eliska2106 eliska2106 komentáře u knih

Duše píše verše Duše píše verše Iva Vašková

Knížku jsme podpořili na poitně a hned jak dorazila, jsme ji s nadšením přečetli. Jsem moc ráda, že vyšla a budeme se k ní vracet stejně jako k Řádkům z lásky :)

01.05.2023 5 z 5

Kam tě vítr zavane Kam tě vítr zavane Rainbow Rowell

Tahle série mě moc bavila, u posledního dílu jsem shledala jedinou nevýhodu - knížka je hodně tlustá, tak se špatně drží

16.04.2023 5 z 5

Kouzelná flétna Kouzelná flétna Marion Billet

Tuhle knížku si dcera zamilovala a já jsem nadšená, jak axioma zpristředkovává dětem přiměřeným a zábavným způsobem i díla vážné hudby. TOP!

18.03.2023 5 z 5

Rokenrol, bejby! Rokenrol, bejby! Elsa Fouquier

Na děti trochu odvážné texty jako ta holka se vlní v červených džínách, ale dceři se moc líbila hlavně kvůli melodiím.

Můj první Mozart Můj první Mozart Marion Billet

Boží způsob, jak dětem přiblížit klasickou hudbu!

Hlasy ptáků Hlasy ptáků Marion Billet

Tohle byla jedna z prvních knížek, kterou jsem dceři pořídila. Sice se nám rozbila, ale koupě nelituji, byla opravdu oblíbená, přemýšlím, že jí pořídím znovu. Dala základ tomu, že dcera zbožňuje ptáčky. Ve dvou a půl letech jich pozná přes dvacet a její oblíbená zábava je prohlížet si atlas ptáků.

21.02.2023 5 z 5

Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky: Zvířátka Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky: Zvířátka Pokáč (p)

Manžel tráví s dcerou hodně času, ale čtení ho moc nebaví. Tohle je první knížka, kterou si čtou spolu rádi.

Říkanky pro rozvoj řeči Říkanky pro rozvoj řeči Jitka Tučková

Vypůjčila jsem si knihu jen jako inspiraci nových básniček a říkanek a v tomhle ohledu mi nevyhovuje. Věřím ale že pro děti s řečovou vadou, je koncipována tak, aby jim pomohla.

21.02.2023 4 z 5

Řádky z lásky Řádky z lásky Iva Vašková

Knížku jsem si vzala do čekárny k doktorce, když jsem měla těžké období a po přečtení jsem se hned cítila líp. Odpovědi musíme hledat každý v sobě, ale takhle knížka krásně navádí, jak o věcech přemýšlet a co je skutečně důležité. Měla jsem ji doma nachystanou déle a do čtení jsme se pustila v pravou chvíli. Některé verše trochu drhnou, ale vzhledem k úvahám s pointou, které přináší, jsem ochotná nad tím přimhouřit oko.

06.02.2023 5 z 5

Tvořílkovi Tvořílkovi Lucie Cmarová

Skvělá interaktivní knížka plná nenápadných mouder a tipů pro děti a rodiče. Zatím jsem si jí vypůjčila z knihovny, ale určitě jí pořídím domů, aby mohla dcera plnit zahrnuté aktivity - skříhání, doplňování, kreslení, ... Dceři je dva a půl roku, myslím, že příští rok pro ní bude ideálné, těším se :)

28.01.2023

Křiváci Křiváci Maureen Johnson

Wau, to mě bavilo. Knížka je napsána velmi chytře. Postupně se dozvídáme spoustu nových informací a přitom ve výsledku nic nevíme. Nevadí mi to, vlastně mi to přijde geniální. Jen mě ze začátku mátlo střídání časů a na chvíli mi splynuly postavy Dottie a Stevie.

03.01.2023 5 z 5

Čo robí Kubko? Čo robí Kubko? Marta Galewska-Kustra

Kubko/Péťa/Pucio je aktuálně dceřina nejoblíbenější postava. Máme ho v češtině, polštině i slovenštině. Tahle knížka je ideální do kabelky, batůžku a přitom se o ní hezky povídá. Co Péťa dělá a co k tomu potřebuje. Série děti baví a rodičům radí, jak je učit správně mluvit. Pecka!

