dzejkbeltygros dzejkbeltygros komentáře u knih

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Začátek byl opět trochu pomalejší stejně jako první díl. Pak se ale Celaena konečně probrala, až se začaly dít věci, které jsem dlouho očekávala. Bylo to tak napínavé, že jsem to nedokázala odložit. Posledních 100 stran byla pěkná jízda! Spoilery jsem žádné neviděla, takže jsem si to fakt užila a hned si jdu obstarat další díl!

28.01.2023 5 z 5

Wim Hof – Ledový muž Wim Hof – Ledový muž Wim Hof

Když opomenu část, kde bylo tolik lékařských a vědeckých termínů, že jsem se začala ztrácet, tak to byla naprostá bomba! O WHM jsem už několikrát slyšela, viděla jeho kurzy, a po téhle publikaci jsem toužila dlouho. Otužovat se můžeme samozřejmě i bez jeho rad, to víme dávno. Dýchání asi taky není úplná novinka, ale Wim to všechno krásně sepsal, popsal všechny metody, postupy, jak on vnímá svoje tělo, a jak bychom ho mohli vnímat taky. To, jestli budeme, je jen na nás. Já jsem tomu hodně nakloněná. Zpátky k sobě, zpátky k přírodě. Hlavně se nenechat pohltit dnešním světem. Je potřeba si to připomínat, protože se lehko mezi všemi sociálními sítěmi, informacemi, médii atd. dá ztratit.

27.01.2023 5 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Dlouho jsem netušila, jestli čtu o koze nebo o voze, bylo to skvěle zamotané. Četlo se to lehce a rychle. Mám takové psychologické thrillery ráda. Takže určitě doporučuji.

09.01.2023 4 z 5

Tenkrát o Vánocích Tenkrát o Vánocích * antologie

Dá se říct, že jsou příběhy celkem depresivní, ale i přes to krásné. Je to dost realistické, žádná velká romantika. Líbily se mi všechny, jsou skvěle napsané.

09.01.2023 4 z 5

Kniha útěchy Kniha útěchy Matt Haig

Tohle byla celkem síla. Zpracování super, střídají se kratší a delší texty, je tam vyjádření spousty úvah a různých myšlenek. Je lepší si to dávkovat a nečíst na jeden zátah, protože se tam docela často opakují některé věty. Což je asi jediné, co mi na tom vadilo. Půlnoční knihovna byla nejlepší kniha, jakou jsem kdy četla, takže tu určitě taky doporučuji všema deseti!

03.01.2023 4 z 5

Jak se vyléčit bez léků Jak se vyléčit bez léků Andreas Winter

Naprosto skvělá kniha o psyché. K doktorům chodím spíš sporadicky, léky neberu téměř vůbec. Vyléčit se pomocí myšlenek mi dává hodně velký smysl, ale vyléčit demenci... Tu lehkou ještě asi ano, ale ty horší ne. Můj brácha měl demenci, byl autista a měl downuv syndrom, cpali do něj jen léky. Neměl vyvinutou řeč, takže nemohl říct, co ho trápí. Dožil se jen 20 let. Bohužel se nedá vyléčit všechno. Ale spousta "nemocí" si opravdu přivádíme svými myšlenkami a vyléčit se dá psychologicky místo léků. Informací je všude tolik, že už jsme trochu líní přemýšlet.

31.12.2022 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Musím uznat, že začátek byl trochu vleklejší a konec šel naopak docela šupem. Na druhou stranu jsem se nikde nezasekla, nenudila. Napětí tam bylo hlavně na konci, ale bavilo mě sledovat Celaeninu cestu, jak získává sílu, objevuje magii a sbližuje se s Dorianem. Což je vlastně trochu zvláštní, protože Chaol jí taky není lhostejný, takže se tu rýsuje něco zajímavého. Těším se na další díl a objevování dalších světů.

22.12.2022 5 z 5

Kočičí terapie - Kočičí návod na štěstí Kočičí terapie - Kočičí návod na štěstí Arianna Valentino

Uklidňující zenová kniha inspirující se kočkami, ze kterých vyzařuje klid a pohoda. Nejvyšší čas uvolnit napětí, zadýchat si do břicha a vyprázdnit hlavu. Moc se mi líbí i ilustrace.

04.12.2022 5 z 5

Audience Audience Václav Havel

Bylo to zajímavé, dobře vystižená tehdejší doba, ale jakmile se někde něco opakuje víc jak 3x, tak mě to štve, a nebaví mě to číst. Opakovaný vtip přestává být vtipem. Radši na hry chodím do divadla než je čtu, ale měla jsem to po ruce a hodilo se mi to do výzvy. Taky byla dost vychvalovaná, tak jsem si ji chtěla přečíst.

04.12.2022 2 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Některé vtípky by se mohly zdát už trochu přestřelené, ale proč ne. Celkově to bylo super, děj ubíhal rychle, ironie mi byla hodně sympatická. Těším se na film i další díly.

