se vsim co ma spravny triller mit a tesim se na dalsi dilecek ;)
Za mě ano. Minulý díl byl pro mě velkým zklamáním a bála jsem se, co přijde s tímto, protože oddélení Q je jinak moje srdcovka a tohle bylo opět čtivé, nápadité, vtipné a prostě takové jaké to u téhle série mám ráda a nevadil mi tu ani ten Covid..no hold jsme si tím prošli, tak se nám to promítne i v nějakých knihách. Na kvalitě to mic nepokazilo a za mě musim říct, že starý Adler je zpět a ten konec? Noo sem s dalším dílem
Tak tohle se mi opravdu líbilo! Dvě časové linie, které se krásně čtou a pěkně to vše pak do sebe celé zapadne. Dvě autistky, které mají velmi dokonalou mysl a vidí to, co jiní ne. Psáno v krátkých svižných kapitolách, žádná nuda a pořád vás drží v napětí. Mrzí mě jen to, že není vydán další díl.
Knihu jsem měla doma schovanou spoustu let a úplně jsem na ni zapomněla, až nedávno při úklidu jsem na ni narazila a rozhodla se, že si ji přečtu. Jaké to bylo pro mě překvapení, když jsem knihu četla a zjistila, že je opravdu velmi povedená a že se mi líbí. Jasné některé pasáže byli přehnané, ale vůbec mi to nevadilo a tak nějak se to sem i hodilo. Knihu jsem zhltla jak třešničku na dortě.
Prostě mi tenhle díl vůbec nesednul. Jasný,už známe aspoň Asadovu minulost,ale jinak mě to prostě netáhlo. Hodně slabý díl.
Jo tak to byla jízda od začátku až do konce! Poslední hřebík je opravdu skvělé zakončení této vyborné série..jo Kim slizák vážně byl a pěkně mě štval..snad až na ten konec jedné postavy,kterého mi bylo líto,tak to byla prostě naprostá bomba.
Opět super čtení,ale od Patricie se to dá očekávat..tato série je prostě naprosto skvělá. Lottie a její soukromí mě baví,vždy se dpzvíme zas něco nového..parta vyšetřovatelů mě též sedí a námět v tomhle dílu byl též super..skvěle napsané,tentokrát né tak brutální,ale zase více citové. Těším se na další díl.
Prvotina a naprosto skvělá! Krvák se vším všudy..napínavé,strhující a opravdu skvěle promyšlené.Anjelika a její tým byl opravdu skvělý a při četbě jsem si připadala součástí. Nečekala jsem,že kniha bude tak dobrá a o to víc mě překvapila. Doufám,že se dočkáme pokračování.
Naprosto skvělé,strhující a napínavé čtení od začátku až do konce! Tuhle knihu prostě nelze odložit. Autor nás drží v neustálém napětí i strachu co se bude dít dál. Hlavní dvojice se mi moc líbila. Neotřelé téma a skvělý příběh. Mohu jen doporučit.
Nemohu knize dát plný počet,protože to přeci jen není až tak dokonalá kniha,ale i tak musim hodnotit velice dobře..temná atmosféra..uprostřed lesa skleněný dům a v něm zvláštní seskupení lidí, kteří sem přijeli na rozlučku se svobodou..to co mělo být jako pohodový víkend se bohužel ale vůbec nevydařilo..psychologické drama,mráz v zádech a ještě mnoho dalšího..za mě povedené a určitě stojí za přečtení.
První prečtená kniha této autorky, leč mám na čtečce i ostatní, ale nějak na ně ještě nedošlo..psychothriller je to opravdu povedený do sebemenších detailů, ale i přes to mi tam něco scházelo, ale asi to bude spíše tím, že psychothrillery nečtu zas tak často..spíše okrajově a nejsem na ně tak zvyklá..po této knize sáhnu asi po další..no ke knize..krátké kapitoly což je vždycky vítané, lehce psané..pár postav, žádné zamotávání kdo je kdo..prostě malé město, kde si myslíte,že se celkem znáte, že dokonale znáte člověka se kterým žijete a ono ejhle neí to tak. Každý skrývá nějaká svá tajemství a doufáte, že nikdy nespatří světlo světa, ale co dělat, když začnou vyplouvat na povrch a kam jste až ochotni zajít? Jo opravdu se to četlo dobře.