06.12.2022 5 z 5

Ábécédé městečko Ábécédé městečko Jonathan Emmett

Máme vypůjčenou z knihovny. Dvouletá dcera jí zbožňuje. Nejdříve přečteme všechny texty schované za okýnky, a pak na zem rozložíme leporelo a má z něj domeček.

29.11.2022 5 z 5

V bříšku V bříšku Michaela Fišarová

Námět knížky se mi líbí, místy je i vtipná a může děti hezky provést těhotenstvím maminky, jen ty ilustrace mi stylově moc nesedí

29.09.2022 4 z 5

Tajemství mámina bříška aneb Odkud se berou miminka Tajemství mámina bříška aneb Odkud se berou miminka Marta Maruszak

Super knížka sexuální výchovy pro rodiče menších dětí, kteří chtějí být ke svým dětem upřímní, ale neví, jak to uchopit. Navíc má krásné ilustrace a lze jí prohlížet i bez čtení textu se vzdělávacím obsahem. Půjčila jsem si ji z knihovny, abych si udělala představu a rozhodně ji pořídím domů :⁠-⁠)

29.09.2022 5 z 5

Barvy v přírodě Barvy v přírodě Jana Sedláčková

Tahle knížka je opravdu speciální, bohatá a inspirativní. Může provázet světem barev a přírody už nejmenší děti, ale věřím, že potěší a poučí i dospělého člověka s estetickým cítěním.

20.09.2022 5 z 5

Jak zvířata spí Jak zvířata spí Jiří Dvořák

Ilustrace od Marie Štumpfové považuji za výtvarně opravdu zdařilé (stejně jako např. u Vstávanek a uspávanek), už kvůli nim stojí za to knihu otevřít. Text zase nutí k zastavení, zamyšlení a údivu. Po prvním přečtění pro mě byla knížka tak na čtyři hvězdy, jenže dcera je z ní nadšená, prohlížíme několikrát dokola a naučila se z ní nová zvířata jako vydra, pelikán, plšík ... takže mě přesvědčila k vyššímu hodnocení :-)

20.09.2022 5 z 5

Jak si vychovat sourozence Jak si vychovat sourozence Tereza Pařízková

Moc krásně udělala knížka a božími ilustracemi. Jednoduše a vtipně napsaný příběh muže posloužit jako první čtení a pro staršího sourozence taky super průvodce, jak to bude. Akceptuje dětské obavy a také ukazuje výhody toho mít sourozence. Dceři se moc líbila. Asi knížku pořídím domů, až bude na cestě další dítko :⁠-⁠)

18.09.2022 5 z 5

Léčivé pohádky pro dětskou duši Léčivé pohádky pro dětskou duši Romana Suchá

Knížky od Romany Suché máme s dcerkou moc rády. Tuhle jsem půjčila z knihovny a mile mě překvapila. Cílí na to, aby dodala dětem hrabou formou sebedůvěru a to je skvělý koncept. Četla jsem si ji spíš já, dcera je na ni malá, ale určitě se k ní zkusím časem vrátit. Jen z těch ilustrací nejsem tak nadšená jako ostatní. Některé jsou pro mě pěkné, jiné ne. Líbí se mi, že jsou ke knížce přiložené instrukce s tipy pro rodiče.

18.09.2022 4 z 5

Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Lukáš Daniel Pařík

Knížku jsme koupili jako podporu, aby se mohl natáčet druhý díl filmu. Vybrali jsme kožené vydání se zlatými nápisy a působí vážně magicky. Autoři prokázali notnou dávku fantazie a taky odhodlání tím, jak se do projektů o princezně zakleté v čase pustili. Knížka se mi líbila, ale psaný projev neplynul tak lehce jako ten filmový. Film považuji za zdařilejší. Nicméně koupě nelituji :-)

03.09.2022 4 z 5