ecila13 komentáře u knih
Úžasný a čtivý politický thriller.
Bohužel to není fikce, ale česká realita.
Kmenta mě zaujal i filmy Kmotr (Mrázek) a Gangster Ka (Krejčíř). Chystám se přečíst i knihy.
Stále to samé dokola. Pohrdání muži a nářky, jací jsou muži hrozní.
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Upřímná a drsná autobiografie z "blázince".
Myslím, že knížka může pomoci mnoha lidem bojujícím se závislostmi.
Autorovi moc držím palce s abstinencí.
Zajímavé čtení.
Nikdy dříve mě třeba nenapadlo, jak je nebezpečné řídit auto v burce bez periferního vidění.
Vzpomínám si, jak jsem všemu živému na zahradě z přední verandy oznámil: "Jste teď všichni svými pány. Hodně štěstí."
Autor píše poutavě a s nadhledem o banálních věcech života: o šmejdění na návštěvě v cizí koupelně, o plísni na nohou, o tom, že miminka a sobi smrdí, o korejských bavorských hodinách s kukačkou nebo třeba o děcku, které nakreslí voskovkou svoji první čáru v životě. Knížka je pohlazením po duši.
Pár postřehů ze života mě zaujalo. Ale celkově nuda.
DB vlastně v roce 1998 předpověděl Snowdena, wikileaks atd.
Navíc je knížka napínavá od začátku do konce.
Jediné, co se dá vytknout, je autorovo zaujetí urnami :-)
Knížka je pestrou sondou do života české duše. Je zajímavé vidět se očima zvenku.
Druhou půlku knížky jsem probrečela. Krásné, silné čtení.
Líbí se mi jazyk BN. A to je vše.
Knížku jsem dočetla, ale je to krize středního věku, pohrdání muži, stárnutí, osamělost - pořád dokola to samé.
Knížka se mi líbila, pohltila mě. Jen mi trochu vadí, že jsou si knížky od DB tak podobné.
Ze začátku jsem si musela oproti jiným detektivkám zvyknout na pomalejší tempo. Když to přirovnám k filmu, tak je to takový Malý pitaval z velkého města. Pomalé, poctivé vyšetřování.
Čekala jsem více příběhů z leteckého prostředí, ale je to spíše cestopis.
Fajn oddechovka na víkend.
Geniální knížka.
Soubor povídek detektivních, hororových, filozofických i humorných.
E. A. Poe (a R. Dahl) jsou pro mě mistry povídky.
(citáty v cizích jazycích by zasloužily překlad pod čarou; googlení vyrušuje ze čtení)
Jsem ráda, že jsem autorku nezavrhla po první přečtené knížce (z Bábovek jsem byla zklamaná, příliš mnoho postav, mělký děj).
To prší moře je depka, pár, ale do hloubky vykreslených postav, zajímavý styl psaní, poutavý děj. Knížka mě vtáhla do temné atmosféry.
Jdu shánět Osm a Veselí :-)