Elen telemna Elen telemna komentáře u knih

Vlčí princezna Vlčí princezna Cathryn Constable

Krásný a romantický příběh. Líbilo se mi to, že i obyčejná dívka může být princeznou.
Nevím proč, ale Sofie mi připadala něčím podobná mně samé. Byla mi sympatická a připadalo mi, jako bych to, co prožívala ona, prožívala s ní...
Jenom se mi nelíbilo, že už od začátku jsem věděla, jak to asi skončí.

16.08.2016 4 z 5

Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Krásný příběh plný lásky. Přišlo mi to tak krásně dojemné, ten neobyčejně kouzelný vztah mezi Jonatánem a Karlem. Když jsem knihu dočetla měla jsem chuť se rozbrečet, jak jsem byla unesena z tohoto nádherného příběhu.
Někdy se přistihnu, jak na ni myslím... Je dobré se zamyslet nad tím, co jsme vlastně přečetli a uvědomit si, co nám příběh chtěl říct. Tady je myšlenek opravdu moc, ale jedna je hlavní, a to láska mezi Jonatánem a Karlem. Je v mé blízkosti někdo, kdo by mě měl rád tak, jako Jonatán Karla...? A mám já někoho, koho bych měla ráda, jako měl rád Karel Jonatána...?

30.07.2016 5 z 5

Kouzelné křeslo Kouzelné křeslo Enid Blyton

Pěkné, napínavé, krásné čtení pro děti. Opravdu kouzelná knížka. Co musím vytknout, je to, že se vždycky vraceli domů. Kdyby v těch zemích zůstávali déle, tak by to bylo lepší. Ale jinak super.

06.09.2015 4 z 5

Zakázané Věže Zakázané Věže Carol Gaskin

Moc zajímavé a dobrodružné. Líbí se mi, že si můžu sama určit, co v té knížce udělám.
P.S. Konečně hrdina neudělá žádnou blbost :D

27.08.2015 4 z 5

Poklady pod sněhem Poklady pod sněhem Patricia St. John

Moc pěkná knížka. Dovoluji si i říct: "Na potěchu duše".
Moc se mi líbilo, jak Lucien vyřezával a snažil se napravit svou chybu. Je jen málo lidí, kteří se snaží napravit to, co způsobili. A je ještě méně lidí, kteří se nevzdávají, když je jejich veškeré úsilí zničeno.

27.08.2015 5 z 5

Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Úžasné a napínavé zároveň. Úplně jsem se dokázala do děje vžít. Chápala jsem Marinu ve všech případech.

21.06.2015 4 z 5

Princezna a skřítci Princezna a skřítci George MacDonald

Pěkné. Moc pěkné. Moc se mi tam líbil nápad a ten chlapec Curdie. Musel být hrozně statečný...

04.06.2015 4 z 5

Můj kocourek je veliký popleta Můj kocourek je veliký popleta Gilles Bachelet

Je to hrozná legrace. Vážně super. Úžasná kniha pro případ, kdybyste měli někdy chuť se zasmát.

22.12.2014 5 z 5

Ela a ledová kletba Ela a ledová kletba Darcey Bussell

Pěkné, ale na 1. díl to nemá. Přijde mi, že ty ostatní díly (včetně tohohle) jsou si hrozně podobné. Vždy se tam něco děje a vždy to vyřeší Ela, protože nikdo jiný to prostě vyřešit nemůže!
Ale atmosféra se celkem povedla.

22.12.2014 4 z 5

Únos na jízdárně Únos na jízdárně Karin Müller

Asi nejlepší a nejnapínavější ze série Detektivní kancelář podkova. Samozřejmě, že všechny díly byly pěkné, ale tenhle se mi líbil prostě nejvíc. Byl takový... jiný...

15.12.2014 4 z 5

Anička u moře Anička u moře Ivana Peroutková

Pěkná knížka o Aničce, která jede k moři. Líbí se mi, jak to hrozně prožívá a má spoustu zážitků. Musela mít velké štěstí, že potkala v cizině holku ze stejné země, jako je ona sama....

