eliska2106 eliska2106 komentáře u knih

Česká krajina Česká krajina Blanka Stehlíková

Milý exkurz mezi představitele české krajinomalby skrze několik krátkých chronologicky seřazených medailonů.

25.09.2019 4 z 5

Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Kniha je plná důvěrně známých dialogů. Oproti filmu má pro mě mnohem větší emoční rozměr, neboť máme šanci nahlédnout do Honzových i Doubravčiných myšlenkových pochodů ;-)

30.05.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Líbí se mi, že mě děj překvapoval a jednotlivé postavy se vyvíjely a charakterově rostly. Není nad to být sama sebou a mít někoho, kdo vás
má rád přesně takovou.

21.05.2019 5 z 5

Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Mě se to prostě líbilo ;-)

10.04.2019 5 z 5

Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Když máš něco rád, tak se snaž, snaž se víc a ještě trochu přidej ;-)

31.03.2019 5 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Tahle knížka si mě získala nápaditým konceptem i příjemnou atmosférou. Hrozně ráda bych četla dál, kdyby bylo co ;-)

22.03.2019 5 z 5

Sněhová královna Sněhová královna Hans Christian Andersen

Nádherné zpracování a milý návrat do dětství.

13.03.2019 5 z 5

Zázrak v Neratově Zázrak v Neratově Tomáš Kutil

Ráda čtu úvahy farářů i rozhovory s nimi. Marek Orko Vácha, Zbigniev Czendlik, Václav Vacek i Robert Fulghum jsou mými častými společníky, když o něčem přemýšlím. Josef Suchár mi je však svými názory asi zatím nejbližší a o to víc mě těší, že nás bude oddávat.

13.03.2019 5 z 5

Prostá pravda o lásce Prostá pravda o lásce Bradley Trevor Greive

Milé a místy velmi trefné

25.01.2019 4 z 5

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

A pokud nezemřeli, čelí svým strachům dodnes ❤

17.01.2019 4 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

"Nechť nás tyto nebojácné průkopnice svými příběhy inspirují. Nechť našim dcerám vštípí, že krása kvete ve všech tvarech a barvách, v každém věku. Že tím největším úspěchem je prožít život plný zvídavosti, nadšení a šlechetnosti. A ať žádná z nás ani na jeden den nezapomene, že máme právo být šťastné a směle se můžeme pustit do objevování." ;-)

28.12.2018 5 z 5

Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Ještě lepší než jsem čekala!

26.12.2018 5 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Wau!!!

02.11.2018 5 z 5

Pád Pád Lauren Kate

Velmi čtivé ;-)

20.06.2018 4 z 5

Jindřich Štreit (ne)známe fotografie 1978-1989 / (un)known photographs 1978-1989 Jindřich Štreit (ne)známe fotografie 1978-1989 / (un)known photographs 1978-1989 Jindřich Štreit

Štreitovy fotografie mě zaujaly již dříve. Texty od několika autorů o jeho životě však ještě umocnily jejich působnost. Mile mě překvapila zejména skutečnost, jak se Jindřichu Štreitovi podařilo na hradě Sovinec vybudovat výstavní platformu pro řadu režimem nepříliš oblíbených umělců.

12.06.2018 5 z 5

České smoothie - Kuchařka s duší České smoothie - Kuchařka s duší Kateřina Kuranova

Jednoduché návody, nápadité kombinace a důraz na české suroviny ❤

05.05.2018 5 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Milé vyprávění, nečekané názory, skvělé biblické postřehy a tolerantní přístup ke světu

26.04.2018 5 z 5

V dobrém i ve zlém V dobrém i ve zlém Elizabeth Gilbert

Tohle není knížka určená ke čtení na jeden zátah. Je potřeba o ní přemýšlet, a tak jsem ji dlouho nosila v kabelce, a když měla náladu, kousek si přečetla. Nejde ani o lovestory, jak se nevhodně píše na obalu. Je to pragmatická dohoda dvou lidí, kteří se mají rádi a chtějí, aby jejich vztah fungoval. Myslím, že jejich počínání je velmi statečné :-) stejně jako zveřejnění soukromého života, neboť: "není osobnější záležitosti než volba člověka, s kterým vstupujete do manželství; podle ní se lidé do značné míry dozvídají, kdo jste."

10.01.2018 5 z 5

Píseň písní - Píseň Šalamounova Píseň písní - Píseň Šalamounova Daniel Raus

Pozoruhodné je, že mezi kanonizovanými knihami je Píseň písní jediná, v níž mluví žena více než muž.
V jistém smyslu je to její píseň:
můj milý je můj
já jeho jsem

09.01.2018 5 z 5

Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Zajímavý pohled na život očima neotřelého kněze!

08.01.2018 5 z 5