edith79

Tato kniha opravdu není pro slabé povahy a ještě teď mi běhá mráz po zádech z toho, jaká zrůda se dokáže ukrýt v tvorovi, který si říká člověk i když na to nemá právo.

Stará dobrá Joy. Kniha mi hodně připomínala její dřívější příběhy, hlavně dějová linka se starší dcerou. Pravdou je, že některé momenty příběhu jsem odhalila předem a ani závěrečné rozuzlení pro mě nebylo šokující, ale i tak mě moje oblíbená autorka rozhodně nezklamala.

Pro mě zklamání. Vcelku dobře vymyšlené prostředí a námět, ale motiv ubohoučký. Trauma staré UŽ deset let bylo trapně přehnané a důvody, které vedly pachatele k činu za ten čin opravdu nestály. Navíc se hlavní hrdinka nakonec předvedla jako neskutečná blbka.

Moc hezká knížka, vtipně napsaná, taková oddechovka. Tohle mě vážně bavilo.

Nedalo mi to v podstetě nic. Jen mě to stálo trochu mého času, naštěstí ne tolik, protože to není dlouhé dílo. A to je asi tak všechno co k tomuto divnodílu mohu říci.

Další kniha autora inspirovaná skutečným vrahem v dějinách slovenské kriminalistiky. Napínavé čtení s dávkou humorného špičkování krimi party z oddělení vražd. Opět spokojenost, s knihami tohoto spisovatele určitě ještě nekončím.

Sova je napínavé a zajímavé počtení, pokud se ovšem autor nezačne věnovat psychickému rozpoložení členů vyšetřovacího týmu. V tu chvíli se vkrádá pocit, že znovu čtu jeho minulou knihu. Pořád dokola opakované popisy depresí, bolestí, kocovin a jiných chemických raušů jsou trochu nezáživné. Na další knihu se těším, ale "pojď Mio, pojď" už prosím ne.

Bernard Minier mě napodruhé nezklamal, i když Mráz mě oslovil více. Musím ocenit neotřelé motivy zločinů v obou knihách, sympatické hlavní hrdiny a hlavně napětí, které autor umí skvěle vytvořit. Tleskám.

Název této knihy je zvolen naprosto správně, protože z ní jde opravdu mráz po zádech. Mrazivá atmosféra, mrazivé prostředí hor, mrazivé nitro sériového vraha, mrazivý motiv. Co více si od knihy přát.

Paráda. Něco tak dobrého jsem nečetla pár let zpátky. Postavy, zápletka, motiv, všechno dokonale vymyšlené, neskutečně napínavé a přitom vcelku civilně a jednoduše napsané. V knize nemuselo být sto postav, jak je tomu v poslední době v thrillerech zvykem, autorka si vystačila s několika, zato perfektně vykreslenými figurami z nichž ani jedna nenudila. Vážně skvělé počtení.

Zajímavá kniha, ale že by mě naprosto nadchla to nemohu říci. Nechala jsem se dost navnadit hodnocením zde na Databázi a proto jsem byla trochu zklamaná. Taková klasická severská krimi, kterých je nyní k mání nespočet. Do dalších dílů zatím nejdu, snad někdy v budoucnu.

Takové celkem zdlouhavé, spoustou liomonády okolo polité čtení. Dost předvídatelné. Trošičku mi to připomínalo mnou v pubertě milované Stopy hrůzy. Na Deavera průměr, umí to určitě i lépe.

Nedočetla jsem, ale připadá mi, že téhle trapárně se nedá vyhnout. Koluje po facebooku, čtou to na pokračování v rádiu a já to nechápu. Chlubit se všude tím, že mám doma nevychovaného spratka je teď snad móda nebo co??? Fakt bič boží.

Podle mě nejvtipnější knížka Lenky Lanczové. Hlavní hrdinka má ze začátku nos pěkně nahoru a právě proto ji potkávají neskutečné trapasy a horké chvilky. Opravdu se u této knížky neskutečně bavím kdykoliv ji čtu a to je každé léto :-)

Této knize Lenky Lanczové jsem se dlouho vyhýbala. Prostě mě, nevím proč nelákala. Teď musím říci, že se mi nakonec opravdu líbila. Není to zrovna kniha pro náctileté jako většina ostatních knih této autorky, je jiná a velmi zajímavá. A je asi zbytečné psát, že jdu rovnou do druhého dílu.

Tak tohle mě asi moc bavit nebude... To jsem si myslela na začátku čtení. Omyl ! Bavilo mě to a moc. Zase trochu jiný druh vyšetřování, ale četla jsem jedním dechem.

Trošku jiné kafe od Dána, ale taky mi chutnalo. První setkání krimi party a vykreslování charakteru každého z nich. Ke konci byl příběh skutečně hodně zajímavý a plný napětí. Vážně mě to bavilo.

Ještě teď se směju. Krásně laskavá a vtipná knížka o dvou starých ochmelcích s velkým srdcem. Často se mi stalo, že jsem vyprskla nebo se musela nahlas smát. Tahle knížka je jako pohlazení.

Tuto knihu jsem dokonce na čas odložila. Nemohla jsem jí nějak přijít na chuť. Nakonec jsem ji dočetla a jsem ráda. Nepřesvědčivý začátek totiž vynahradí skvělý konec. Od toho se nedá odtrhnout, i když předem víte, jak to všechno zákonitě musí dopadnout.

Zajímavý námět i motiv pachatele. Kniha nezklamala, opět napínavé a také vtipné čtení. Už se těším na další Dánovo dílo, vytvořila jsem si na téhle partičce lehkou závislost.