edith79

Tu dvojí rovinu, propojení minulosti a současnosti v knihách mám moc ráda a tady jsem si to opravdu užila. Příběh byl zajímavý, bez hluchých míst a Servaz je prostě bezva chlap. A byl i zamlada. Konečné rozuzlení pro mě bylo lehce šokující, ale na světě se šokující věci dějí. Malou výtku bych měla ke konci knihy. Možná toho už bylo trochu víc, než bylo potřeba. Tím nemyslím úplně poslední kapitolu. Ta byla skvělá a dala mi zabrat.

Čeká mě další maraton. Po sérii od Roberta Bryndzy jsem se pustila do Angely Marsons a první kniha mě úplně uchvátila. Bylo to děsivé, napínavé, ale i dojemné. Postava detektiva Kim Stone rozhodně není nesympatická a její životní příběh je opravdu bolestný. A závěrečné rozuzlení? Paráda. Další knihy autorky na mě čekají v mojí knihovně. A to je dobře.

Na něco se přišlo, něco zůstalo skryté za závojem. Doufejme, že ne na dlouho. Opět musím chválit. Měla jsem teď od Dominika Dána docela velkou pauzu, takže jsem se moc těšila a knížku si zase pěkně užila. Díly, které se odehrávají během Sametové revoluce nebo těsně po ní mám od autora asi nejraději.

A zase to byla pecka. Tentokrát přečteno za jeden den. Kim a její parta se zase pouští do napínavého pátrání, které je tentokrát zavádí do prostředí malých géniů. Opravdu neotřelé téma. Zároveň se v knize odehrává druhá linie, kde pátrá Kimin kolega Penn po pravdě v původně již vyřešeném případu a i tato linie je napínavá s překvapivým koncem. Naprostá spokojenost.

Musím se přiznat, že dlouho jsem ze žádné knihy nebyla tak na rozpacích jako z mého prvního setkání s Timem Weaverem a jeho hrdinou Davidem Rakerem. Na jedné straně lehce za vlasy přitažený děj, na můj vkus až moc bitek a honiček a méně detektivní práce a v neposlední řadě trochu překombinovaný konec, který mě po pravdě ani moc nepřekvapil. Na straně druhé to bylo tak napínavé a svižné a skvěle napsané, David velký sympaťák ( o jeho schopnostech akčního hrdiny se už asi nemá cenu rozepisovat) a mě to prostě strašně bavilo, takže zřejmě rozjíždím maraton s Timem Weaverem a těším se na další díly.

Už vážně nevím, co ještě dodat ke knihám Agathy Christie. Poslední dobou hltám jednu za druhou a i tato byla skvělá. Znovu mnoho postav, ale velice dobře zapamatovatelných. Elegán Poirot kromě krátké chvilky v úvodu nastupuje na scénu až později. A zase se rozbíhají výslechy, brilantní dedukce a samozřejmě závěrečné zcela nečekané, avšak zcela logické rozuzlení. Zřejmě mě další knihy královny detektivek neminou.

A je to tu zase. Další série, které neodolám. Když odhlédnu od osobního života vyšetřovatelky Lottie, které život nakládá /jak jinak/ snad ještě víc než vyšetřovatelům z jiných sérií, tak dojem z prvního dílu je hodně dobrý. Návraty mám ráda, i když u této knihy se mi nad kapitolami z minulosti téměř obracel žaludek. Toto je opravdu těžké téma. Krátké kapitoly mi nedovolily vydechnout a zvědavost mnou přímo cloumala. Něco jsem odhalila, něco mě překvapilo, ale celkově jsem velmi spokojená. Jenom mě trochu zaráží, že Lottiiny děti, z nichž jedno je dospělé a druhé dvě téměř taky, musí chodit hlídat babička. Tak jestlipak je uhlídá?

Bezvadná kniha, ale... jestli u mě některá z ženských vyšetřovatelek aspiruje na tu nejprotivnější je to Lottie Parkerová. Dávala jsem jí šanci několik dílů, ale je to s ní horší a horší. Jako matka a dcera se chová naprosto nemožně, že má rodinu si vzpomene vždycky, když jde do tuhého, aby na to v dalším díle opět úspěšně zapomněla. Cítí erotické napětí mezi ní a manželem kolegyně, ale potom se strašně diví, když to kolegyně řeší. A obdivuju Boyda, že jí ještě neukázal záda. Já už snahu oblíbit si ji vzdávám. Co však nevzdávám jsou příběhy Patricie Gibney, protože ty jsou naprosto skvělé. Téma této knihy je hodně bolestné a chmurné. Celý příběh jsem cítila neskutečnou lítost nad nevinnými dětskými dušemi, nad jejich fyzickým a psychickým utrpením a nad tím, jak jsou někdy dospělí naprosto slepí. Rozuzlení knihy bylo zajímavé, i když od určité chvíle mi něco napovídalo, kdo za tím vším stojí. Velice povedený díl série.