Tak nějak nevim co mám o knize napsat. Nebyla jsem nadšená už z Hadrového panáka a tohle pokračovaní bylo sice asi dle mého o chlup lepší,ale i tak to nemůžu říct, že bych si z něj sedla na zadek. Přehnaně moc brutalit a mrtvých..celkově kniha byla pro mě opravdu zvláštní a nevím jaký ve mně zanechala pocit. No uvidím jaký bude třetí díl
Tak tohle byl masakr od začátku až do konce! Neskutečná jízda...originální, napínavé a těch mrtvol..no jako tohle bylo prostě super..to spojení Švédka s Dánskem mám prostě ráda a tak dobře se to čte. Námět suprovej a ty zápisky z toho deníku mě šokovali, kdo za nimi stojí. Kniha neměla nudné a zdlouhavé pasáže, prostě to odsejpalo. Už jsem knihy od Ahnhema četla, ale tohle je zaručeně nejlepší díl této série.
Jako za mě rozhodně ano! Tohle je opravdu něco nového, něco svěžího. Úplně jiné než co od detektivky či thrilleru očekáváte. Téma čarodějnictví a vše kolem toho dávají knize úplně jiný rozměr. Vyprávění příběhu je ve dvou časových líniích a za mě rozhodně lepší ta starší. Je tajuplná,napínavá..v té novější se zas ale dozvíme rozuzlení 30 let starého případu. Opravdu povedené čtení.
Tak tahle kniha se mi opravdu líbila. Super námět, svižné tempo a neustálé napětí. Hlavní postavy fajn a Marnii a Francis prostě patřej k sobě. Od poloviny knihy jsem už tušila kdo tak zatím stojí,ale i tak to bylo pak celkově překvapení a konec to bylo vázně super zakončení knihy. Doufám, že se s nima ještě někdy setkáme..
No páááni, tohle byla jízda od začátku až do konce! Joo je to už dost přehnané, že se opět setkáváme s Jurkem a že "vstal " z mrtvých..po předchozím díle by bylo každému jasné, že to co ho potkalo by jen stěží přežil, ale berme, že je to "jen" kniha a v ní se může stát cokoli.. protože jinak tohle bylo naprosto skvělé a strhující! Četla jsem od začátku až do konce se zatajeným dechem, nervama jsem si okousala vše co se dalo a knihu jsem opravdu nedokázala odložit, protože prostě wauuu! Kniha byla plná zvratů, napětí, děj vám utíkal před očima a konec?? Ten mě posadil na zadek. Jo umřelo tu dost lidí a dost mě to i mrzelo, ale prostě to k tomu patřilo a musim říct, že se na další příběh s Joonou opravdu moooc těším.
Kniha mě chytla až tak okolo 100 stránky, ale pak mě opravdu nepustila. Má spád, děj pak pěkně utíká, čte se s naprostou lehkostí. Hlavní hrdinka Jude prožila opravdu nehezké roky, které na ní zanechali stopy, jak záporně, tak by se dalo říct i kladné..Detektiv Ashby se mi taky zamlouval a jako pár k Jude se mi hodil...řešíme tu psychické problémy spojené s dlouholetým vězněním a následným návratem do normálního života, který pro takovéto lidi musí být ohromně těžký. S knihou jsem po počátečním rozpaku nakonec mile překvapena a pokud bude pokračování, tak se nebudu bránit si ho přečíst :)
Obět byla nejslabší kniha, ale i tak musím říct, že se četla celkem dobře..je fakt, že tak za polovinou knihy už můj zájem opadal, ale i tak jsem knihu dočetla. Nebyla špatná, ale něco mi v ní přeci jen chybělo..určitě si ale ráda přečtu další knihy autora pokud nějaké vyjdou :)