edith79 edith79 komentáře u knih

Královna plesu Královna plesu Robert Lawrence Stine

Bezvadný díl. Pamatuju se, že ve třídě ho vlastnila pouze jedna spolužačka a čekalo se na něj. Popravdě mě u SH fascinovaly obálky a tahle opravdu stála za to.

08.04.2017 5 z 5

Hard rock Hard rock Nicholas Adams (p)

Hard rock je jeden z nejlepších dílů SH a to bez pardónu. Perfektní zápletka, hodně podezřelých a překvapivé rozuzlení. Já ty knížky mého mládí prostě miluju.

08.04.2017 5 z 5

Smrtící povzbuzení Smrtící povzbuzení Nicholas Adams (p)

Velice napínavé a strašidelné čtení. Ani po letech, kdy jsem ji četla poprvé neztrácí na napětí a hrůzostrašnosti. Brr

08.04.2017 5 z 5

Zadání : jsi mrtvý Zadání : jsi mrtvý Nicholas Adams (p)

Stopy hrůzy jak mají být. Téměř do konce nevíte, kdo je vrah a tak je to správné. Povedený díl od N. Adamse.

Hodina ošklivé smrti Hodina ošklivé smrti Ivan Milan Jedlička

S touto knížkou jsem se kdysi bála být v jedné místnosti. Po letech jsem díky internetu o případech z knížky zjistila spoustu věcí a je opravdu děsivé, že všechny byly založeny na skutečných událostech a dnes už se ví, kdo byla "Neznámá pod smuteční vrbou" nebo jak dopadl vrah třináctileté dívenky. Ani dnes bych si tuto knížku pod polštář rozhodně nedala.

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Film znám téměř zpaměti (tedy remake z roku 2005) a knížku jsem poslouchala v audio podobě, skvěle načtenou Bárou Hrzánovou. Obojí je parádní.

08.04.2017 5 z 5

Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky Jiří Žáček

Hrůzostrašné pohádky z různých koutů světa s laskavou dávkou humoru. Bavila mě moc, hlavně Baba Jaga, to je moje oblíbená hrůzostrašná postava z dětství.

28.03.2017 5 z 5

Děs Děs David Hidden

Co k tomu napsat? Hlavního hrdinu jako bych dávno znala. Další ztraumatizovaný pijan s pohnutou minulostí, který se v nouzi největší stane abstinentem. Příběh byl docela zajímavý, popisy mučení evidentně mají za úkol šokovat a možná právě proto mě až tak nešokovaly. Výhrady mám ke konci knihy, chvílemi byla depka hlavního hrdiny až k nesnesení a přála jsem mu, aby ho někdo místo něžného omývání spíše proplesknul. A o úplném konci už vůbec nemluvím. Ten byl totálně odfláknutý, bohužel mám pocit, že opět záměrně, ve snaze autora být alespoň v něčem originální, což se nepovedlo.

28.03.2017 1 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Moc pěkná knížka. Michaela Klevisová je rozhodně můj největší domácí objev. Tato kniha se sice neodehrává u nás, ale na holandském ostrově, což jí ovšem neškodí, český prvek je tu zastoupen postavami Josefa a Ingrid. Odhalit vraha se mi nepodařilo a to mě vždycky baví. Takže, mevrouw Klevisová, máte to za pět.

23.03.2017 5 z 5

Příběh TY a JÁ Příběh TY a JÁ Petra Langová

Po spoustě krimi a thrillerů jsem si ráda odskočila do poklidnějších vod romantiky. Tato knížka je napsána vtipně, čtivě a opravdu mě bavila. Bohužel jsem díky zdejším komentářům tušila co mě čeká a tak mě konec nepřekvapil a nešokoval, ale to neznamená, že mě nedojal.

17.03.2017 4 z 5

Vyvraždění rodiny Greenů Vyvraždění rodiny Greenů S. S. Van Dine

Zajímavá kniha s napínavým dějem a překvapivým rozuzlením. Začíst se do ní mi dalo trochu práce, ale na konci jsem nelitovala. Mělo to opravdu tajemnou a strašidelnou atmosféru.

15.03.2017 4 z 5

... a výstupy do údolí ... a výstupy do údolí Jan Pelc

Ani se mi to nechce moc komentovat. Nebavilo mě to. Atmosféra ...a bude hůř je definitivně pryč. Olin je pořád pako a pakem zůstane.Asi tak.

09.03.2017 2 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Kam na to Dominik Dán chodí? Opět originální námět, poutavě napsané a napínavé čtení. Bavily mě obě části, ta z vězeňského prostředí, i ta, kde vystupovala moje oblíbená partička detektivů z kanceláře 141.

06.03.2017 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Pěkná, zajímavá krimi od české autorky. Některé postavy a dějové linky mi nakonec připadaly trochu zbytečné, jenom pro natažení knihy, ale příběh byl napínavý a motiv vcelku neotřelý.

21.02.2017 4 z 5

Útěky – Lída Baarová Útěky – Lída Baarová Josef Škvorecký

Lída Baarová pro mě zůstává záhadou. Na jednu stranu inteligentní žena, schopná naučit se jazyk za pár dní, na stranu druhou naivní do sebe zahleděná kráska, která se dokázala bláznivě zamilovat bez ohledu na cokoli. A to i do muže jakým byl Josef Goebbels. V této knize, kterou napsal Škvorecký podle vyprávění Baarové je Lída upřímná a popisuje vše pravdivě. Bohužel v roce 1991 vychází nové, tentokrát Lídou Baarovou osobně sepsané memoáry, kde herečka zcela neupřímně vztah s Goebbelsem popírá. Četla jsem obě knihy, a tato je samozřejmě lepší, jelikož je pravdivá.

11.02.2017 5 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Napsat pořádnou krimi s originální zápletkou a neotřelým motivem je stále těžší. Tady se to ovšem povedlo na jedničku. Kniha udržuje člověka v napětí a má spoustu silných a překvapivých momentů. Kapitoly jsou dlouhé tak akorát, takže si pořád říkáte "ještě jednu" a najednou je konec a je vám to líto, přestože jste se ho vlastně nemohli dočkat.

08.02.2017 5 z 5

Vstupenka do ráje Vstupenka do ráje Lenka Lanczová

Hrdinka této knížky mě nepředstavitelně štvala. Sobecká, nespokojená panička, kterou pálí dobré bydlo a v téměř čtyřiceti se chová jako naivní, pubertální nanynka. Nekouká nalevo, napravo, vše řeší s horkou hlavou naprosto zatemněnou postelovými hrátkami s milencem. A úplně nejvíc mě vytáčelo jak její nadrženost a hloupost ovlivnila život jejích dcer. Ale všeho do času.......

05.02.2017 4 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Minier potřetí a Minier opět skvěle. Tma je temná jako byl Mráz mrazivý a Kruh kulatý. Hlavní hrdinka si projde několika fázemi a do všech jsem se dokázala vcítit, všechny byly perfektně napsané. Servaz tradičně rozpolcený, ale přesto sympatický. Těším se na další knihy autora.

01.02.2017 5 z 5

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

K této knížce není co dodat. Právem je považována za bestseller podle kterého vznikl kultovní film, který si taktéž plným právem odnesl pět Oscarů.

11.01.2017 5 z 5

Dobrá mysl Dobrá mysl Helena Šmahelová

Milá knížka o dívence Doře, která se s tatínkem přistěhuje do tajemného zámku, aby zjistila, že ne všechno je tak jak vypadá. Moc hezká vzpomínka na dětství.

11.01.2017 5 z 5