E_Lan E_Lan komentáře u knih

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Příjemná, napínavá a hlavně dobře vymyšlená detektivka. Povedená hlavní dvojice, které čtenář prostě musí fandit a rozuzlení, které šokuje. Velmi povedené!

28.01.2025 4.5 z 5

Among Us: Zrádce ve vesmíru Among Us: Zrádce ve vesmíru Laura Riviere

Asi stejně jako moji kolegové rodičové jsem nechal výběr knížky na dětech. Hra byla motivátorem aby si něco i četly, ale nakonec jsme u knížky skončili společně. No, je to bída s nouzí a asi bych si radši zahrál tu hru:-) Jednoduchý a přiblblý příběh děti bavil a tak dávám relativně slušné hodnocení i za ně. Nicméně za mne nikdy více!

25.01.2025 2 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Skvělý příběh, krásně sepsáno, dechberoucí spád a vynikající postavy. Ta kniha se prostě čte sama! Tolik fantazie a přitom se v ní autorka s příběhem neutápí. Výborné! Jen mě mrzel hodně otevřený konec, byť se těším na další pokračování.

22.01.2025 4.5 z 5

S prominutím řečeno S prominutím řečeno Michael Žantovský

Byla to pro mne rozporuplná kniha. Na jedné straně velmi zajímavé vzpomínky z české diplomacie, které (po varovném úvodu) jsou snad skutečné. Na straně druhé trochu moc času s koncepty nevydaných knih či historek z hudební historie, které mě nějak nebavily. Přesto autor umí psát a ve čteném projevu jsem se musel několikrát zasmát hlouposti našich nedávných politiků. To bylo sem tam tedy dílo. Takže za mne stojí za to si přečíst či poslechnout. Je zde dost zajímavého materiálu.

13.01.2025 3 z 5

Lewandowski válí Lewandowski válí Simon Mugford

Vlastně už třetí přečtená kniha v této sérii. A je to stejné. Trochu příběhu, trochu karikatury a hlavně desítky či stovky čísel a statistik. Pro mě jen trochu zajímavé.

11.01.2025 2 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Výborná a zábavná kniha jejíž příběh je postaven na reálném historickém základě. Velmi dobře vystavěný děj, zajímavé hrdinky a hlavně spletitý a smutný příběh. Stojí za to číst, byť je to trochu “ženské čtení.

06.01.2025 4 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Peter May

Po dlouhé době velmi zábavná detektivka a nádechem pohledu do minulosti Číny. Sympatická hlavní dvojice, rozumně zamotaný příběh a v audio verzi skvělé podání. Moc zábavné čtení!

01.01.2025 4 z 5

Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Troufám si říct, že toto je jedna z knih mého života! Krásný příběh a tolik vědění, které Sokrates přináší. Párkrát jsem se doslova z poznání hloubky sdíleného moudra rozbrečel. Je to skvělá kniha, do které člověk musí dospět.

01.01.2025 5 z 5

Pépi jede do světa Pépi jede do světa Jan Žáček

Jednoduché čtení, které mého syna, malého velkého fotbalistu, neskutečně bavila:-) Příběh je až příliš jednoduchý, zápasy Sparty dobře akčně popsány, délka je vcelku přiměřená a sem tam se zde najde i nějaké poučení a dobrý příklad pro děti. Takže v pořádku. Jen pro dospělého, byť i sparťana, trošku nuda;-)

21.12.2024 2.5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti Joanne Rowling

Rozuzlení celé série stojí stoprocentně za to! Nejdříve se příběh trochu pomalu a depresivně táhne. Druhá polovina příběhu má ale neskutečný spád a závěr je doslova lahůdka. Po dočtení série se mi bude po Harrym a Bradavicích stýskat. Neskutečné to dílo!

18.12.2024 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Silný příběh z předválečných i protektorátních dob. Postavený na příběhu rodiny, který nebyl idylický, ale asi ani ne nestandardní na tu dobu. Neskutečně zajímavé vykreslení postav a jejich psychologie. Velmi silný zážitek! Skvělé!

08.12.2024 4.5 z 5

Fazóna Fazóna Miika Nousiainen

Příjemná severská knížka s chladným a přitom zábavným humorem, který mě celou dobu bavil. Jak je ze severu zvykem, tak se to sem tam zvrhne, ale v této knize tak nějak roztomile a uvěřitelně. Navíc namluvené brilantně!

21.11.2024 5 z 5

Přechod Přechod Justin Cronin

Ve finále, po velmi dlouhém čtení, musím říct, že to je neuvěřitelně věrohodný sci-fi, který v mnoha partiích strhává čtenářovu pozornost a dostává ho neskutečně věrohodně do děje. Postav je hodně, příběh je někdy až moc propletený, ale nakonec se to docela hezky rozuzlí. Opravdu stojí za to si to přečíst.

09.11.2024 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Za mě velmi příjemná a napínavá detektivka. Rozumná a roztomile povahově rozdílná vyšetřovatelská dvojice, která baví. Kolem vraždy se to zajímavě točí a rozuzlení je dostatečně překvapivé a zajímavé. Vše na svém místě.

08.11.2024 4 z 5

Dalila a výtah bez dveří Dalila a výtah bez dveří Klára Smolíková

Příjemná pozitivní jednohubka, kterou jsme si poslechli na cestě na a z dovolené:-) Odpočinkové čtení o tom jak je dobré znáti své sousedy, jak každý je něčím zajímavý a v dobré společnosti je síla. Vše poznáno a objeveno malýma očima hlavní hrdinky. Prima!

29.10.2024 4 z 5

Záhada fantoma v bráně Záhada fantoma v bráně Roberto Santiago

I třetí díl se prima čte:-) Večer před spaním, mým dětem, 8 a 11 let. Je to zábava jak pro kluky, tak pro holky. Není to trapné, přitom slušně výchovné a dotýkající se hromady témat ve společnosti. Velmi dobře stravitelnou formou podáno. Určitě půjdeme po Vánocích na čtvrtý díl.

29.10.2024 4 z 5

Rukověť správného chlapa Rukověť správného chlapa Dave Barry

Taková jednoduchá a jen sem tam zábavná záležitost pro odpočinkové čtení. Nic víc, nic míň. Možná před lety by mě to chytlo více…

21.10.2024 3 z 5

Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Tom Phillips

Je to zajímavá kniha především svým námětem a sadou průšvihů, které lidstvo (nebo spíš jedinci) zažili a způsobili nejen této planetě. Vlastně je to velmi poučné dílo, u kterého mi trochu vadila hodně uvolněná a neformální forma projevu. Na mě to působili vesměs rušivě. Škoda. Rozhodně ale doporučuji.

17.10.2024 3 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Nakonec velmi dobrá detektivka z ne úplně tradičního prostředí. Vše okořeněno několika velmi dobře vymyšlenými postavami, které rozhodně baví a minimálně u mě budí zájem. Prostě prima odpočinkovka a navíc napínavá!

03.10.2024 4 z 5

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Tomáš Etzler

Vážený pane Etzlere, tato kniha nemá chybu! Ještě navíc jako autorské čtení mě doslova pohltila. Necenzurovaným neformálním způsobem popsán život v Číně, jeho strasti a sem tam problesky naděje u slušných lidí. Neskutečný zážitek, který Vám sice nezávidím, ale rozhodně jsem rád, že jsem ho alespoň takhle (v bezpečí) mohl s Vámi prožít. Výborné!!!

22.09.2024 5 z 5