Pro mě určitě nejslabší kniha od autorky. Stalo se mi to u jejích knih už několikrát, že jsem prostě nemohla přijít ani jedné postavě na chuť. Tady se to ještě vystupňovalo, protože ty postavy mě doslova vytáčely. Bylo to ufňukané a unylé, pořád někdo padal únavou a jeho mozek nefungoval, protože děti jsou přeci tak strašná starost, že od jejich narození musí být každá matka na zhroucení. To mě asi štvalo nejvíc, ta neschopnost hlavní hrdinky se trochu vzchopit. Co se týká kriminální zápletky, ta byla celkem zajímavá, i když Shari opět kombinovala a kombinovala, až trochu překombinovala. Jedna linie příběhu mi připadala zbytečně na sílu, ale na konci jsem pochopila, proč tomu tak bylo. A ten konec byl asi tím nejlepším na této knize.

Kniha mě popravdě na začátku až štvala. Chování postav v čele s hlavním hrdinou mi připadalo naprosto iracionální a nelogické. Pořád se mi honilo hlavou, jak z toho autor vybruslí. A on vybruslil a celkem dobře, prostě ve svém stylu. Příběh byl na čtení docela těžký, plný emocí a pro Davida to bylo určitě psychicky nejnáročnější pátrání. Některé momenty knihy byly skvělé, nekteré lehce přitažené za vlasy, ale celkový dojem dobrý. Jen jsem tak nějak zvláštně ráda, že mám tento díl za sebou, tím pádem mi snad nic neuteklo a můžu se vrhnout na další, pro Davida už snad ne tolik osobní.

Tohle je naprosto boží, geniální a nadčasové. Milovala jsem to už jako holka a milují to i moje děti. To se nedá nemilovat.

A pak, že mě už nic nemůže překvapit...Bernard Minier tedy rozhodně ano. Od začátku do konce nesmírně napínavé čtení. Při slovu Pyreneje mi od jisté doby naskakuje husí kůže. Postavy v knize skvěle vykresleny, neměla jsem v nich žádný zmatek, jak se to občas u thrillerů stává. Nemohla jsem se odtrhnout, strašně mě zajímalo jak to všechno dopadne. A dopadlo to naprosto neskutečně. Jako milovnice šokujících zvratů a konců já jsem prostě nadmíru spokojená.

Úžasně temná kniha. Chystala jsem se na ni dlouho a možná to bylo dobře. Pohled do zvráceného nitra muže, který se zaprodal ďáblu, aby se z něj ďábel stal.

Moje závislost na královně detektivek stoupá. Opět jsem nebyla zklamaná. Tentokrát sice trochu zdlouhavější začátek, ale po spáchání vraždy se děj pěkně roztočil a překvapení střídalo překvapení. Slečna Marplová to ve finále moc hezky rozsekla. Velká spokojenost.

Další napínavé čtení od autorky. Tentokrát se vyšetřování Josie opět dotýká osobně. Kromě toho, že se musí potýkat s případem vraždy matky svého přítele se i vztah s ním ocitá na tenkém ledě. Josie dělá všechno proto aby udržela křehkou rovnováhu, ale zároveň dopadla brutálního vraha. Kořeny zla sahají opět až do minulosti a na povrch vyplouvají další a další hrůzné skutečnosti. Opět to bylo velmi zajímavé, s originální zápletkou a sympatickým týmem vyšetřovatelů.

Musím říci, že první kapitola byla jedna z nejbrutálnějších co jsem kdy četla. Dále se příběh ubíral také velmi děsivě. Zrůdných vražd přibývá a Lottie je opět po čtyřech měsících zpátky v centru děje. A bohužel opět nevidí co se jí děje přímo před očima. Já osobně nemám moc ráda zatahování rodiny vyšetřovatele do případu a zatím to tak v této sérii je. Připadá mi to trochu na sílu a zbytečné. Jinak příběh jsem hltala a kniha mě velmi bavila, až na tu nepoučitelnou Lottie...

Nedá se nic dělat, já těch pět musím dát. Mě totiž tahle knížka neuvěřitelně bavila. Vyšetřovatelé jeden vedle druhého sympatičtí, včetně Fabiana Riska. Na druhé straně pořádně zvrácený pachatel, kterému to myslí. Konec byl taková divočina, že se tajil dech. Možná až moc a plný počet jsem dát nechtěla. Ale fakt tak nějak musím...

Nemůžu jinak. Protože Kim je prostě Kim a s každou další knihou mám radši nejen ji, ale celý její tým. Děj byl opět napínavý a nebyla by to Angela Marsons, aby na úplný konec nepřipravila nečekané a velmi zajímavé rozuzlení. Knih od Angely nebude nikdy dost.

Příběh opět skvělý, konec napínavý a nervy drásající. Jen to zatahování Lotiiny rodiny do případů bych v dalších dílech klidně oželela. K vyšetřovatelce samotné nemám co dodat. Zřejmě už opravdu jiná nebude a ačkoli má hlavu plnou výčitek, vždycky je výsledek stejný. Boyda mi je až líto a docela se bojím co bude dál. Tak uvidíme příště.

Naprosto úžasná knížka. Jsem nadšená. Během četby se ve mně mísily všemožné pocity. Krásně, dojemně, ale i s humorem popsané povahy a pocity hlavních postav, to bylo k neodložení. Navíc byla kniha plná překvapení a drobných zvratů, které však znamenaly strašně moc. Opravdu nezapomenutelné.