edith79 komentáře u knih
Velice zvláštní, neskutečně dojemný a bolestný příběh. Knížka, kterou jsem v dětství četla několikrát a je prostě nádherná.
Knížka, která zanechá v človku dojem na celý život. Jedna z mých nejmilejších dětských knih. Když autor dokáže napsat příběh, který byste chtěli žít, navzdory chudobě a strastem, smekám klobouk.
Tak tato knížka byla nejčastěji zcizována u nás v knihovně. Někdo ji vždy vynesl pod tričkem a na záchodě jsme studovaly. Potom ji zase některá z nás pod tričkem odnesla zpátky. Maminkám to ušetřilo vysvětlování a nám zanechalo vtipné vzpomínky.
Knížka, kterou jsem v období ranné puberty naprosto zbožňovala a vážně si ji chci přečíst znova.
Tak tohle se povedlo. Kniha mě doslova vtáhla do děje a udržovala v napětí. Zápletka výborná, nervy napjaté do poslední stránky a po zaklapnutí knihy lítost, proč jsem to krucinál přečetla tak rychle...
Joy opět nezklamala. Provedla mě strachem, depresí a téměř šílenstvím, aby mě na konci románu bolelo břicho v očekávání rozuzlení, které jsem tentokrát sice správně tušila, přesto nemělo chybu.
Tolik jsem chtěla žít v Bullerbynu. Spát na seníku, jít na nákup a desetkrát se vrátit, starat se o dědečka i o malou Kerstin,prodávat třešně a mít šedivé smrky, lovit zubry a vůbec.... Vlastně to chci pořád...
Jmenuju se po ní a opravdu mě zajímá a dojímá život této zvláštní ženy. Kniha se čte jedním dechem a člověk pomalu nevěří, že jeden život a ještě ke všemu tak krátký mohl někomu přinést tolik lásky, slávy, štěstí, ale i bolesti a zamru. Zůstala tu její nádherná hudba a třeba i tato kniha její sestry, která je syrová a živelná, ale taková byla i Edith.
Tato knížka je neskutečně dojemná od začátku až do konce. Troufla bych si říci, že nejlepší a nejpůsobivější dílo autorky. Četla jsem ji od dětství snad padesátkrát a dojímá mě stále víc a víc. Mám ráda knihy ze kterých je cítit úcta a pouto k rodičům, ať už nás v životě potká cokoliv. Děkuju paní Šmahelová.
Absolutně na dřeň. Skvělá kniha, autor je opravdu mistr v tomto žánru. Dost v šoku jsem byla z toho, že více než polovina pachatelů byla na svobodě díky Havlově amnestii. Opravdu bláhové, ukvapené a hodně bolesti přinášející rozhodnutí. Pro oběti i pro jejich blízké. Každopádně třetí díl pentalogie budu vyhlížet s velikou netrpělivostí !
Jak už tu někdo psal, nejoblíbenější kniha (pro mne) od Lenky Lanczové. Zajímavá zápletka a vůbec taková drsná romantika. Nemusí být každý kluk přecukrovaný slaďouš, oni i ti grázlíci mají něco do sebe...
Prokousat se na konec této knihy, jejíž rozuzlení samozřejmě pravdu neodhalí mi trvalo vcelku dlouho a po pravdě jsem se v knize i trochu ztrácela. Literatura faktu je asi v tomto případě zajímavější.
Něco úžasného. Téměř všechny básně z této sbírky jsem uměla jako žákyně základní školy nazpaměť. A ještě dnes si jich spoustu pamatuju a pořád stejně mě dojímají. Škoda, že pět hvězdiček je maximum, tohle je na víc.
Podle mě nejlepší díl celé série. Člověk je po celou dobu čtení totálně rozervaný, neví jestli má hrdiny milovat nebo nenávidět. A ten úžasný sloh, nádherná slova. " Já miluju jedno děvče. Znám je celý život. Když jdu večer spát, zdá se mi o něm, tančí nade mnou, volá mě jménem, líbá mě na tvář, křičí, když ji trápí noční můra a já se probouzím, abych jí vybíral z vlasů tér.....".
Deprese toho nejhlubšího zrna. A přeci nemůžete přestat číst a utápíte se v té depresi dál a dál a potom ještě další čtyři díly a potom ještě dalších několik pentalogií a knih Virginie Cleo. V tom je její genialita, knihy až na dřeň. Na tohle nikdy nelze zapomenout.
No, přesně ten druh odporu, který já moc nemusím. Chlast, balast a blbý kecy u piva. Poprvé jsem to četla na střední škole. Dávám čtyři hvězdy, protože dojem to ve mně zanechalo asi na celý život a to se nepovede každé knize.
Nejkrásnější vzpomínka na dětství. Strašně jsem Márince a Vénovi záviděla dobrodružství a hlavně dobu v jaké žili, jejich úctu k rodičům a vůbec nádhernou poetiku knížek Marie Wagnerové - F.X. Háje.
Nádhera! Úžasný svět Jesus Christ Superstar ve Spirále. Nezapomenutelný zážitek, který si můžu pomocí knihy vždy připomenout. Díky za tuto krásnou a nesmírně zajímavou knihu.
"A co teprve velké, něžné oči nevinného drobečka usmívajícího se v matčině náruči - troufá si kdokoliv tvrdit, že by za nimi vytušil tlukot zrůdného srdce?" Uf, u téhle knížky jsem se ke konci vážně bála.A já se bojím ráda. Další úžasná kniha J.F., možná nejlepší ??
Úžasně děsivá a napínavá kniha J.F. Četla jsem ji už několikrát a pořád mi vyráží dech brilantní vykreslení příběhu a děsivá atmosféra. Joy F. je spisovatelka, která vás donutí ani nedýchat.