dzejkbeltygros komentáře u knih
Já na básně vůbec nejsem, jedině, když se rýmují a jsou vtipné. Tohle vtipné nebylo. Rýmy tam byly různé, něco se nerýmovalo téměř vůbec. Kdo má básně rád, tak to pro něj bude určitě super knížka, ale já ji nejspíš znovu hledat nebo číst nebudu.
Stará veršovaná klasika, kterou jsem měla v seznamu už několik let. Poslouchala jsem to jako audioknihu a musím říct, že to bylo super, i když jsem čekala trochu lepší děj. Dříve šlo spíš o vyjádření myšlenek a citů, než o děj jako v dnešní době.
Tady je dvojka o chlup lepší než první díl. Opět převažují kriminální vtipně i když vážně podané povídky. Nejlepší byl sňatkový podvodník, u toho jsem si smíchy ucvrkávala. Stejně jako příběh s Aminou a koberci.
Svěží, vtipné a oddechové čtení. Oplývá to velkou romantikou, etikou tehdejší doby. Nechybí ale i nějaké explicitní výrazy. Jsem zvědavá o čem budou další díly, a taky se moc těším na seriál. Daphne jsem si dost oblíbila, stejně jako odvážného Simona, u kterého mě trochu překvapil náhlý obrat názorů. Myslela jsem, že s danou věcí bude dělat trochu větší ofuky. Asi na něj má Daff dobrý vliv. Taky mě bavil Anthony, který je hlavou rodiny Bridgertonů a brání svou sestru zuby nehty.
Líbila se mi pasáž o uvědomování si vlastního já a významů k příslušným znamením. Jinak jsem si knihu kupovala kdysi dávno, kdy bych ocenila i různé rituály, ale teď, když jsem starší, tak už to není tak lákavé. :D
Vtipné a živé čtení, při kterém jsem se hodně zamýšlela nad tím, jak se asi můj táta musel cítit, když na mě byl sám. Taky jsem byla podobné kvítko jako tady dvojčata, takže jsem prožívala takovou zvláštní nostalgii. Jinak takový životní osud jako měl Aleš jen tak nevymyslíš. I když to v některých pasážích nevypadá, tak měl celkem trpělivost a bojoval dost statečně se vším, co mu život naložil. Z Luky mám dodnes divné pocity. Hodně se mi i líbilo kadeřnické prostředí. Aleš si asi vydělával dost peněz, když mohl cestovat sem tam a nahánět svou životní lásku, která netrvala moc dlouho. Prostě to bylo skvělé oddechové čtení.
Pěkná sbírka vtipných detektivních povídek. Pan Čapek se vůbec nebál použít hrubější slova, což mě dost bavilo. Poslouchala jsem jako audioknihu a je to skvěle namluvené.
Jedná se o základy, ale nejsou moc rozvedeny, takže se toho zase až tolik nedozvíme. Jako doplněk pro učitele je to asi fajn, že tam mají osnovu, které se můžou držet, ale pro samostudium to vhodné úplně nebude.
Zvláštní kousek, zvláštní námět, zvláštní myšlenky. Poslechnuto jako audiokniha. Dalo se to přežít, ale příběh o ničem, šlo tam hlavně o vnitřní myšlenky a postoje. Vracet se k tomu asi nebudu.
Skvělá kniha o slavném Amundsenovi, který chtěl dobýt severní pól, ale někdo ho předběhl a tak dobyl ten jižní. Přišlo mi to podobné jako 20.000 mil pod mořem od Verna. V knize je popsán Roaldův život od narození až do jeho smrti a je to napsané dost poutavě.
Tolik zmatku v jedné knize už jsem dlouho neviděla. Na začátku pořád nebylo jasné, jestli je starší Clive nebo Clover. Mělo se jednat o sérii, ale první kniha má tak malý ohlas, že nejspíš nebude nikdy dopsaná. Málokoho zajímají žvásty o nějakém náboženství, když je to takhle špatně napsané. Horší knížku jsem dlouho nečetla. V ději se člověk ztrácel, postavy o ničem, vše nedotažené, konec katastrofa.
Hezké shrnutí základních věcí, které jsou důležité, když chcete uspět. Pobavilo mě přirovnání k tesaři nebo skateboardistovi.
Pojednání o lidských právech, která platí dodnes. Líbil se mi komentář na konci, kde je i pár slov od Karla Čapka.
Super knížka o tom, jak se dopracovat k sebevědomí a sebepřijetí.
Maya mi zase tolik sympatická nebyla, upřímně byla na konci už trochu otravná s tou svou nevěřícností.
Ale nakonec vše dobře dopadlo a dosáhla svého snu.
Je tam velké množství krásných životních pouček. Vhodné pro ty, co hledají štěstí.
Takový základ, který v dnešní době už moc základem není. Dozvíte se spoustu věcí o stolování, chování při hostování, o tradičních jídlech. Nebylo to špatné, ale nijak mě to ani nenadchlo.
Skvělá bláznivá oddechovka pro dospívající. Jde v ní cítit, jak náctiletí dospívají a mění se hlavně po určitých událostech. Moc mě bavila Bailey, která mi připomínala jednu mou kamarádku, která si ze všeho pořád dělá srandu, ničeho se nebojí a do všeho jde po hlavě. Ronnie ani na chvíli nezapochybovala o tom, co chce udělat, což mi přišlo trošku divné. Celkově to byl super příběh a jdu se podívat rovnou i na film.
Knihu jsem četla, abych si odškrtla a dala ji pryč, ale uvažuju, že si ji nechám, protože obsahuje spoustu zajímavých příběhů, které popisuje ze svého pohledu psycholožka. Bylo to fakt zajímavé, čtivé a člověk se ujistí v tom, že spousta věcí se nedá jen tak změnit.
Poslechnuto jako audiokniha. Vůbec mě to nezaujalo a přišlo mi to celé o ničem. Možná jsem ještě nedospěla do fáze, ve které bych knihu mohla ocenit. Lhostejnost hlavního hrdiny, nepochopitelný románek s Leny a rozhovory s advokátem. Nevím no, třeba to zkusím za pár let znovu, ale asi to nebude žánr vhodný pro mě.
Tohle byla neskutečná jízda! Prožila jsem si opět všechny emoce, které jsou vůbec možné. Je to psané z pohledu více postav, kterým se dostáváme víc a víc pod kůži. Aelin a její vývoj je něco úžasného, co na knize hodně obdivuju. Akorát jedna věc mi moc neseděla. Ve Věži úsvitu se psalo, že Ren je napíchnutý na kůlu a tady se zase píše, že je jako ještě naživu. Nebo jsem to špatně pochopila? Možná je to tím, že je zmatek v tom, jestli je první Věž úsvitu a pak Království popela nebo naopak. Někdo to zase čte jako tandem. Já si hodně lámala hlavu nad tím, kterou budu číst jako první a nakonec jsem se rozhodla pro Věž úsvitu.
Tohle byl příběh hlavně o Yrene a Chaolovi, Nesryn a dalších. Bylo fajn se podívat i na příběhy jiných postav, což prostě k takhle rozsáhlé sérii má patřit. Než jsem to začala číst, tak mi bylo smutno, že to najednou nebude o Aelin, ale po několika stránkách jsem na smutek zapomněla. Bylo super poznat jinou zemi, jiné lidi, doplnit si informace k dalším knihám. Sice ta první půlka byla zdlouhavá, ale pak se to zase rozjelo a ve finále se mi to moc líbilo.