Emik87 komentáře u knih
Dá opravdu hodně práce neporovnávat knihy se seriálem. Jde o dvě zcela rozdílné věci. Kniha se dobře čte, není nijak složité si vydedukovat vraha nebo alespoň skupinu lidí, z nichž je jeden viníkem. Občas se vyskytnou i vtipné momenty - Murdoch a zubař. Mám celkem problém se někdy orientovat v ději, když autorka skáče mezi dějovými linkami, ale není to nepřekonatelný problém. Celkově se mi knížka líbí a určitě stojí za přečtení.
Chvilku mi trvalo, než jsem se zorientovala. Dějových linek tam bylo trochu více. Styl, kterým je kniha napsaná mi popravdě moc nesedí. I přesto je ale dobrá.
Určitě doporučuji každému, kdo chce trénovat paměť.
Naprosto úžasná knížka pro práci s každým, kdo si chce procvičovat paměť. Používám jí pravidelně při práci. Senioři si aktivity velmi užívají. Opravdu doporučuji.
Knížku jsem přečetla před, především kvůli práci. Četla se dobře a byla mi i užitečná. Některé věci rozhodně využiju v praxi.
Dobré čtení a určitě budu pokračovat v dalších dílech. Jen jsem na detektivovu postavu zvyklá ze seriálu, kde se chová a projevuje jinak.
Knížka je vtipným vhledem do práce městské policie. Sleduju jejich fcb, ale knížka je ještě lepší, protože jsou příběhy na jednom místě. Jedná se o soubor situací, do kterých se strážníci denně dostávají.
Za mě výborný pomocník a průvodce tématem. Knížku jsem dostala jako doporučenou v práci v rámci dalšího vzdělávání a opravdu se mi osvědčila. Používám jí i jako zásobárnu typů při reminiscenci nebo aktivizaci.
Sherlock Holmes a nadpřirozeno....případ v některých situacích připomíná Psa Baskervilského. Případ byl poměrně zvláštní, průběhem, chováním postav i vyřešením případu.
Některé hádanky se povedly velmi, některé vůbec. Už jsem ale dělala lépe udělané.
(SPOILER) SPOILER!!!
Že Sherlock Holmes znovu předstírá smrt, to čtenáře nepřekvapí. Už si zvykli. Ale velký detektiv v tanku a v autě? To je na mě moc. Záporná postava je dobře vymyšlená, ale její jednání je často přitažené za vlasy.
Suma sumárum - jedno přečtení stačilo.
Pokud čtenáře zajímá svět Harryho Pottera, je knížka plná doplňujících informací. Není to bestseller, ani neobsahuje nová bombastická zjištění. Pro mě bylo nejzajímavější hodnocení jednotlivých tvorů ministerstvem.
Kniha je skvělým čtením a vhledem do problematiky Pražského oddělení vražd. Pan Markovič byl evidentně nejen výborným vyšetřovatelem, ale i psychologem. Přečtení opravdu doporučuji.
Pro fanouška velkého detektiva je to dobrá zábava a trénink mozku. :)
Po knize bych nesáhla, kdyby jí nenapsala královna detektivek. A musím říct, že ač nemám takovéto "duchařské" příběhy ráda, tenhle soubor byl velmi sympatický. Některé jsou lepší, některé o malinko méně, ale rozhodně doporučuju ke čtení.
Sherlocka Holmese miluju, ale tohle mě opravdu nezaujalo. Zbytečně spletité a to vyústění....no opravdu jednou stačilo.
No tak tohle byla síla. Opravdu mě ani na chviličku nenapadla pointa. Knížka je psaná čtivě a nedovedla jsem se od ní odtrhnout. Je pravda, že netuším do jaké míry by se toto mohlo skutečně stát. Ať už vyšetřování vraždy (téměř žádné vyšetřování, policie se chytí toho nejjednoduššího vysvětlení) nebo poměrů v psychiatrické léčebně.
Skvělá kniha zápisků královny detektivek. Považuji se za velkého znalce jejího díla, ale tato kniha mi velmi rozšířila obzory. Do jisté míry je to ukázka jejího životopisu, ale zároveň ožívají i příběhy a postavy. Doporučuji.
Příjemné čtení, ale je pravda, že některé případy byly trochu zbytečně komplikované.
Kokain je prostě svinstvo!!! I když tentokrát dojde díky němu k setkání slavného detektiva a slavného psychiatra. A kde je Holmes, tam je případ.