eliska2106 komentáře u knih
Pěkně se čte. Prababička mi knížku dala, abych ji mohla číst dceři a moje mamka, když ji u nás viděla si i po padesáti letech vybavila její verše, milé.
Knížka shrnuje klíčové pojmy pro výuku výtvarné výchovy a obsah jejího učiva, věty se v textu částečně opakují s obměnou slovní zásoby, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že se text snaží učitele seznámit s tím, jak mají vyučovat výtvarnou výchovu a cílem je co nejlepší porozumění. Knížka není vyloženě čtivá, některé pasáže byly náročnější na pochopení a musela jsem si je přečíst několikrát. Zdálo se mi, že se v nich plýtvalo odbornými výrazy a ocenila bych přívětivější jazyk. Jiné pasáže jako by mi naopak mluvily z duše. Celkový pocit z četby mám dobrý.
Krátké příběhy představující nejdůležitější milníky českých dějin. Líbí se mi způsob vypravování, kdy dědeček vysvětluje svému vnukovi, co se jak a proč přihodilo. Sympatické je i to, že zde velký prostor dostaly moderní dějiny.
Trochu mi to připomíná seminární práce vařené z vody večer před deadlinem. Něco se povede, něco ne. Nejspíš to projde, i když na korekturu už tak nějak nezbyl čas a knižně bych to asi nevydávala. Čekala jsem inspirativní knížku a našla jen pár střípků, ale lepší než nic.
S čtyřměsíční dcerou si ji čteme a prohlížíme pravidelně. Moc hezký nápaditý a srozumitelný obrazový doprovod. Ideální pro děti, dceři se moc líbí ❤️
Milá pohádka o tom že snad nikoho nebaví být dlouho sám a lepší je si najít kamarády ❤️
Fakta z českých dějin doplněná o méně známé skutečnosti. Tím se pro mě staly příběhy čtivé a obohacující. Nádherné ilustrace dokreslují atmosféru ❤️
Knížku jsem si půjčila, abych jí mohla čít dceři před spaním, protože jsem měla ráda seriál. Jsem tak nadšená, že asi pořídím domů všechny díly :-)
Milé krátké příběhy, tak akorát před usnutím :) Akorát mě trochu znechutilo, že si mleli kávu v mlýnku, ve kterém bydlel slimák, ale vzhledem k tomu, že se příběhy odehrávají na smetišti, tak asi dobrý :-D
Kniha nastiňuje, čemu se věnovat ve výchově a čemu se naopak vyhnout. I když se neztotožňuji se vším, text je vesměs inspirativní. Hodně se mi líbí, že u každé kapitoly najdeme seznam tipů na další literaturu, zabývající se podobnou problematikou. Oceňuji také nápady na otázky, které můžou děti malovat nebo si s nimi o tom můžeme jen tak povídat a že je kniha svázaná kroužkovou vazkou, takže se dá do ní pohodlně malovat nebo z ní kopírovat, aniž by se rozsypal hřbet :)
Zlatý nápis na plátěném přebalu láká k otevření. Uvnitř najdete působivou výpověď o podobě české krajiny v minulém století očima malíře Vojtěcha Sedláčka. Na knížku jsem narazila v antikvariátu, koupila jsem jí pro babičku, protože má doma malý obraz právě od Vojtěcha Sedláčka, tak aby se o něm dozvěděla něco víc :-)
Zvláštní, jak člověku nedojde, že možnost se dotknout svých blízkých je vlastně výsada ...
Řekla bych, že jsem podezřívala snad úplně všechny kromě pachatele, rafinované!
Nápaditě zpracovaná knížka o umění nejen pro děti ʕ·ᴥ·ʔ
SPOILER
Popravdě nevím, co jsem čekala, ale toto rozhodně ne. Ten příběh byl tak promyšlený, uvěřitelný a působivý. Věděla jsem jen, že děj se má odehrávat v období první světové války, takže i linka ze současnosti pro mě byla milým překvapením. Zůstává ve mě jen jedna otázka: Kde se vzala ti potomci pana Lefèvra, dožadující se obrazu, když si Sofie s Édouardem změnili jméno a zřejmě neměli žádné děti?
Tolik zoufalství, když člověk nemá vládu nad vlastním životem a tolik odvahy, když se rozhodně ji získat!
Mistrně vykreslená atmosféra a pocit strachu aniž by se jednalo o akční krvák, jaké se píší dnes. Všechny emoce vyvolá pomocí náznaku a vlastně skrze představivost čtenáře. Pro mě byla tak přesvědčivá, že jsem si musela knížku v noci odepřít, abych vůbec usnula.
Tolik pokory, tolik odhodlání, tolik strachu, tolik citu. Nádhera!