eliska-n komentáře u knih
Všechny 4 díly se mi moc líbily. Jen jsem měla problém zorientovat se v postavách. Ale příběh je poutavý a hned jsem se ponořila do děje.
Byť jsem předchozí dva díly hltala, tento jsem přečetla jen proto, abych trilogii dokončila. Řekla bych, že z celé trilogie byl nejslabší. Přemíra nezazivne podaných historických faktů se ztrácela v dějových linkách. Ale alespoň jsem si přečetla zajímavosti o době, o kterou se moc nezajimam.
Ken Follet je pro mě jeden z nejlepších světových autorů. Zima světa to jen dokazuje. Střípky z Československa zaujmou a potěší, ale události Československa by si zasloužily rozsáhlejší zmínky.
Přesně tento styl psaní mi vyhovuje, kniha se mi moc líbila a určitě si přečtu následující díly.
Pokud máte doma puberťáka, tak doporučuji, abyste mu koupili z nějakých bazárků počáteční knihy Stopy hrůzy nebo podobnou knihu od Zuzany Černé Tajemství. Já sama jsem Stopy hrůzy hltala celou pubertu. Nyní jsem koupila tuto knihu puberťákovi z naší rodiny a celé prázdniny mě otravuje, že chce další. Dokonce se mi podařilo v antikvariátu zakoupit několik dalších knih, ale jsou již těžko k dostání. Díky tomu se přes léto dobrovolně četlo...a s jakým nadšením!
Kniha se mi moc líbila a dost jsem se do ní zabrala. Pěkné čtení na pláži u moře.
Kniha se mi velice líbila a překvapilo mě, jak je poutavě napsaná.
Je to opravdu výborná kniha.