edith79 edith79 komentáře u knih

Šeptej do ticha Šeptej do ticha Lenka Lanczová

Moje nejoblíbenější série od Lenky Lanczové. To jsou prostě Šeptačky.

Brutalita Brutalita Josef Klíma

Tato kniha Josefa Klímy popisuje několik případů, které se opravdu staly, včetně případu Jiřího Straky - spartakiádního vraha nebo Evy Kováčové, dívky, která podpálila ústav pro duševně choré, o čemž dosti zkresleně vypráví film Requiem pro panenku. Zajímavá kniha.

11.01.2017 4 z 5

Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Super ztřeštěný prázdninový dívčí román.

11.01.2017 5 z 5

Ďábelské kouzlo Ďábelské kouzlo Lynn Beach (p)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů SH. Tak trochu magický a nadpřirozený díl, který mě strašně bavil, ačkoli nejsem zrovna vyznavačkou nadpřirozených sil.

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

V tomto pořípadě jsem nejprve viděla film a až později četla knihu. Myslím, že pořadí je lhostejné, protože film knihu věrně kopíruje a obojí je velmi povedené. O třídu lepší než Ostré předměty.

Sovák podruhé Sovák podruhé Slávka Kopecká

Vyprávění tohoto skvělého českého herce mě vážně baví.

11.01.2017 4 z 5

Pokažené rande Pokažené rande Robert Lawrence Stine

Toto už je jen takový odvar z původních Stop hrůzy, které byly super zhruba do třicátého dílu. Tohle už vážně není ono.

11.01.2017 2 z 5

Ronja, dcera loupežníka Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgren

Krásný pohádkový příběh od úžasné autorky, která dala světu Děti z Bullerbynu nebo Pipi dlouhou punčochu. Ronja je další v řadě úžasných dětských příběhů, které vás vezmou jako dítě za srdce a už nikdy nepustí.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Krásný příběh, který jsem ale musela přečíst dvakrát, abych mu přišla na chuť, protože je to zvláštní dílo, které může leckomu připadat nepochopitelné, ale ve své podstatě je krásně jednoduché a neskutečně milé.

11.01.2017 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Podivná knížka o podivných fotografiích a podivných dětech. Podivné je vážně to pravé slovo.

11.01.2017 3 z 5

Jednou nohou v hrobe Jednou nohou v hrobe Dominik Dán

Co napsat? Že mě to zase bavilo? Že Dominik Dán je autor od kterého se nemůžete odtrhnout? Že se těším na další jeho knihy? Že píše poutavě, napínavě a vtipně? Odpověď na všechny otázky je ANO.

Nežná fatamorgána Nežná fatamorgána Dominik Dán

Kniha podle mého gusta. Navíc mě vážně baví přečíst si o poměrech před, při, nebo krátce po revoluci. Autor evidentně ví o čem píše, navíc chytře, poutavě a civilně s určitou dávkou chlapského humoru.

Kráska a netvor Kráska a netvor Dominik Dán

,,Nezdá sa ti, že v tomto prípade máme akosi priveĺa posraných svedkov?" Dominik Dán mě prostě neskutečně baví, děsí a je prostě nenapodobitelný. Další zajímavá kniha se spoustou napětí, ale i vážně skvělého humoru, který mě nutí, i přesto, že čtu detektivní příběh, smát se nahlas. Opět si zaslouží plný počet tento Pán.

11.01.2017 5 z 5

Dívka od vedle Dívka od vedle Jack Ketchum (p)

Tato kniha opravdu není pro slabé povahy a ještě teď mi běhá mráz po zádech z toho, jaká zrůda se dokáže ukrýt v tvorovi, který si říká člověk i když na to nemá právo.

01.01.2017 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Stará dobrá Joy. Kniha mi hodně připomínala její dřívější příběhy, hlavně dějová linka se starší dcerou. Pravdou je, že některé momenty příběhu jsem odhalila předem a ani závěrečné rozuzlení pro mě nebylo šokující, ale i tak mě moje oblíbená autorka rozhodně nezklamala.

01.01.2017 5 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Pro mě zklamání. Vcelku dobře vymyšlené prostředí a námět, ale motiv ubohoučký. Trauma staré UŽ deset let bylo trapně přehnané a důvody, které vedly pachatele k činu za ten čin opravdu nestály. Navíc se hlavní hrdinka nakonec předvedla jako neskutečná blbka.

20.12.2016 2 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Moc hezká knížka, vtipně napsaná, taková oddechovka. Tohle mě vážně bavilo.

19.12.2016 4 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Nedalo mi to v podstetě nic. Jen mě to stálo trochu mého času, naštěstí ne tolik, protože to není dlouhé dílo. A to je asi tak všechno co k tomuto divnodílu mohu říci.

03.12.2016 1 z 5

Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Další kniha autora inspirovaná skutečným vrahem v dějinách slovenské kriminalistiky. Napínavé čtení s dávkou humorného špičkování krimi party z oddělení vražd. Opět spokojenost, s knihami tohoto spisovatele určitě ještě nekončím.

29.11.2016 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Sova je napínavé a zajímavé počtení, pokud se ovšem autor nezačne věnovat psychickému rozpoložení členů vyšetřovacího týmu. V tu chvíli se vkrádá pocit, že znovu čtu jeho minulou knihu. Pořád dokola opakované popisy depresí, bolestí, kocovin a jiných chemických raušů jsou trochu nezáživné. Na další knihu se těším, ale "pojď Mio, pojď" už prosím ne.

22.11.2016 4 z 5