edith79 komentáře u knih
Drsná kniha od dalšího významného kriminalisty Luboše Valeriána a mého oblíbeného publicisty Viktorína Šulce, tentokrát o skutečných případech ze severní Moravy. Pánové spolu vytvořili temné a zajímavé čtení a já jim dávám pět hvězdiček.
Skvělé čtení. Agathu Christie jsem dlouho neprávem opomíjela. Moje první čtenářské setkání s touto dámou ve mně zanechalo parádní dojem a rozhodně se vrhnu i na její další díla.
Po Písečném muži jsem si říkala, že od této dvojice už nikdy. Ještě, že jsem to nedodržela. Tato knížka byla podle mého úplně něco jiného a až na pár za vlasy přitažených situací byla narozdíl od Písečného muže uvěřitelná a napínavá.
Zase zajimavé a napínavé čtení. Partička kolem detektiva Krauze řeší další ošklivou vraždu mladého člověka a je kolem toho spousta napětí, ale i legrace. Hlavně Krauzovo a Chosého první oťukávání mobilního telefonu, to byla neskutečná sranda.
Já tleskám. Tato knížka mě v knihkupectví zaujala úplnou náhodou. Nikdy předtím jsem na ni nikde nenarazila a o to víc mě velice mile překvapila. Příběh mě naprosto pohltil. Vypravován několika osobami a naprosto dynamický. Žádné obšírné popisy, vše spělo pěkně k neotřelému závěru, který mi vyrazil dech. Přesto, že v knize pozorný čtenář spoustu věcí odhalí předem, závěr by podle mě neodhadl ani poručík Columbo.
Tak to prostě chodí. Rozuzlení této dánovky bylo i nebylo překvapivé a opět mě utvrdilo v mém nepřesvědčení. Skvělá kniha.
Tři hvězdy za neskutečně bujnou Páralovu fantazii. Jinak tohle není můj šálek kávy, nebýt čtenářské výzvy, nikdy bych pro tuto knihu nesáhla a její přečtení mi trvalo.
Četla jsem do výzvy a po pravdě mi to dost trvalo a kniha mě příliš nenadchla. Obecně válečné téma v knihách moc nemusím a proto si od něj dám zase delší dobu pokoj.
S Adler Olsenem mám tak trochu problém. Nějak se memůžu přimět se ke knize vracet. V podstatě se musím trochu nutit do čtení, abych na konci mohla říci, že to ve finále nebylo vůbec špatné.
Tato knížka mě nadchla začátkem a lehce zklamala závěrem. Děj šel pěkně kupředu, žádná zbytečná vata, postavy zajímavé, i když ne zrovna sympatické. Vraha jsem měla po celou dobu v podvědomí a nespletla jsem se. Jen k rozuzlení případu došlo tak nějak náhodou a bez zvláštního přičinění Velké Sovy. Jinak ale opravdu zajímavé čtení, temné a strašidelné, propojené s Erbenovou Kyticí, která tomu dodává skvělou atmosféru.
Není co dodat. Znovu za pět pro Dominika Dána. Zajímavé vyšetřování s ještě zajímavějším rozuzlením. Navíc opět nechybí velká dávka vtipu v podání detektivů z Nášho Mesta.
Parádní kniha. Vždycky jsem se jí bála pro její počet stran a teď, když jsem u konce strašně mě mrzí, že těch stran nebylo daleko víc. Odkládám jí se zvláštními pocity. Bude mi po ní tak nějak smutno.
Téměř o měsíc později: Po přečtení knihy mi po ní bylo natolik smutno, že jsem ji vyhledala jako audioknihu a jsem nadšenější než dřív. Audiokniha TO v podání Pana Jiřího Žáka je prostě něco úžasného.
V této knize netečou potoky krve ani neřádí sériový vrah. A přesto vás při jejím čtení neustále mrazí. Mrazí z toho, čeho všeho je "člověk" schopen, čím vším si jiný člověk musí projít a co všechno dokáže člověk vydržet. A ten závěr? Prostě paráda. Taková paráda, že jsem dočtení záměrně oddalovala a nechala si ho až na tu magickou chvíli, kdy si večer zalezu s čajem a knížkou do postele.
Další napínavá, tajemná a působivá kniha od Jennifer Hillier, která se pomalu, ale jistě pro mě stává další Joy Fieldingovou. Mám moc ráda překvapivé konce a tady se to Jennifer podařilo perfektně, vážně docela nečekané rozuzlení. Z jejích knih jsem prostě nadšená a budu netrpělivě vyhlížet další.
Zajímavá kniha. Do poslední chvíle nevíte kdo je pachatel jelikož autor vám k jeho odhalení nedá žádné vodítko. Proto jedna hvězda dolů, já mám vodítka ráda a k pořádné krimi knize patří. Jinak napínavé a místy mrazivé čtení.
Doslova zhltnuto. A stálo to za to. Bon Jovi jsou moje celoživotní srdcovka a nic už mě nemůže překvapit.....omyl. Dozvěděla jsem se spoustu informací o kterých jsem neměla ani ponětí. Skvělá publikace. Pro fanoušky Bon Jovi u nás prostě povinná, jelikož jediná. Díky. Paráda
Taková příjemná pohádková jednohubka na kterou jsem se dlouho chystala. Spokojenost a krátký návrat do úžasného světa HP.
Mazec. Opravdu dobré, napínavé a na konci překvapivé čtení. Knihy Bernarda Miniera mě baví, jsou poutavě napsané, jeho styl mám prostě ráda a Zkurvenej příběh není vyjímkou. Jen doufám, že se Bernard nefláká a už pracuje na další dobré knize. Budu se těšit.
Beznaděj... Nejhorší pocit, který může člověk poznat. Z této knihy beznaděj přímo čiší. Tolik snahy, tolik vyplýtvaných sil, tolik marných pokusů a výsledek? Nemám slov. Napadá mě jen velký obdiv ke každému, kdo přijme do svého rodinného kruhu někoho potřebného, protože potom se děj vůle boží.
Detektivní příběh u kterého jsem bohužel dost brzy odhalila pachatele. I tak to bylo zajímavé čtení, kde na vás dýchne jakási nostalgie z vyšetřování zločinu bez moderní techniky, kdy se vyšetřovatel musí spolehnout hlavně na svůj postřeh a důvtip.