15.12.2014 4 z 5

Pětka na tajemných blatech Pětka na tajemných blatech Enid Blyton

Pěkná a napínavá knížka. Hodně jsem se smála skoro všem scénám, kde byl Smrkáč. Obdivuju, jak musí být Tim chytrý a hodný, že dokáže poslechnout svou paní na slovo. Takového psa bych chtěla. :D

Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Ve škole mi někteří říkají, že mě nechápou. "Tohle je kniha pro kluky!" No a co. Tohle je moc pěkná kniha o přátelství. Krásná kniha o klubu hochů, kteří se stávají lepšími. Co je divné na tom, že to čtou i holky?

15.12.2014 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Krásná a napínavá knížka. Moje nejoblíbenější část je ta v Mlžných horách s Glumem. Můj Milášek byl prostě dokonalý.
Líbí se mi, že i malý a tlustý hobit Bilbo se může vydat na dobrodružnou cestu, i když je malý a vypadal jako strašpytel. Nakonec se ale ukáže, že bylo dobře, když ho trpaslíci vzali s sebou. Vážně pěkný příběh.

15.12.2014 5 z 5

Ela a kouzelné baletní střevíčky Ela a kouzelné baletní střevíčky Darcey Bussell

Moc hezká knížka. Líbí se mi, jak je tam popsané, že jsi díky baletu v úplně jiném světě. Ten pocit tancovat musí být krásný! Já to znám díky hudbě. Nádhera!

01.09.2014 5 z 5

Eliška a toulavá Hvězdička Eliška a toulavá Hvězdička Diana Kimpton

Krásná knížka pro děti. Asi nejlepší ze série princezny Elišky. Moc se mi tam líbili ti koníci a to dobrodružství, které může potkat každého.

31.07.2014 4 z 5

Malý bílý koníček Malý bílý koníček Elizabeth Goudge

Moc hezká knížka. Nejvíce se mi tam líbil malý bílý koníček. Vždycky, když tam o něm bylo něco napsané, přála jsem si, aby nikdy neodešel.
Malý bílý koníček je moje oblíbená postava.
Příběh to byl hezký s krásnou a nezapomenutelnou atmosférou.

20.07.2014 4 z 5

Kůň a jeho chlapec Kůň a jeho chlapec C. S. Lewis (p)

Moc hezká knížka. Líbilo se mi tam hlavně to, jak Šasta nemyslel jenom na sebe, ale i na druhé. Zase to na mě nějak zapůsobilo.

12.07.2014 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Nebezpečný tygr Agáta a doktor Lupa - Nebezpečný tygr Gerit Kopietz

Hezká knížka. Zábavná detektivka pro děti. Je to už asi 2 roky, co jsem to četla, ale ráda na tuhle knížku vzpomínám. Moc se mi tam líbí to, že hlavní zápletkou a záhadou je zvíře. To není moc časté. Většinou se řeší nějaká vražda či krádež. Také mě vždycky bavilo dívat se přes "lupu". :D

12.07.2014 4 z 5

Robin Hood Robin Hood Alexandre Dumas, st.

Úžasná knížka. Moc se mi líbilo, že Robin Hood bojuje za pravdu, za právo, za chudé,... Také se mi tam líbí velká poslušnost a kázeň zbojníků (Robin zatroubí na roh a zbojníci mu hned přiběhnou na pomoc ). Pozoruhodný byl i Robinův přístup k ženám. V knížce byly celkem drsné scény. Některé jsem dokonce přeskočila. Ale to nevadí. Přišlo mi trochu nespravedlivé, že se někteří snažili zabít Robina Hooda jenom proto, že bere zlato bohatým a dává ho chudým. Ještě se mi tam líbilo to, že jakmile se Robin dozví, že jde nějakému zbojníkovi o život, jde ho zachránit. Prostě moc krásná kniha.
P.S. "Robin Hood je hrdina!"

12.07.2014 5 z 5