03.12.2022 4 z 5

Lži o Bohu, kterým věříme Lži o Bohu, kterým věříme Wm. Paul Young (p)

Odjakživa jsem ateista. Téměř všichni v celé naší rodině jsou. Bibli jsem nikdy nečetla, ale zaujal mě název téhle knížky. Čekala jsem něco úplně jiného, pořád to bylo v hodně náboženském duchu, ale nikdy nezapomenu na příběh sestry, která zachránila předčasně narozené miminko. Něco jsem si z toho vzala, ale pořád to není šálek mé kávy.

03.12.2022 2 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Jak tu píšou i ostatní, tak začátek byl mírně vleklý, občas jsem se ztrácela a musela trochu víc zapojit mozkové závity, ale to k tomu patří. Konec byl napínavý a otevřený, takže za mě super!

20.11.2022 4 z 5

Přátelé Přátelé Kelsey Miller

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak už to šlo samo, dozvěděla jsem se spoustu nových věcí o hercích i seriálu. Občas jsou tam nějaké nudné věci, které by člověk mohl přeskočit, ale celkově to bylo milé ohlédnutí za velmi úspěšným seriálem.

25.10.2022 3 z 5

Harry Potter – Sbírka hůlek Harry Potter – Sbírka hůlek Monique Peterson

I přes to, že je kniha drahá a vesměs v ní nic není, tak jsem za ni ráda. Formát sice nepraktický, ale aspoň si můžu prohlédnout hůlky v celé své kráse. Pro fanouška knížek i filmů je to jeden z mála pokladů do sbírky.

23.10.2022 5 z 5

Copywriting Copywriting Anna Sálová

Pro někoho asi pecka, ale já knihu po úmorných 100 stranách odkládám. Neustále se opakující informace v každé kapitole mě nudily. Pokud se člověk chce vzdělávat v téhle oblasti, tak spíš doporučím si najít nějaký kurz nebo se učit podle videí. Myslím, že to bude mít větší přínos. Bohužel, jen jedna hvězda za dobré grafické zpracování (bohužel nečtivého) textu.

23.10.2022 1 z 5

Katova schovanka Katova schovanka Sabine Martin (p)

Povedená kniha ze středověku. Tohle období mám hodně ráda a bylo popsané dost výstižně. Jak už tu někdo psal, tak Raimund Magnus dostal velice málo prostoru, což je hrozná škoda. Jinak děj ubíhal plynule, bylo tam spousta zápletek a příběhy hezky potkané. Akorát mi taky dost vadily ty pravopisné chyby. Uvidíme jaký bude druhý díl.

10.09.2022 4 z 5

Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Vždycky jsou dvě skupiny. Jedná, která tomu věří a druhá, která tomu nevěří. Jde o to probudit svou mysl, zdravý selský rozum, vrátit se zpět k přírodě, k sobě. Když někomu shrneme jen v bodech, že má být pozitivní, má se mít rád atd., tak nad tím většina lidí mávne rukou, protože buď nedospěla do toho bodu, kdy si uvědomí, co je v životě opravdu důležité, nebo jim prostě nestačí jedna věta. V této knize je všechno rozebráné hodně dopodrobna, je zde i několik příkladů, a já musím konstatovat, že díky ní se mi vážně v životě začalo dařit mnohem víc. Ve vztazích, v práci i celkově v životě. Děkuju za ni!

09.09.2022 5 z 5

Investování pro začátečníky Investování pro začátečníky Petr Syrový

Naprosto skvěle shrnuté základy pro začínající investory. Ten přehled na konci a srovnání všech druhů investování se mi moc líbil. Mám poslední vydání z roku 2022, kde je zahrnuta i krize aktuální doby. Doporučuju pro všechny laiky a začátečníky, co nechtějí, aby jim peníze sežrala inflace, a nechtějí se nechat napálit od finančních poradců.

09.09.2022 5 z 5

Opozdilec Opozdilec Dimitri Verhulst

Nebylo to nejhorší, mám ráda suchý humor, ale ani tak to nebyl úplně šálek mé kávy. Třeba bude někdy lepší nálada a vrátím se k ní. Hodnotím hlavně nevšednost, originalitu a surovost, s jakou to bylo napsané.

06.08.2022 3 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tuhle knihu jsem chtěla tak moc, až jsem si ji objednala 2x. Asi jsem věděla proč. Už od první stránky mi bylo jasné, že bude skvělá. Tolik nádherných myšlenek a velmi citlivý příběh, naprosto předčilo moje očekávání. Je opravdu sen každého knihomola projít si tolik životů. Musím přehodnotit svůj žebříček nejoblíbenějších knih a zařadit Půlnoční knihovnu na první místo. Byla zo opravdu nádhera!

04.08.2022 5 z 5