edith79 edith79 komentáře u knih

Oprátka za osm mrtvých Oprátka za osm mrtvých Roman Cílek

Příběh Olgy Hepnarové znám z různých knih. Tady její osud autor více rozpitval, ale nic nového jsem se v podstatě nedozvěděla. Ano, byla to nešťastná, psychicky nemocná osoba, ale litovat ji prostě nelze.

Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Krásná knížka. Pamatuju si, že jako dítě jsem Robinsonovi život na ostrově dost záviděla :-)

Metráček: (I.-II) Metráček: (I.-II) Stanislav Rudolf

Moje první knížka od Rudolfa a hned láska na celý život. Četla jsem ji několikrát, po pár letech jsem se málem pominula štěstím, když jsem zjistila, ze existuje pokračování, které podle mě nebylo o nic horší než první díl. Dodnes se k ní ráda vracím.

11.05.2016 5 z 5

Krása nesmírná Krása nesmírná Irina Karnauchovová (p)

Tahle knížka mě vždycky jako dítě fascinovala svojí tíhou. Byla vážně velká, silná a těžká, ale i krásná a nezapomenutelná.
Po několika málo letech od mého dětství: Malé doplnění. Knížku jsem si sehnala a světe div se, není velká ani těžká, ale je nádherně nostalgická a fascinuje mě pořád stejně.

Takový je Barbánek Takový je Barbánek Jiří Havel

Pořád ji ještě mám. Tohle mě jako dítě neskutečně bavilo. Komiksová postavička Barbánka je tak roztomilá a přitom tolik uvědomělá :-)

Střípky mých lásek Střípky mých lásek Lenka Lanczová

Naprosto dokonale popsaný problém anorexie. Stačí jeden nevhodný a třeba i nechtěný impuls a může to stát život.

11.05.2016

Záskok Záskok Zdeněk Svěrák

Moje nejoblíbenější hra DJC. Vavroch naprosto excelentní "machr" herec. Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat.

Pinocchiova dobrodružství Pinocchiova dobrodružství Carlo Lorenzi Collodi

Na této databázi miluju, když občas narazím na knížku, kterou jsem znala jako dítě a třeba na ni zapomněla. Ale to není případ Pinocchia, na toho se zapomenout nedá. Já si knížku kdysi půjčovala, moje děti ji dnes mají v knihovně s úžasnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové a já ji prostě miluju.

Trest života Trest života Joy Fielding

Kniha, kterou číst je absolutně nesnesitelné, tolik se zadírá pod kůži.

Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák nemůže člověka zklamat, protože tolik moudrosti, inteligence a humorného nadhledu jen tak někdo nemá. Snad jen Jan Werich.

Černá kniha sériových vrahů Černá kniha sériových vrahů Stéphane Bourgoin

Tak tohle je opravdu hluboká sonda do vrahovy duše. Do hodně, hodně černé duše.

Nemilovaná Nemilovaná Virginia Cleo Andrews

Jak nemilovat Nemilovanou? Krásné, zvrácené, dojemné čtení. Tohle je prostě nezaměnitelný rukopis V.C. Andrews. Srdce by vám to utrhlo, ale musíte číst dál.

Oddělené ložnice Oddělené ložnice La Vyrle Spencer

I když nejsem zrovna na tenhle druh literatury, tato knížka se mi líbila. Už je to nějaký pátek co jsem ji četla, ale pořád si docela dobře pamatuju děj a vím, že mě moc bavila a i trochu dojímala.

Kapky rosy Kapky rosy Lenka Lanczová

Tato knížka se mi začala více líbit až při druhém čtení. Osobně mám radši v knihách Lenky Lanczové takové ty trochu grázlíky, takže u mě dobrý :-)

Sviňák Sviňák Irvine Welsh

Ohó, tak to je síla. Zajímavé, syrové, nechutné, ale prostě to musíte dočíst.

Galerie zločinu Galerie zločinu Miroslav Kučera

Oproti jiným knihám tohoto žánru to prostě není ono. Dozvěděla jsem se tady pár nových informací, ale mohlo to být napsáno, já nevím, zajímavěji ?

11.05.2016 3 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Tak nevím, mě to zase tak úžasné nepřipadá, spousta věcí zde postrádá logiku. Docela mi trvalo se tím vším prokousat. Ještě, že pachatel, detektiv i tajný agent byli všichni stejně geniální. Takových géniů v jedné knize...

02.05.2016 2 z 5

Panny od královny Anny Panny od královny Anny Marie Frydrychová

Tuto knihu jsem dlouho hledala. Jako náctiletá jsem ji četla několikrát a moc se mi líbila. Asi je na čase přečíst si ji znovu :-).

29.04.2016 5 z 5

Wonderland: Země divů Wonderland: Země divů Jennifer Hillier

Výborná kniha, nic překombinovaného, přesto napínavého. Měla jsem za to, že tentokrát vraha neodhalím až do samotného konce, avšak na určité stránce mi jeho jméno přímo uhodilo v hlavě a od té chvíle jsem mohla pozorovat, že moje myšlenka je správná, děj se ubíral přesně tím směrem. I tak mě kniha moc bavila a určitě si od Jennifer Hillier ráda přečtu další.

29.04.2016 5 z 5

Zachrániš ma ráno Zachrániš ma ráno Joy Fielding

Četla jsem ji už před několika lety a teď jsem si dala repete v podobě audioknihy. Věděla jsem sice, kdo je pachatel, odhalila jsem ho už napoprvé, ale i tak a nebo právě proto jsem si to užila. Mrazivá knížka za pět hvězdiček.

21.04.2016