eliska2106

Zábavné čtení pro děti, některá slova jsou nahrazena obrázky. Často se k ní vracíme :)

Milá dětská knížka s příhodami přátel a rodiny. Naše oblíbená je kapitola "Jak jsme byli v kostele" :)

Boží knížka! V Čechách zatím nevyšla, takže jsme si ji koupili na dovolené v originále a čteme si v ní s dcerou skoro každý den. Je suprově zpracována, obsáhlá, krásně rozšiřuje slovní zásobu :-)

Zaujalo mě, že kniha vznikla jako klauzurní práce, takže autorka nejspíš neměla moc předchozích zkušeností. Přesto je krásně zpracovaná, nápaditá. Trochu mi nesedí leporelové vydání s větším množstvím textu, ale je pravda, že odolná knížka je pro děti vhodná a příběh je pěkný, věřím, že bude děti bavit. Taky se mi líbí využití podpisů autorů ke grafickému ozvláštnění a vyznačení názvů obrazů v textu :)

Moc pěkná série leporel pro děti, které začínají mluvit. Prohlížíme a čteme pořád dokola a vždy najdeme něco nové, stále nás baví. Tenhle díl ještě nevyšel v Čechách, tak jsme si ho na výletě v polsku pořídily v originále ;)

Super básničky použitelné v běžném životě doplněné o pěkné a trefné ilustrace. Dcera z ní byla nadšená. Vypůčily jsme si ji z knihovny a rozhodně se k nim ještě vrátíme :)

S dcerou jsme ji četly před spaním. Obě jsme našly, co jsme hledaly - já milé příběhy ze života po dlouhém dni a dcerka (rok a půl) ilustrace psů, které jsme prohlížely dokola a dokola, takže obě spokojené :-)

Řekla bych, že jde o nejhezčí zpracování klasických pohádek, jaké jsem viděla!

Legenda krásně zpracovaná pro děti. Určitě se ke knížce vrátíme, až bude dcera trochu větší :)

Četla se nám moc hezky před spaním, určitě se k ní ještě vrátíme. Zamilovaly jsme si ilustrace a bavily nás příběhy spojené s mlsání, ale taky přátelstvím a pomoci ostatním. Když medvědi něco zbrumlaji, uvědomí si svou chybu a taky ji napraví, a tak to má být. Nevyhovuje mi akorát vazba, při čtení se pořád zavírá.

Sešit hodnotím jako takovou cestovatelskou perličku. Velké kresebné ilustrace doplňuje kratší text, z nějž se dozvíme informace o Soluni, řecké mentalitě i o řecké rodině autorky. Brožura se dá koupit samostatně nebo jako příloha knihy Miroslava Šaška To je Řecko. Doporučuji druhou variantu, protože společně krásně vykreslují řeckou atmosféru.

Dcera miluje auta, takže ji dostala jako dárek. Moc mile mě překvapila. Krásný veršovaný příběh doprovází originální ilustrace.

Krásná série průvodců po městech a státech. Krásné nadčasové ilustrace vystihující místní atmosféru. V Římě jsem žila, takže tenhle díl je moje srdcovka.

Strejda je stavbyvedoucí a dcera miluje auta, takže u nás hodně oblíbená.

Úžasný způsob, jak hravou formou děti seznámit s tím, že odpad jen tak nezmizí a je třeba ho třídit. A taky že je třeba rozumně zacházet s vodou. Pro dceru je to zatím ta knížka, kde si děti čistí zuby a má ji moc ráda.

Pro mě je knížka malý literární poklad. Líbí se mi Gebrianův styl vnímání i psaní. Vyhovuje mi členění do krátkých kapitol a nasávám atmosféru