E_Lan komentáře u knih
Ve finále, po velmi dlouhém čtení, musím říct, že to je neuvěřitelně věrohodný sci-fi, který v mnoha partiích strhává čtenářovu pozornost a dostává ho neskutečně věrohodně do děje. Postav je hodně, příběh je někdy až moc propletený, ale nakonec se to docela hezky rozuzlí. Opravdu stojí za to si to přečíst.
Za mě velmi příjemná a napínavá detektivka. Rozumná a roztomile povahově rozdílná vyšetřovatelská dvojice, která baví. Kolem vraždy se to zajímavě točí a rozuzlení je dostatečně překvapivé a zajímavé. Vše na svém místě.
Příjemná pozitivní jednohubka, kterou jsme si poslechli na cestě na a z dovolené:-) Odpočinkové čtení o tom jak je dobré znáti své sousedy, jak každý je něčím zajímavý a v dobré společnosti je síla. Vše poznáno a objeveno malýma očima hlavní hrdinky. Prima!
I třetí díl se prima čte:-) Večer před spaním, mým dětem, 8 a 11 let. Je to zábava jak pro kluky, tak pro holky. Není to trapné, přitom slušně výchovné a dotýkající se hromady témat ve společnosti. Velmi dobře stravitelnou formou podáno. Určitě půjdeme po Vánocích na čtvrtý díl.
Taková jednoduchá a jen sem tam zábavná záležitost pro odpočinkové čtení. Nic víc, nic míň. Možná před lety by mě to chytlo více…
Je to zajímavá kniha především svým námětem a sadou průšvihů, které lidstvo (nebo spíš jedinci) zažili a způsobili nejen této planetě. Vlastně je to velmi poučné dílo, u kterého mi trochu vadila hodně uvolněná a neformální forma projevu. Na mě to působili vesměs rušivě. Škoda. Rozhodně ale doporučuji.
Nakonec velmi dobrá detektivka z ne úplně tradičního prostředí. Vše okořeněno několika velmi dobře vymyšlenými postavami, které rozhodně baví a minimálně u mě budí zájem. Prostě prima odpočinkovka a navíc napínavá!
Vážený pane Etzlere, tato kniha nemá chybu! Ještě navíc jako autorské čtení mě doslova pohltila. Necenzurovaným neformálním způsobem popsán život v Číně, jeho strasti a sem tam problesky naděje u slušných lidí. Neskutečný zážitek, který Vám sice nezávidím, ale rozhodně jsem rád, že jsem ho alespoň takhle (v bezpečí) mohl s Vámi prožít. Výborné!!!
Asi nemá smysl procházet a hodnotit celou knihu, když se jedná o pro mne stěžejní dílo významně formující můj pohled na svět i mne samotného. Nemám moc knih, které si šetřím a dávám si čas vstřebat každou kapitolu. Mám tak pocit, že bychom knihu číst rovnou znovu.
Velkolepé, povznášející, uklidňující a neskutečně rozvíjející osobnost! Skvělé!
Jako vždy u paní Klevisové a detektiva Bergmana příjemná odpočinková detektivka, která se čte jedním dechem. Udrží pozornost, někdy překvapí a hlavně je orámovaná zajímavým pohledem do lidských duší. Každý čin je tak dobře popsán z různých stran, v tom nacházím hlavní pojítko ke knihám paní Klevisové.
Dlouho jsem se k této knize vracel a dlouho se do ní nemohl začíst. Pak jsem se docela nechal strhnout propleteným dějem, který se ale nakonec ukázal jako nesmyslně nereálně překombinovaný. Některé postavy se chovaly vyloženě nepochopitelně a propletení reálnou historií bylo dost přitažené za vlasy. Přesto se to dá číst a čtenáře to docela pobaví. Za mne přesně mezi ** a ***. Další knihu série si ale už určitě odpustím:-)
Vcelku dobrá odpočinková knížka pro malé fotbalisty. Slušně popsané fotbalové zápasy a několik nedořešených dějových linek, které na začátku vypadaly docela slibně. Slušné, ale maximálně průměrné.
Nakonec to nebylo tak zlé jak se to zpočátku tvářilo. Humor v knížce mi moc neseděl, dost prvoplánovitý a některé historky mi přišly dost těžko uvěřitelné. Ale přesto pár faktů z knihy bylo doslova zajímavých a sem tam se člověk pousmál. A závěrečná pointa se starými lidmi také stála za to…
Tak jsem byl nejdřív nadšený ze záměru přiblížit Husa mladým čtenářům. S dětmi jsme poslouchali při cestě do Kostnice. Nicméně příběh není úplně povedený, chybí dramatický závěr Husova života a tak jsem nakonec trochu zklamaný. Na druhou stranu pár nových informací jsě se dozvěděl a to se počítá.
Zprvu jsem sérii spíš protrpěl, ale nyní jše všichni v ní až po uši. Je to napínavé, plné fantazie a překvapivých zvratů. I tato pátá kniha, která mi přijde nejsmutnější, opravdu stojí za to!
Hezká zábavná dětská kniha, která překvapivě zaujala mou dceru. Původně čtení jen pro fotbalového synáčka, ale nakonec jsme hltali tuto fotbalovou knížku všichni. Dobré postavy, slušná záhada a vlastně i příjemně poučné rozuzlení. Jdeme na další díl
Vcelku příjemné a zábavné odpočinkové čtení. Nijak navazující na první díl Doktor v domě. Za mě několik vtipných momentů byť s trochu prvoplánovitým humorem. Za mě je to přesně mezi *** a ****.
Skvělá publicistická kniha pana Karase z Ruska o Rusku. Navíc v audio verzi namluvená přímo panem Karasem. Tolik příběhů v ní obsažených by vydalo na dvě publikace. Navíc se mi líbili prostřihy vlastního názoru, který je mě/nám čechům velmi blízký. Četl jsem to jedním dechem a z Ruska mám zase o něco větší obavy.
Maximálně průměrné čtení. Už dlouho zašlá doba v trochu upovídaném pojetí, které by se rozhodně dalo a mělo zkrátit. Přesto pár příběhů je silných a stojí za to si toto dílo přečíst.
Velmi dobrá kniha, zajímavá a na hranici až trochu moc fantastického příběhu. I tak jsem v ní ale našel velmi přínosný pohled na stárnutí, (ne)vyrovnání se s minulostí a když o tom tak přemýšlím i vysvětlení jinak nadpřirozeného rozuzlení. Když k tomu přidám fantastický přednes pana Bareše v audioformě, tak hodně zvažuji i jednu hvězdičků navíc…