eliska2106 komentáře u knih
Super nápad udělat pro děti knížku s tvrdými listy o slavných místech v Česku. Příběh hodně jednoduchý, ale děti provede a ilustrace boží!
Tahle je vážně skvělá. Vypůjčily jsme si ji z knihovny, ale nejspíš pořídíme i domů, líbí se nám moc
Tahle knížka nás nadchla. Z básniček udělám dceři karty k postýlce a přebalovacímu pultu, abysme si je mohly říkat, i když nemám volné ruce na listování knížkou. A ty ilustrace, ach!
Krásně veršované hádanky, super nápad, jak dětem přiblížit konkrétní druhy ptáků
"Každá voda nakonec steče dolů a Stázina se dostane Kubovi za ženu." to je prostě srdcovka. Jen ty starší jazykové obraty trochu ruší četbu, ale tak už to s legendárními příběhy je, staly se legendou za dlouhou dobu.
Ilustrace i příběhy pěkné, ale souhlasím s předchozími názory, že přeložit v Čechách příběh o třídění odpadu a neupravit v souladu se zemí barvy kontejnerů je vyloženě hloupost ...
(SPOILER) Moc pěkné leporelo pro děti. Když tatínek říká: "prodá se hodný, ale hrozně hladový pes," tak doufáme, že se to ještě nějak zvrátí a taky že jo, co by to jinak bylo za pohádku.
Poučení pro děti, že nemají chodit s nikým cizím. Milá, krátká pohádka.
Ne všechny příběhy byly stejně dobré, ale na celkovém dojmu to nijak neubírá, protože všechny krásně zapadly do sebe. Představovala jsem si, jak se tři kamarádi (spisovatelé) sešli u kafe a probírali, jak a kde postavám jejich příběhů navzájem zkříží cestu. Knížku jsme nečetla najednou a bylo milé překvapení, vzpomínat si, že tenhle kluk už tam asi byl. Jako když sami máte pocit, že toho člověka odněkud znáte, ale odkud ...
Milé pátrání pro malé detektivy. Příběh byl předvídatelný, ale i tak mě zpracování konce mile překvapilo. Krásné ilustrace, vtipná jména. Četla jsem malé dcerce, moc se jí líbilo, že některé části na přebalu jsou zlaté a třpytí se.
Měla bych ke knížce nějaké výtky, ale nechám si je pro sebe a budu je přehlížet, protože celkově mi to přišlo boží!
Snažím se číst dcerce každý den, i když je ještě malinká. Některé příběhy mě baví, jiné moc ne, ale tenhle mě nadchl, je milý a poučný. Díky němu můžeme lépe chápat, co se děje v přírodě. Určitě se ke knížce vrátíme, až bude starší a bude příběh lépe chápat.
"Přišel podzim. Na začátku, když všechno listí dostalo pestré barvy, byl hrozně hezký. Pak ale přiletěl zuřivý vítr, strhával žluté, rudé a hnědé listy, honil je vzduchem a rozhazoval po zemi. Les brzy prořídl, větve se obnažily a země pod nimi se pokryla různobarevným listím."
Četla jsem vydání z roku 1944 půjčené od babičky, jednu z mála knížek, co v dětství měla. Trochu zvláštní, ale pěkné pohádky.
Klasické trochu pochmurné pohádky, moji favoriti to nejsou, ale nechci o ně dceru ochudit, tak je čteme před spaním.
Příběh se mi moc nelíbí, ale ty ilustrace jsou krásné, typická česká příroda, tak si nečteme pohádku, ale ukazujeme si kytky, rybky a tak.